G4Media.ro

Ușile spitalelor din Caraș-Severin sunt prea înguste pentru paturile pacienților de la…

Ușile spitalelor din Caraș-Severin sunt prea înguste pentru paturile pacienților de la Terapie Intensivă, pericol uriaș în caz de incendii / Nereguli grave descoperite de pompieri: hidranți nefuncționali, instalații electrice cu improvizații

Pompierii din Caraş-Severin verifică, de câteva zile, secțiile de terapie intensivă ale Spitalelor din Reşiţa şi Caransebeş. Controalele au loc din trei în trei ore, spune locotenent colonelul George Cozariuc, comandantul de la ISU Semenic. În ambele unităţi au fost constatate nereguli, dar cele mai grave sunt la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Acestea pot pune în pericol viaţa pacienţilor, transmite Rador.

„Ușile de la saloane sunt subdimensionate şi nu permit evacuarea pacienților, cu paturile aferente. Nu sunt suficiente prize independende aferente unui pat, ţevile de refulare de la hidranţi sunt neconforme, iar spitalul nu are un Serviciu Privat pentru Situații de Urgență, aşa cum prevede legea. În plus, accesul autospecialelor de intervenție și salvare de la înălțime, la una dintre fațadele clădirii, în zona Secției ATI, nu este posibil din cauza unor copaci și a mașinilor parcate. Spitalul a primit trei avertismente și o amendă în valoare de 2.500 de lei.”

Nici la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş lucrurile nu sunt mai bune.

„Clădirea nu are autorizaţie de securitate la incendiu şi nu au fost începute demersurile privind constituirea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență. Instalația de hidranți de incendiu interiori este nefuncțională: hidranții sunt neechipați, nu sunt verificați periodic, iar apa nu are presiune suficientă. Exploatarea instalațiilor electrice se face cu improvizații (cabluri suspendate, becuri suspendate de conductori electrici, conductori electrici neizolați în doze de legătură fără capac). De asemenea, accesul autospecialei de intervenție și salvare de la înălțime, la una dintre fațade, nu este posibil din cauza unor copaci și a unor materiale de construcții depozitate. Unitatea medicală a fost sancţionată cu patru avertismente și o amendă în cuantum de 500 de lei”.

Lt col George Cozariuc a mai spus că verificările au scopul de a sprijini conducerea unităților spitalicești în luarea deciziilor necesare pentru diminuarea riscului de producere a unor situații de urgență.

Sursa Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mai puneti doua zerouri la amenda si suplimentati cu amenzi pentru managerii de spital. Numai asa se pun lucrurile in miscare.

  • Trebuie schimbati managerii ca sa se puna lucrurile in miscare, pusi doar prin concurs. Iar finantarea pe domeniu sa creasca.

 2. Ai dracu’, aia de la Resita, au schimbat alaltaieriusile alea, ca la precedentul control ISU le-a dat ITPu’ cu totul in parametri.

  Si, ce sa vezi?! Ieri abia i-au prins. Adica imediat. Bravo ISU! 💡

 3. Pai da, PSDNL fura din Sanatate de multi ani. Si voi tot pe ei ii votati, cu 55%.

 4. Spitalele astea abia au fost construite? Nu? Si atunci ce au facut pompierii ISU timp de 30 de ani, nu le putea verifica pana acum, ca sa fie si remediate?

 5. Cand tara se „pi_a” pe tine din toate partile, ar cam fi cazul sa te „pi_i” si tu pe ea de tara, si sa cauti alta mai buna. Ca vorba aia, nu esti copac.

  • Pentru patriotii care isi raporteaza discursul la ultimele mictiuni (ale lor sau ale altora) tara asta pare a fi ceva abstract, care nu ii include si in a carei functionare nu pot interveni. De fapt, nu pot sau nu vreau.

 6. Daca sanctionati spitalul nu exista niciun efect, sanctionati direct persoanele raspunzatoare. Incredibil, parca am vorbi de un depozit de cartofi, nu de chestiuni vitale.

 7. Ji….dii cei de la ISU. IN LOC SA DEA AMENDA PE NUMELE MANAGERULUI SAU MEDICULUI SEF DE SECTIE AU DAT-O PE NUMELE SPITALULUI. PLATIM TOTI.

 8. Orice problema are o soluție. De exp. in acest caz, se pot ingusta paturile ATI ca să poată ieși pe ușă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.