G4Media.ro

Muzeul Național al Bucovinei a primit de la Ierusalim listele cu evreii…

sursa foto: Muzeul Holocaustului Washington

Muzeul Național al Bucovinei a primit de la Ierusalim listele cu evreii victime ale deportărilor, pentru Memorialul Holocaustului de la Siret / S-au primit 46.363 de nume de evrei deportați din Bucovina de Nord și de Sud

Muzeul Național al Bucovinei a primit de la Memorialul Yad Vashem, din Ierusalim, listele cu evreii bucovineni care au fost victime ale deportărilor din Transnistria, care au început pe 9 octombrie 1941, la ordinul lui Ion Antonescu, anunță Monitorul de Suceava.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că a apelat la conducerea Memorialului Victimelor Holocaustului Yad Vashem înainte de pandemie, în 2019, pentru obținerea acestor liste, necesare pentru Memorialul Holocaustului care va fi integrat în Muzeul de Istorie de la Siret, aflat acum în proces de restaurare și modernizare.

Yad Vashem a trimis Muzeului Național al Bucovinei liste cu 46.363 de nume de evrei deportați din Bucovina de Nord și de Sud, în Transnistria aflată atunci sub administrație românească. Emil Ursu a afirmat că victimele sunt identificate cu nume, prenume, numele părinților, data și locul nașterii, rezidența și locul de unde au fost deportate. În structura Memorialului Holocaustului de la muzeul din  Siret este prevăzut un perete pe care vor fi amplasate plăcuțe pe care vor fi înscrise doar numele și prenumele victimelor, fără alte date personale.

Pe perete vor fi amplasate 56.000 de plăcuțe, pentru eventualitatea că pe parcurs vor apărea informații și despre alte victime, și asta pentru că numărul celor care au murit în Transnistria nu este cunoscut nici acum cu exactitate.

Evrei arestați pe strada I.C. Brătianu, foto: Muzeul Holocaustului

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Despre sursa acestor date nimic ????

  2. Si memorialul Yad Vashem de unde le are ?

  3. banderisti (sau alt soi de nazisti germanofili) insectand civilii ca sa vada cine poate fi impuscat pe motiv de legaturi cu Rusia

    plus que ca change

  4. Nu există Bucovina de Nord sau de Sud, măi „ziariștilor”! Se poate spune nordul sau sudul Bucovinei.
    Măi „ziariștilor”, ați auzit pe cineva, vreodată spunând România de Nord? Spania de Nord, poate? Voi, nu ar trebui să fiți un exemplu pentru ceilalți?