G4Media.ro

NATO va desfăşura forţe şi echipamente prepoziţionate pe Flancul Estic pentru prima…

Sursa foto: NATO.int

NATO va desfăşura forţe şi echipamente prepoziţionate pe Flancul Estic pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece / Stoltenberg: Moscova a renunțat la Actul Fondator NATO-Rusia, semnat în 1997

NATO va desfăşura forţe şi echipamente prepoziţionate pe Flancul Estic pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece, a declarat, miercuri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, transmite CNN.

Această decizie ar permite un răspuns mai rapid din partea alianţei în cazul unei ameninţări, a afirmat Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, înaintea reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre NATO.

”La acest aspect colaborăm alături de Germania, dar ne aşteptăm ca toţi aliaţii să facă oferte similare, pentru a permite forţelor prepoziţionare care se antrenează şi sunt responsabile pentru apărarea unor teritorii specifice”, a spus Stoltenberg.

Rusia a renunțat la acordul NATO-Rusia – Stoltenberg

Rusia a renunțat la Actul Fondator NATO-Rusia prin invazia Ucrainei, afirmă Jens Stoltenberg, citat de BBC.

În termenii actului fondator, semnat la Paris în mai 1997, se prevedea angajamentul „de a construi împreună o pace durabilă și favorabilă incluziunii în spațiul euroatlantic”.

Miercuri, secretarul general al NATO a declarat că acordul din 1997 nu limitează capacitatea NATO de a-și spori prezența în Europa de Est.

Alianța militară a promis că va apăra teritoriul tuturor membrilor săi, în timp ce invazia rusă în Ucraina continuă în a patra lună.

Sursa foto: NATO.int

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Rusia se sinucide.

  2. taiati orice legaturi cu rusia, suspendati toate vizele, picior de rus sa nu mai calce in europa. E plin aici in vest, vad o gramada pe strada. Si sunt rusi, nu ucrainieni.

    • Păi tu crezi că ăștia de scriu in loc sa pută de p aci,de unde o fac?Din Sinești ?Din Berlin, Malaga,Paris,Londra,etc

  3. Nu vreau nici un picior de rus în Europa. Americanii facă c-or vrea, dar cred nici ei nu-i iubesc. Nu vreau sa aud nici limba rusa și nimic din ce ar avea ei de oferit (gloanțe și bombe).

  4. Faceti cea mai mare greseala sa impingeti Rusia spre disperare .Un stat disperat va avea o vointa de riposta extraordinara!

    • F bine, sa fie disperați, s-o ia mai repede in freza, sa redevină lumea a 3-a

    • Aaa,de aici idea sa nu „umilim Rusia.”
      Disperat, zici…Iti recomand sa citesti Istoria României (asta adevărată)de la 9 mai 1945 până azi si dacă nu te apucă disperarea,ori ești rus,ori ești plătit să gândești rusește, ori ….stii tu restul..

  5. Nu, nu, suntem toti destepti si ne ingropam in muma Rusia. Vladivostok, e ok?

  6. De capul lui sau ghidonat discret, tov. putin a reusit sa grabeasca ridicarea noii Cortine de Fier, cu peste 1000 km mai aproape de granitele rusiei. Felicitari!