G4Media.ro

Muncitorii moldoveni pleacă rapid din Rusia. Numărul s-a înjumătățit într-un an

Sursa foto: Pixabay

Muncitorii moldoveni pleacă rapid din Rusia. Numărul s-a înjumătățit într-un an

Numărul moldovenilor aflați în Rusia – cei mai mulți dintre ei muncitori – scade rapid, iar la începutul lunii mai 2022 ajunsese la doar 76.645 de persoane, transmite publicația MoldStreet.

Comparativ cu începutul lunii mai 2021, numărul moldovenilor aflați în Rusia a scăzut de aproape două ori, iar față de luna mai 2020 – de circa 3,5 ori. Evoluțiile vin pe fondul scăderii atractivității economiei ruse după impunerea sancțiunilor occidentale ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Cifrele au fost prezentate de experții Institutului de analize sociale și prognoze al Academiei Prezidențiale pentru economie și administrație publică din Rusia (RANEPA).

Același studiu relevă că față de mai 2019, numărul moldovenilor aflați în Federația Rusă a scăzut de peste patru ori, iar faţă de finele anului 2014 – scăderea este de circa 7,5 ori, potrivit MoldStreet.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. de cand arata moldovenii a vietnamezi ?

  2. la cate amenintari fac muscalii cu nuclearele trebuie sa fii dus cu pluta sa nu realizezi ca rusia e tinta nato numero 1 pentru contra atac💯…‼️‼️‼️…ochi păntru ochi, nu merge altfel cu brutele…

  3. Basarabeni nu moldoveni. Daca spui moldovean se intelege ca e din Romania. Poza gresita. Jalnic

  4. Aia cu poza articolului…e jenibila,ca sa zic asa. Jeaba Voda, Jeaba Tara, jeaba-i dai cu photoshop bronz artificial, ca tot vietnamezi se vad.
    In alta ordine de idei, basarabeni ar fi mai corect spus, fiindca in Rusia merg urmasii colonistilor rusi, moldovenii romani lucreaza in UE pe 2500-3000 euro.