G4Media.ro

Narciza Nedelcu a fost revocată, la cerere, de la șefia Cadastrului Iași…

Narciza Nedelcu a fost revocată, la cerere, de la șefia Cadastrului Iași / Ea fusese numită miercuri în funcție, deși la începutul lunii fusese condamnată definitiv la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat joi revocarea din funcția de director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași pe Narciza Nedelcu, precizând că decizia a venit ca urmare a solicitării acesteia de a fi eliberată din funcție.

Nedelcu a fost demisă prin Ordin al directorului general al ANCPI, instituție aflată în subordinea ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan.

Decizia vine după ce G4Media.ro a expus pe larg cazul Narcizei Nedelcu, persoană condamnată definitiv pe 2 iulie la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Totodată, Nedelcu este mama unuia dintre politicienii apropiați de primarul Mihai Chirica, numărul 2 în PNL Iași.

Precizările făcute de ANCPI:

Doamna Narciza NEDELCU a fost repusă în funcția de director al OCPI Iași miercuri, 15 iulie, ANCPI fiind obligată, potrivit prevederilor legale în vigoare, să înceteze suspendarea contractului individual de muncă al acesteia și să o repună în funcția deținută anterior. Conform art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează de drept ca urmare a condamnării la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.

Mai mult decât atât,  prin Decizia nr. 15/2017, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Brașov – Secţia civilă în Dosarul nr. 3.485/62/2015 privind pronunţarea unei hotărâri prealabile, stabilind că dispoziţiile art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se interpretează în sensul că sunt aplicabile numai în situaţia în care condamnatul execută efectiv pedeapsa în penitenciar, fiind în imposibilitate fizică de a se prezenta la locul de muncă.

Prin acceaşi decizie, pronunţată în dosarul penal nr. 4264/99/2015, instanţa de judecată a dispus, de asemenea, suspendarea executării pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin 1 lit. a, teza a II-a si lit. b din Codul penal din 1968.

Narciza NEDELCU a ocupat postul de director al OCPI Iași, prin concurs, în anul 2009.  În anul 2012, când a început urmărirea penală împotriva doamnei Narciza NEDELCU, director al OCPI Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, conducerea ANCPI a decis suspendarea acesteia din funcție, deși legislația în vigoare nu prevedea această măsură ca fiind obligatorie.

Foto: Narciza Nedelcu / Sursa: ReporterIS

Citește și: Liberalii au numit-o la șefia Cadastrului Iași pe o fostă directoare condamnată definitiv acum două săptămâni la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Fiul său e un apropiat al lui Mihai Chirica

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Era clar ca nu o as ramana asa. Oricum sunt probleme mari la PNL in Iasi si Suceava. Sper sa-si puna bucataria in ordine acolo dupa alegeri. De fapt depinde de USR+ daca reuseste sa ia un scor bun in judetele acestea doua.

 2. Interesantă lege. Dacă ești condamnat pentru abuz în serviciu, chiar cu suspendare, poți să-ți continui munca în același loc în care ai ”abuzat” ? Autorul ei o fi Nicolicea, Iordache, T. Toader sau vreun alt ”jurist” din parlamentul nostru penal ?

  • @vasile:
   Nici nu mai conteaza asta ! Important e ca a functionat pana la urma principiul „Niciun penal in functii publice !” La categoria celor „numiti” !

   PS. Urmeaza sa se extinda si la categoria celor „alesi” !

 3. Aștept demisia celor care au numit-o .Acolo este caracatiță numirii politice fără competențe .Doamna Piggy nu are nicio vină .A mâncat PNL-ul cu fulgi cu tot ,dar cei care i-au pus în farfurie funcția trebuie să se ducă la Lucovid să-i spună că s-a votat fără penali în funcții publice .Aloo! Herr Kim Jonghannis ai ceva de spus ,sau ești direct implicat ?

 4. Degeaba! Mesajul l-a înțeles tot romanul!
  După alegeri, tanti asta pufoasa va reveni pe ce post își dorește…daca PNL rămâne la butoane.
  Nu s-au putut abține câteva luni tipii ăștia!
  Voi vota partidul care promite cele mai puține lucruri!

 5. in campania electoral rog pe dragii ziaristi sa nu uite sa arunce o intrebare la nea Romanica Normala/PNL despre speta asta

  acusica vor apare postacii PNL sa ne spuna cat de bun e PNL si corect

  • inca ceva, tot de la Iasi ..
   cica la DSP a plecat sefu’ la minister, si a venit nevasta’sa sefa la DSP

   asta cand se rezolva de PNL/PSD IASI?

 6. Daca a ocupat atatea functii inalte, de ce CVul ei e de negasit, mai liberalilor?!
  Ce Studii are, ce a FACUT la viata ei care sa o recomande toata ziua buna ziua in functii inalte!?
  Sa lucreze in mediul privat, daca e asa grozava sa ocupe functia de Director la Cadastru!
  Va pute la TOTI sa lucrati in mediul privat, javrelor!!!
  Va inghesuiti TOTI la Stat la stat, adica la Stat unde NU faceti nimic!!

  • Se observa cu ochiul liber(doar unii natarai nu vad ) cum cozi de topor , de mai peste tot ,incearca manevre de decredibilizare . O actiune facuta doar spre a putea fi aratat cineva cu degetul si apoi vezi doamne se auto suspenda persoana in cauza (cineva din spate este deja inlaturat ) . O grosiera forma de manipulare si asa cum am mai zis surprizele nu se vor opri aici . Prima mare surpriza este actiunea prin care primarul sectorului 3 din Bucuresti , construieste un partid local si care contesta si nu se mai regaseste politic in actiunile PSD si arata rezultatele(practic inexistente in acceptiunea primarului de sector ) actualului primar de Bucuresti .

 7. Dacă nu zicea nimic Barna la televizor, cred ca era tot pe functie…..

 8. Daca mergea, mergea ! :)))))))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.