G4Media.ro

Navă turcească cu 12 marinari la bord, dispărută în Marea Neagră după…

sursa foto: captura video

Navă turcească cu 12 marinari la bord, dispărută în Marea Neagră după o furtună violentă / Nava s-a scufundat, anunță ministrul turc de Interne

UPDATE 20.11.2023 Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya a anunţat că nava cu care nu s-a mai putut lua legătura în urma unei furtuni s-a scufundat, relatează aa.com.tr, citată de News.ro. Yerlikaya a precizat că nava s-a scufundat după ce s-a ciocnit de digul de protecţie: „Încă nu există niciun contact cu cei 12 membri ai echipajului turc aflaţi la bord. Comandamentul Gărzii de Coastă, Forţele Navale, AFAD, Siguranţa de Coastă, jandarmeria, poliţia, echipele de pompieri sunt în aşteptare. Activităţile de căutare şi salvare vor fi demarate imediat după ce condiţiile meteorologice nefavorabile se vor îmbunătăţi”, a adăugat el. Căpitanul navei Kafkametler, sub pavilion turcesc, a raportat duminică dimineaţa că nava plutea în derivă spre un dig din largul oraşului Eregli, în provincia Zonguldak din nord-vestul Turciei.

știrea inițială

O navă şi cei doisprezece membri ai echipajului său sunt daţi dispăruţi în Marea Neagră, în largul coastelor de nord-vest ale Turciei, în urma unei furtuni violente, au anunţat duminică autorităţile turce, conform Agerpres.

”Nava Kafkametler, sub pavilion turcesc, a trimis un semnal de ajutor astăzi, la ora 10.29 (…) Eforturile noastre de a contacta nava şi echipajul acesteia au rămas fără răspuns”, a anunţat Direcţia Generală pentru Afaceri Maritime, un organism de stat turc care depinde de Ministerul Transporturilor.

Nava a dat ultimul semnal în largul oraşului Eregli, în nord-vestul Turciei.

”Din cauza vremii nefavorabile, în prezent este imposibil să se ajungă la locul (în care se află) nava sau să se stabilească un contact vizual apropiat. Eforturile de căutare şi salvare cu vehicule aeriene şi maritime vor fi lansate de îndată ce vremea o va permite”, a adăugat Direcţia Generală Maritimă.

Doisprezece marinari se află la bordul cargoului care transporta ferosiliciu din portul Temriuk din Rusia către Aliaga din Turcia.

În ultima sa comunicare cu autorităţile turce, căpitanul a declarat că nava pluteşte în derivă spre un dig din largul coastei Eregli.

Vânturi violente şi furtuni au lovit duminică mai multe zone din Turcia, în special în nord-vest.

O altă navă, care arbora pavilionul Camerunului, s-a rupt în două din cauza valurilor violente în Eregli, după ce întregul său echipaj a fost evacuat în siguranţă.

Vântul puternic şi ploile au provocat, de asemenea, inundaţii şi pagube în Sile şi Garipce, două oraşe de coastă la Marea Neagră, în apropiere de Istanbul, fără a provoca victime sau răniţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează