G4Media.ro

Muzeul Național al Literaturii Române Iași lansează Bursele „Junimea”

Foto: Pexels.com

Muzeul Național al Literaturii Române Iași lansează Bursele „Junimea”

Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru Comunitate” anunță înscrierile în cadrul proiectului Burse și rezidențe de cercetare științifică „Junimea”, ediția a VI-a, potrivit unui comunicat de presă transmis de muzeu.

Programul încurajează cercetarea științifică pe un subiect legat de istoria culturală sau de sistemul cultural contemporan ale orașului Iași, în diferite domenii: filologie, istorie, teatru, filosofie, sociologie, muzeologie, patrimoniu, antropologie, mai este precizat în comunicat

Pentru depunerea proiectelor, Muzeul Național al Literaturii Române Iași anunță că vor fi eligibili studenți, masteranzi, doctoranzi și cercetători din România, Republica Moldova și Ucraina. Dosarul de candidatură trebuie să fie redactat în limba română sau într-o limbă de circulație internațională (engleză, franceză) și să conțină: CV, titlul proiectului de cercetare și  o prezentare de minimum 2.500 de semne a proiectului de cercetare.

Anul acesta se vor acorda 4 burse și 2 rezidențe de cercetare:

  • 2 burse de cercetare științifică „Alexandru Xenopol” pentru doctoranzi și cercetători în valoare de 1.000 de lei/proiect (perioada: 11 iulie-11 noiembrie 2022);
  • 2 burse de performanță științifică „Iacob Negruzzi” pentru studenți și masteranzi în valoare de 700 de lei/proiect (perioada: 11 iulie-11 noiembrie 2022);
  • 2 rezidențe de cercetare „Vasile Pogor” constând în cazare timp de 1-3 săptămâni, pentru cercetători și doctoranzi (perioada 1 noiembrie- 31 decembrie 2022).

Beneficiarii burselor și rezidențelor de cercetare vor avea ca obligație susținerea unei conferințe sub egida Muzeului Național al Literaturii Române Iași sau elaborarea unui articol ştiinţific, care va apărea în una dintre publicațiile MNLR Iași (Dacia Literară – Revistă de reconstituiri culturale, Anuarul Muzeului Național al Literaturii Române Iași, – publicație științifică indexată în bazele de date internaționale CEEOL și  DOAJ).

Proiectele propuse vor fi analizate pe baza următoarelor criterii:

  1. Proiecte de cercetare cu tematică legată de autorii reprezentativi pentru rețeaua MNLR Iași;
  2. Actualitatea temei de cercetare propuse și a abordării metodologice;
  3. Calitatea și originalitatea cercetării propuse;
  4. Fezabilitatea realizării cercetării în perioada desfășurării proiectului (iulie-decembrie 2022);
  5. Pregătirea de specialitate a candidatului, demonstrabilă prin CV.

Pentru studenți și masteranzi este necesară și o scrisoare de recomandare din partea unor membri ai comunității academice, redactată în limba română sau într-o limbă de circulație internațională (engleză, franceză).

Candidaturile vor fi transmise în format electronic până la data de 1 iulie 2022, la adresa de e-mail programe.mnlri@gmail.com, iar rezultatele vor fi anunțate în data de 8 iulie pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter