G4Media.ro

NATO oferă sprijin de securitate Qatarului pentru Cupa Mondială de Fotbal /…

sursa foto: Pixabay/ Konevi

NATO oferă sprijin de securitate Qatarului pentru Cupa Mondială de Fotbal / România contribuie, prin intermediul SPP, la formarea împotriva amenințărilor CBRN și protecția VIP

NATO a anunțat că oferă Qatarului sprijin pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale de fotbal (FIFA), programată să se desfășoare în Qatar între 21 noiembrie și 18 decembrie. În cadrul acestei cooperări, România va contribui, prin intermediului Serviciului de Pază și Protecție, la formarea împotriva amenințărilor CBRN, instruirea în domeniul contracarării amenințărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate și protecția VIP.

Potrivit unui comunicat al NATO, acest sprijin oferit Quatarului va include formarea împotriva amenințărilor reprezentate de materialele chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN), care va fi asigurată de Slovacia și de Centrul comun de excelență pentru apărare CBRN al NATO din Republica Cehă. De asemenea, va include formarea pentru protecția persoanelor foarte importante (VIP) și pentru contracararea amenințărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate, care va fi oferită de România, prin intermediul SPP.

O primă sesiune de instruire privind amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare s-a desfășurat în luna mai a anului trecut în Slovacia.

Statul Qatar este un partener angajat al NATO și este implicat activ în Alianța Atlantică de mulți ani, precizează Alianța Nord-Atlantică.

Potrivit unui mesaj postat pe contul de Twitter al Delegației Permanente a României la NATO, „România contribuie, prin intermediul Serviciului de Protecție și Pază, la sprijinul pe care NATO îl va acorda Qatarului pentru FIFAWorldCup 2022. Sprijinul nostru va consta în instruirea în domeniul CBRN, contra-IED și protecție VIP”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...