G4Media.ro

Munți de gunoaie se ridică în Parcul Herăstrău / Clotilde Armand: Problema…

Munți de gunoaie se ridică în Parcul Herăstrău / Clotilde Armand: Problema a fost generată de expirarea contractului dintre Administrația parcurilor și compania Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, joi, că a sesizat serviciul de Mediu al Poliției Locale să verifice situația din Parcul Herătrău, publicând fotografii care arată utilaje Romprest pline cu saci de gunoi pe care îi descarcă în parc. Armand susține că problema a fost generată de expirarea contractului dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București care administrază Parcul Herăstrău, și Compania Romprest.

„Din această cauză, în diferite zone ale parcului, au apărut depozite de gunoaie care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Primăria Sectorului 1 este gata să intervină și să ajute Primăria Generală să strângă gunoaiele până când ALPAB va încheia un nou contract de salubrizare”, a scris Clotilde Armand pe facebook.

Publicăm integral postarea primarului Sectorului 1:

„Asta se întâmplă acum în Parcul Herăstrău. Am sesizat serviciul de Mediu al Poliției Locale să verifice situația. Astfel, această problemă a fost generată de expirarea contractului dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București care administrază Parcul Herăstrău, și Compania Romprest. Din această cauză, în diferite zone ale parcului, au apărut depozite de gunoaie care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Primăria Sectorului 1 este gata să intervină și să ajute Primăria Generală să strângă gunoaiele până când ALPAB va încheia un nou contract de salubrizare. Chiar dacă Parcul Herăstrău nu se află în administrarea noastră, asta nu înseamnă că nu ne interesează ce se întâmplă acolo. Nu putem sta cu brațele încrucișate și să asistăm la îngroparea în gunoaie a celui mai important parc al Capitalei”.


Sursa foto: Clotilde Armand / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Contractele mele se considera ca fiind prelungite cand expira la telefonie si tv nu era normals a se considere ca fiind prelungite daca nu sunt reziliate de una din parti?
  Daca se dorea rezilierea au lasat sa treaca termenul si nu au mai semnat?
  Adica un pic de gunoi in nasul fraierilor dupa venim noi cu cine trebuie.

  • Esti genial. Adica faci un contract pe 6 luni si dupa aia stai cu rotile-n sus, ca se prelungeste automat?
   Trebuia organizata din timp licitatia. Domnul Dan, PNL-ist convins acum, ar fi trebuit sa considere o urgenta asta. Dar nu, PNL-ul nu considera salubritatea o urgenta. Doar consilierii locali o tot refuza pe Clotilde cand vrea sa rezolve buba Romprest. Nu e o urgenta.

 2. Și n Paris au aceeași problemă, cu gunoaiele, nu e o noutate se pare că au descoperit și vor să promoveze un nou miros pe piață, cel de picioare nespălate e autentic și autohton decând importăm plasticuri și deșeuri fabricate de firme cu renume 🤣foștii galoșii autohtoni sunt adibasurile și nikerule de azi

 3. Iasi, Bucuresti, iasov.. peste tot in regat, aceeasi si aceasi problema!
  Cum de nu am auzit la sb, oradea, cj, tm, arad, sm, sj, ab, bn ?? In Transilvania (iasovul nu e in trasilvania, e jegul romaniei) nu exista aceasta problema!

  • Probabil AUR a apărut de la astfel de atacuri: la regăţeni, la basarabeni, la creştinii ortodocşi… Genul „M-am saturat de RO”.

 4. Mda…de data asta e vina altora! Dar cu amaratii aia care locuiesc in case sociale ce ai? Daca tu ai contractul incheiat pe 5 ani, de ce vrei sa-i pui sa isi reinnoiasca dosarul din 2 in 2 ani? Cu Scoala Herastrau ai rezolvat-o, nu? Muti elevii la mama draq intr-un liceu din Baneasa!
  Mare dezamagire, parol!

 5. Garda de mediu ce pazeste? Astia cu masinile care au descarcat trebuiau in minutul 2 bagati la racoare, masinile confiscate, iar firma ROMPREST, o firma de casa a politicienilor amendata si eventual inchisa pe loc.

  • Sunt imagini care vor fi exploatate şi în presa internaţională. Toate partidele ar trebui să reacţioneze.

 6. Clothilde ar fi trebuit sa-si infiinteze o firma de salubrizare, pentru ca, oricum, numai asta face de cand e primar. Si-a gresit cariera :))

 7. PROPBLEMA A FOST GENERATA DE ANUMITE SPECII CARE AU OCUPAT SI DEFRISAT PADURILE.

 8. Pai ce facusi, plicusoare? Nu primisi suficienta spaga sa prelungesti contractul? Ayayay, daca era o sandrama de acum 100 de ani, o salubrizai personal, dar, na, e parc, ce treaba ai tu. Stai sa vina televiziunile si te duci rapid acolo, este?

 9. Operatorul de salubritate a fost amendat de Poliţia Locala Bucuresti cu 50.000 de lei, scrie pe pagina lor de Facebook…. deci, se poate…