G4Media.ro

Natație: O sportivă americană a fost salvată de la înec de antrenoarea…

sursa foto: : Facebook FRNPM

Natație: O sportivă americană a fost salvată de la înec de antrenoarea sa, la Campionatelor Mondiale de la Budapesta

Antrenoarea echipei americane de înot artistic şi sincron, Andrea Fuentes, a plonjat în bazin pentru a-şi salva una din elevele sale care se îneca după ce a leşinat în timpul Campionatelor Mondiale de la Budapesta, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Anita Alvarez nu a mai respirat după finala de la înot artistic solo şi a căzut la fundul bazinului, iar antrenoarea sa a sărit în apă pentru a o salva.

„Ne-a fost foarte frică. A trebuit să sărim pentru că salvatorii nu făceau nimic”, a explicat Fuentes pentru jurnalul spaniol Marca.

Fuentes, îmbrăcată într-un şort şi tricou, a coborât la fundul bazinului şi a readus-o la suprafaţă pe Alvarez, ducând-o la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri.

„Mi-a fost teamă pentru că am văzut că nu mai respiră, dar acum este bine”, a spus Fuentes.

Sportiva a fost transportată pe targă la centrul medical al bazinului, lăsând coechipierii şi spectatorii în stare de şoc.

Echipa americană a dat un comunicat în care a precizat că Alvarez este în afara pericolului, în timp ce antrenoarea sa, cvadruplă medaliată olimpică, a explicat pentru un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei.

„Ea are doar apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun”, a precizat Fuentes.

Conform antrenoarei sale, Alvarez a prevăzut să se odihnească joi şi apoi să participe la proba pe echipe de vineri, după examene medicale.

Alvarez (25 ani) şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru JO de la Tokyo.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  1. Nesalvatorii o fi crezut ca i romanca

  2. incredibil. eu inteleg ca salvamarii la un astfel de concurs sunt aproape inutili, dar cand e cazul, ar trebui sa intervina prompt. chiar si inotatorii de performanta se pot ineca! auzi, sa sara antrenorii in apa sa salveze inotatorii pentru ca salvamarii stau degeaba!!!!!

  3. e clar ca are probleme de sanatate, daca a mai lesinat. posibil ceva cu inima. nu inteleg de ce nu stie inca ce e are si cum de e lasata sa faca sport la nivelul ala.

  4. aveti aici imagini

  5. A vrut sa stea in genunchi pt BLM, dar de asta aproape Cā a pātzit-o

  6. Nem tudom. Data viitoare invatati maghiara daca nu vreti sa muriti cu zile pe acolo.

  7. Probabil mai are nevoie de o doză de vacselină.

  8. Ce asteptari sa ai de la latraii de unguri?