G4Media.ro

Nelu Tătaru: În jur de 10-11 iunie vom putea spune mall-urilor ce…

Nelu Tătaru: În jur de 10-11 iunie vom putea spune mall-urilor ce măsuri trebuie să ia odată cu redeschiderea/ Mijloacele de transport în comun trebuie dezinfectate după fiecare tură

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că reprezentanţii mall-urilor vor fi informaţi, în jur de 10-11 iunie, cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia la deschiderea magazinelor.

„Chiar astăzi (miercuri – n.r.) am avut întâlnirea cu reprezentanţii mall-urilor în care am cerut o serie de măsuri pe care le preconizează. Noi, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, le vom analiza şi vom da mesajul specialiştilor, urmând ca în jur de 10-11 iunie să le putem da un răspuns, ca să se poată pregăti, dacă în ziua de 15 iunie va fi ziua de relaxare prind deschiderea mall-urilor”, a spus Tătaru la B1 TV, citat de Agerpres.ro.

În altă ordine de idei, el a menţionat că există un risc de infectare a oamenilor cu COVID -19 în mijloacele de transport în comun dacă aparatele de aer condiţionat ale acestora nu sunt curăţate.

„În măsura în care avem aglomeraţii populaţionale deosebit de mari şi nu avem aerisită acea cameră putem să ne gândim că aeroflora care există acolo poate genera sau poate menţine un virus. După fiecare zi, după fiecare tură, trebuie făcute dezinfecţii ale mijloacelor de transport în comun”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. La ce mizerie era in tramvaiul 23 azi cred ca nu se dezinfecteaza nici odata pe saptamana

  2. Suntem în 3 iunie. Nu pot decât să sper că problema cu dezinfectarea mijloacelor de transport în comun după fiecare cursă a fost pusă încă de la început.

    La fel şi pentru curățarea filtrelor de aer. În special pentru curățarea filtrelor de aer despre care toată lumea ştie cât e de important să fie schimbate sau curățate corespunzător. Nu băgate în oțet sau curățate la mişto de o doamnă Nuți care se grăbeşte să termine mai repede.

  3. Buna seara!Aveti ceva pe sistem nervos cei din pnl???Dati reglementări de pe o zi pe alta!!!Demararea unei activitati presupune aducerea fortei de munca la locul de munca,achizitionare de biocide,analize medicale,curatenie,inventariere!!Au fost inchise activitati peste 2 luni de zile si,pocniti din degete ca Samantha:maine se deschide!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.