G4Media.ro

Nemulțumirilor angajaților din penitenciare legate de inechitățile salariale, Tudorel Toader le răspunde…

Nemulțumirilor angajaților din penitenciare legate de inechitățile salariale, Tudorel Toader le răspunde cu grila de salarizare pentru 2022

După ce sindicatele din poliție și penitenciare au anunțat proteste pentru joi, în fața Ministerului Internelor și a Ministerului Justiției, împotriva inechităților salariale și a discriminării pensionarilor militari, ministrul Justiției, Tudorel Toader, vine cu precizări, pe Facebook, despre grila de salarizare în domeniu pentru anul 2022.

Ministrul Justiției menționează că majorările salariale se aplică etapizat din iunie 2017 și enumeră și sporurile de care beneficiază angajații din domeniu.

Postarea integrală a lui Tudorel Toader:

„O simplă informare privind salarizarea din ANP….. dar să nu facem comparație cu drepturile salariale și sporurile celor ce nu le au !

I – Potrivit Legii nr. 153/2017, salariile de funcţie pentru funcţionarii publici cu statut special pentru anul 2022, se prezintă conform tabelului:

5.791 lei (minim) – 6.844 lei (maxim) – comisar șef de penitenciare;
5.212 lei (minim) – 5.528 lei (maxim) – comisar de penitenciare ;
4.819 lei (minim) – 5.110 lei (maxim) – subcomisar de penitenciare ;
4.561 lei (minim) – 4.819 lei (maxim) – inspector principal de penitenciare ;
4.302 lei (minim) – 4.561 lei (maxim) – inspector de penitenciare ;
4.087 lei (minim) – 4.259 lei (maxim) – subinspector de penitenciare ;
3.950 lei (maxim) – subinspector debutant de penitenciare ;
4.173 lei (minim) – 4.259 lei (maxim) – agent șef principal de penitenciare ;
3.900 lei (minim) – 4.087 lei (maxim) – agent principal de penitenciare ;
3.610 lei (maxim) – agent de penitenciare debutant.

Conform art.38 din Legea –cadru nr.153/2017 prevederile acesteia se aplică etapizat, începând cu data de 1 iulie 2017 […].

II – La salariul de funcție astfel stabilit, se adună următoarele elemente salariale:
 Salariul gradului deținut;
 Salariul de comandă cuprinsă între 10-25%, dacă este cazul.

III – La salariul funcției de bază de adaugă sporurile prevăzute în mod expres de Anexa nr. VI a Legii cadru nr.153/2017, care rămân în cuantumul de la 31 decembrie 2018.
– 15% (până la) spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare;
– 30% (până la) sporul pentru muncă cu grad ridicat de risc sau, după caz, culegere, prelucrare, centralizare, verificare şi valorificare a informaţiilor sau datelor/situaţiilor/documentelor/actelor, investigaţii, acţiuni şi intervenţie, efectuarea ;
– 15% (până la) din salariul de funcţie corespunzător spor pentru condiţii grele de muncă timpului lucrat la locurile de muncă respective :

IV – Potrivit Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din ANP, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, au dreptul la:
– 2.002,03 – 2.051,51 lei/an – uniformă şi echipament specific;
– 11.680 lei/an (32 lei/zi) – alocaţii pentru hrană;
– asistenţă medicală şi psihologică, medicamente, proteze stomatologice şi dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale, în mod gratuit, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului****) şi ale respectării dispoziţiilor legale privind plata contribuţiei pentru asigurările sociale de sănătate;
– locuinţe de serviciu şi de intervenţie gratuite, în condiţiile legii, în baza documentelor justificative prezentate;
– 50% (până la) din venitul net realizat lunar pentru compensarea lunară a chiriei, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii, în funcție de venitul net realizat pe beneficiar-agenți și ofițeri;
– decontarea cheltuielilor de transport în cazul deplasării în interes de serviciu, în cazul mutării în alte localităţi, în cazul deplasării de la domiciliu la locul de muncă când domiciliază în altă localitate decât cea în care îşi desfăşoară activitatea până la 70 km;
– decontarea cheltuielilor de transport, o dată pe an, pentru efectuarea concediului de odihnă, precum şi în alte situaţii, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, în baza documentelor justificative prezentate.“

Sindicatele din poliție și penitenciare anunță că ofițeri și agenți de poliție și penitenciare, alături de rezerviști militari, vor protesta joi, 7 februarie, începând cu ora 09.00, în fața sediului Ministerului Internelor și, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justiției împotriva inechităților salariale și a discriminării pensionarilor militari (detalii aici).

Foto: Tudorel Toader (Inquam Photos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Daca incep astia sa protesteze, nu-l vad bine nici pe Tudorel, nici pe Teodorovici, nici pe Carmen…de fapt intreg guvernul. Astia sunt tabaciti. Nu lucreaza la birou, ci cu puscariasi. Oamenii astia pot face fata oricaror presiuni, asa ca le doresc succes. Cine stie, poate, poate.

  2. Niciodata nu poti multumii si hotii si gardisti.

    • Haha.
      Gargamel a inteles si sa focusat pe hoti. Ii simte mai aproape de sufletul sau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.