G4Media.ro

NASA va anunţa luni ”o descoperire importantă” despre Lună

NASA va anunţa luni ”o descoperire importantă” despre Lună

NASA a anunţat că va da publicităţii luni, 26 octombrie, ”o descoperire importantă” despre Lună, în cadrul unei conferinţe de presă ce va fi organizată la ora 16:00 GMT şi care va putea fi urmărită în direct pe site-ul Agenţiei spaţiale americane, transmite vineri Space.com, citată de Agerpres.

Comunicatul NASA prin care este anunţată această conferinţă de presă promite „o descoperire importantă despre Lună” şi face trimitere şi la ambiţiosul program spaţial Artemis care îşi propune o aselenizare cu echipaj uman la polul sud selenar în 2024.

Descoperirea ce urmează să fie anunţată este legată de observatorul SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), rezultatul unui parteneriat germano-american.

SOFIA este un observator astronomic instalat într-un avion Boeing 747 modificat care operează de la mare înălţime, pentru a evita distorsiunile atmosferice care afectează observaţiile derulate de la sol.

Iar pentru că acest observator este plasat într-un avion, devine mult mai uşor să fie derulate observaţii asupra unui anumit sector de cer pe perioada zborurilor care durează de obicei 10 ore, conform NASA. Instrumentele din dotarea observatorului SOFIA se concentrează pe spectrul infraroşu al luminii, studiind obiecte din Sistemul Solar, din Calea Lactee, dar şi din alte galaxii.

Naseem Rangwala, cercetătoare în cadrul programului SOFIA la Centrul de Cercetare Ames al NASA din California, va fi unul dintre cei patru experţi care vor participa la conferinţa de presă de luni. Alături de ea va fi şi Paul Hertz, care conduce Divizia de Astrofizică a NASA, Jacob Bleacher, şeful ştiinţific al Directoratului pentru explorări, operaţiuni şi misiuni cu echipaje umane (Human Exploration and Operations Mission Directorate), precum şi Casey Honniball, cercetător la Centrul de Zboruri Spaţiale Goddard al NASA din Maryland.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Are și o parte întunecată

 2. da doamne sa zica ca e facuta din cascaval

 3. i-au gasit un teren cu vedere la pamant lui Trumpeta

  • @Andriushka te obsedeaza Trump, nu-i asa? Nu, este vorba ca au descoperit pe Luna un loc pentru lunaticul de Biden si vreo 1000000 de locuri de parcare pentru toti marxisto-progresistii lumii.

  • Serios Jay…esti mulțumit de ce a facut Trump în mandatul său. Esti mândru de un extremist care spune americanilor să nu se increada în specialiști când specialiștii l-au readus în simțiri când a fost atacat de Covid. Sper din suflet să câștige Biden!

 4. Armstrong, footprint!!!!2🤣🤣🤣🤣

 5. Vor prezenta o nouă abordare de a detecta prezența unei molecule de apă pe lună cu ajutorul SOFIEi, sau a radiațiilor în infraroșu (IR). IR = infrared radiation.
  Îmbătatul cu apă rece va dobândi o nouă conotație.

 6. Soldați de teracota.

 7. Lanuri de pule. Pule! Pule! Cît vezi cu ochii, pule!
  (la aniversarea a 183 de ani, 7 luni și 22 de zile de la nașterea lui Ion Creangă)