G4Media.ro

Nestle introduce foie gras-ul vegan pe fondul controverselor cu privire la această…

Sursa foto: Pexels

Nestle introduce foie gras-ul vegan pe fondul controverselor cu privire la această delicatesă

Grupul elveţian Nestle SA a început să vândă foie gras vegan în Elveţia şi Spania, ca răspuns la îngrijorările gurmanzilor preocupaţi de bunăstarea animalelor, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Tradiţional, foie gras este produs din ficatul gâştelor şi al raţelor îngrăşate cu cereale. Organizaţiile pentru drepturile animalelor susţin că foie gras-ul este un produs obţinut prin îngrăşarea forţată a gâştelor şi raţelor.

Varianta vegană de foie gras lansată de Nestle combină soia cu arome precum miso, ulei de trufe şi sare marină iar la un preţ de 7,95 franci (8,43 dolari) pentru un borcan de 180 de grame este mult mai ieftină decât foie gras-ul tradiţional şi, potrivit Nestle, uşor mai sănătoasă.

Lansarea unui foie gras vegan de către cel mai mare producător mondial de alimente face parte dintr-un efort mai amplu pentru a-i convinge pe consumatori să accepte noi variante revizuite ale unor produse care tradiţional erau pe bază de carne. O serie de companii mai mici oferă deja alternative fără carne la foie gras în Elveţia, ţară care importă aproximativ 200 de tone de foie gras în fiecare an.

În multe ţări din lume, inclusiv în Elveţia şi Marea Britanie, producţia de foie gras este interzisă. Organizaţiile pentru drepturile animalelor au cerut şi o interzicere a importurilor pentru această delicatesă.

Franţa este responsabilă pentru aproximativ 70% din producţia mondială de foie gras şi exportă, în medie, anual aproape 5.000 de tone de foie gras în întreaga lume (în special în Japonia, Spania, Olanda, Asia şi Orientul Mijlociu) pentru o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Si plin de zahar, ca doar e Nestle 🙂

  2. Daca spune nestle ca e mai sanatos sigur asa este…..

    Daca e pe net sigur e adevarat

  3. Foarte bine, insa nu se poate comercializa sub numele de „foie gras”, exact ca „champagne” al lui Putin.

  4. Ce ipocrizie. Ca atunci cand faci mere si pere din parizer.

    • vezi-ti de micii si parizerul tau :)) ce-ai tu daca unii vor sa manance vegan? de unde si pana unde ipocrizie? fiecare manance ce-i place. a venit cineva sa-ti bata obrazul ca mananci carne?

  5. Io nu stiu cine poate sa puna gura pe un foie gras. Ati gustat vreodata? E oribil! Precizez ca sunt deschis la bucatarii exotice, am incercat multe feluri din multe parti ale lumii, insa foie gras, pentru mine, e nemancabil!

    • Mi-ati putea, v-as ruga, spune, cum ati consumat foie gras si cu ce l-ati acompaniat? Nu de alta, dar este un fel de „pateu de ficat”, insa, spre deosebire de ceea ce se gaseste si consuma in Romania, cel francez… se gateste.
      Nu se mananca niciodata crud, din cutie, ambalaj. Se gateste mi-cuit (cuptor/tigaie) si abia apoi, se intinde pe paine (prajita) completa sau briochée.