G4Media.ro

NBC: SUA plănuiesc să furnizeze Ucrainei primele rachete cu rază lungă de…

Sursa foto: lockheedmartin.com

NBC: SUA plănuiesc să furnizeze Ucrainei primele rachete cu rază lungă de acțiune

Washingtonul lucrează pentru a furniza Ucrainei noi rachete balistice puternice, cu rază lungă de acțiune, au declarat doi oficiali americani pentru NBC, citat de The Telegraph.

La sfârșitul anului trecut, SUA au început să furnizeze Ucrainei sisteme de rachete tactice ale armatei, cunoscute sub numele de ATACMS, dar până în prezent au furnizat doar ATACMS mai vechi, cu rază medie de acțiune. Acum, administrația Biden înclină spre trimiterea versiunii cu rază mai lungă de acțiune a rachetei, care ar permite Ucrainei să lovească mai departe în interiorul Peninsulei Crimeea, controlată de Rusia, a relatat NBC.

În cazul în care Congresul va aproba mai multe fonduri pentru Ucraina, rachetele ar putea fi incluse într-unul dintre primele pachete de ajutor militar.

Cu toate acestea, sprijinul continuu al SUA pentru Ucraina a fost aruncat în incertitudine săptămâna trecută, după ce Camera Reprezentanților cu majoritate republicană, influențată de Donald Trump, a intrat în vacanță fără a aproba un nou pachet de ajutor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Amen…