G4Media.ro

NATO respinge acuzațiile Rusiei privind desfășurarea de rachete nucleare cu rază medie…

NATO respinge acuzațiile Rusiei privind desfășurarea de rachete nucleare cu rază medie în Europa

NATO nu intenționează să desfășoare rachete nucleare cu rază medie de acțiune în Europa, a transmis marți alianța militară occidentală, respingând acuzațiile Rusiei și apelul Moscovei pentru un moratoriu asupra acestui tip de arme în Europa, informează Reuters.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat reporterilor de la Bruxelles că Rusia însăși a încălcat de ani de zile tratatul INF („Forțe nucleare cu rază intermediară” / „Intermediate-Range Nuclear Forces”), anulat între timp, prin desfășurarea de noi rachete nucleare cu rază intermediară în Europa, adăugând că NATO nu își propune să oglindească comportamentul Moscovei.

„Propunerea Rusiei privind un moratoriu nu este credibilă pentru că am avut o interdicție și au încălcat-o”, a spus Stoltenberg.

„Așadar, dacă Rusia nu își distruge într-un mod verificabil toate rachetele SSC-8, care sunt acele rachete care au încălcat tratatul INF, atunci nu este credibilă când propune acum interzicerea a ceva pe care de fapt au început deja să îl folosească”, a mai afirmat șeful NATO.

Stoltenberg se referea la tratatul INF din 1987 dintre liderul sovietic de atunci Mihail Gorbaciov și președintele SUA Ronald Reagan, care interzicea armele nucleare cu rază intermediară – cele cu o rază de acțiune de 500 până la 5.500 km (310 până la 3.400 mile) – în Europa.

Sursa foto: Nato.int

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Tupeu tipic bolsevic. Piticul a amplasat rachete interzise de tratatul semnat în 89 și tot el e cel care cere garanții de la NATO că nu va amplasa rachete similare.

 2. Deci Putin se oftica ca a picat zidul Berlinului, basically.

  • Putin se oftică de multe – dar acum, vrea Ucraina să nu devină a NATO.
   Demers care poate declanșa Război.
   Iar în ce ne privește, noi ca români NU ne dorim asta.

  • E mai complicat. Putin ar vrea și el sa facă o Uniune Euroasiatica, c-o văzut la ăștia la Bruxelles. Numai că o fugit toți de lângă el și o rămas numai cu Belarusul… Are neapărat nevoie de Ucraina. De asta a și japcuit teritorii de la Moldova, Georgia și Ucraina: ca astea să nu mai poată adera la NATO și Uniunea Europeană și să rămână în „sfera de influența” a Rusiei.

 3. șeptelul NATO tocmai a aflat că stupiditatea are totuși margini. Linia roșie trasată de ruși i-a trezit din jocurile de’a războiu; râdem, glumim, dar nu părăsim incinta… Logica ideologică a NATO i-a dus în punctul în care au de ales între desființare și vaporizare.
  Excelent!

 4. Nu Puțin are tupeu și nesimțire ci aia la care va închinați acum, fără să gândiți. UE și NATO sunt plini de nesimțire și provoacă incontinu. Să vă văd ce o sa mai ziceți cant Romania se va transforma in camp de lupta și SUA o sa ne lase balta (cum a mai făcut-o).

 5. Cine dreaqu mai crede mafia asta SUA UE NATO? ZIRKONUUUUUUU😀😀😀