G4Media.ro

NATO: Ţările occidentale trebuie să se pregătească de „un război de uzură”…

Sursa foto: NATO.int

NATO: Ţările occidentale trebuie să se pregătească de „un război de uzură” pe „termen lung” în Ucraina

După o întrevedere cu președintele Joe Bide la Washington, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a avertizat joi că țările occidentale trebuie să se pregătească de „un război de uzură” pe „termen lung” în Ucraina, relatează AFP.

„Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”, a declarat Jens Stoltenberg în faţa jurnaliştilor.

Jens Stoltenberg este prezent în capitala americană pentru a pregăti summitul NATO prevăzut să aibă loc între 28 şi 30 iunie la Madrid şi a precizat că are intenţia de a obţine rezultate înaintea evenimentului.

Războiul din Ucraina „s-ar putea termina mâine, dacă Rusia pune capăt agresiunii sale”, a declarat miercuri secretarul general al NATO în cadrul unei conferinţe de presă alături de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Dar „nu vedem niciun semn în această direcţie în acest stadiu”, a adăugat el.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina va dura încă „multe luni”, a afirmat la rândul său Antony Blinken.

De la începutul invaziei, trupele ruse au preluat controlul unor regiuni din sudul Ucrainei – cea mai mare parte din Herson şi o parte din Zaporojie – şi avansează lent în Donbas după cucerirea Mariupol (sud-est), relatează Agerpres.

Sursa foto: NATO.int

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Deși pare cinic,mare noroc am avut noi românii,că un popor cu adevărat patriot a decis să își apere tara In fata invadatorilor sovietici,iar(surprinzător) lumea civilizata a decis într-un moment rar de inteligenta sa le dea armele de care au nevoie nevoie.”Patrioții ” români hauristi plătiți in ruble pot să își mănânce mizeria de sub unghii.

 2. Pai nu ziceai bai No ca voi castigati? 😂😂. Dupa reactia ta e clar ca sunteti cam maro 😂😂

 3. Dr. no Brain,merita rublele alea in valoare de doi euro sa te faci constant de c.acat pe diferite site-uri? Probabil, terorizat de perspectiva unei zile oneste de munca,ți se pare că merită.

 4. Asta e, să facem din marele urs, un pui de urs!

 5. Deși au ajuns să supraviețuiesca cu semințe de flore și bere la plastic,mi se pare extraordinară puterea trollilor de genul Dr No Money de putea posta tampen.ii sovietice în loc de a încerca o zi onesta de lucru.

 6. Nu cred așa ceva! UE ,ce dependenta de sovietici, s-a răzgândit? Vom importa cereale și hidrocarburi și Rusia la preț de guma de mestecat? Mulțumim Adolf Putin,peste nici un an vom platii o fractie din ceea ce plăteam in 2021 pentru energiei.Și cu rușii readuși la nivelul de sclavi ai Chinei,în sfârșit omenirea va putea depăși efectele pandemiei de covid.

 7. Nu ne place războiul,dar du dictatorul sovietic la butoane ,e inevitabil.Oricum am avut mare noroc că prostălăul de la Kremlin nu a reușit să creeze o armata cu sutelele de milioane de euro furate de la ucrainieni.
  De aici încolo,explicații penibile,mulți morți și zero bani. Google chose

 8. Defapt este un război împotriva oamenilor de rând:)

 9. Deci…migratia va creste si din Nord si din Est, si din Sud…Ma rog doar ca Orientul sa fie linistit, iar China sa nu intre in Taiwan…ca abia atunci vom vedea si simti ce inseamna a folosi arma migratiei cand cateva milioane de uiguri, chinezi vor marsalui spre abundenta din UE!