G4Media.ro

Muncitorii de la Fabrica din Găești s-au infectat cu Covid-19 pentru că…

Muncitorii de la Fabrica din Găești s-au infectat cu Covid-19 pentru că au încălcat regulile de transport, susține premierul Orban

Două angajate ale fabricii de frigidere din Găești au fost depistate cu Covid-19, fiind internate de câteva zile. Alți 100 de salariaţi au fost testați, reieșind că 32 sunt, de asemenea, infectați, fără a prezenta simptomatologie specifică COVID-19.

Alți șapte muncitori de la o fabrică de confecţii din Focşani (provin din Sri Lanka) au fost diagnosticați cu COVID-19, fiind internați.

Premierul Ludovic Orban a susținut, luni seara, că nu se poate spune că ar exista o problemă generalizată la nivelul industriei producătoare, și că motivul pentru care sunt raportate cazuri de infecții cu Covid-19 printre muncitorii unor societăți are legătură strict cu faptul că se încalcă normele de protecție care au fost instituite la nivel național, și pe care, altfel, majoritatea angajatorilor și angajaților le respectă.

„La Găișeti, nu măsurile care vizează procesul de producție sau protejarea angajaților a constituit o problemă, ci modul deficitar în care s-a organizat transportul muncitorilor. O mare parte dintre angajați locuiesc în localitățile din jurul Găieștiului, iar fabrica le asigură transportul, de la locul de muncă acasă și de acasă la locul de muncă. Înțeleg că unii dintre angajați mai încălcă aceste reguli, în sensul că s-au deplasat și cu alte mijloace de transport decât cele autorizate, și de aici situația”, a spus Orban, într-o intervenție la B1TV.

Premierul a mai adăugat că respectarea regulilor reduce riscul de răspândire a virusului, și că la toate marile companii la care a fost în zivită, măsurile de protecție sunt respectate cu strictețe.

Orban a mai spus că le-a cerut reprezentanților Instituției de Control Trafic Rutier, Inspecției în Muncă, Direcției de Sănătate Publică etc. să fie prezente în teren să urmărească respectarea normelor impuse pentru protejarea sănătății publice.

 

Sursa Foto: Arctic

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Trebuie sa fii complet idiot ca sa iti dai cu parerea in astfel de cazuri fara sa existe o analiza epidemiologica dar stati ca vorbim despre „Interesul national” reloaded. Cand nu lucrezi o zi in viata ta si nu esti raspunzator pt nimic din ce faci si spui poti sa cazi in derizoriu foarte usor .

  • Trebuie sa fii mai mult decat idiot sa stai toata ziua pe diverse site-uri ca sa produci asemenea remarci pline de ifose.

 2. Din 100 sunt 32 pozitivi, fara simptome, si inchidem fabrica.
  Logica in ” pandemia” OMS + Media.

 3. „O mare parte dintre angajați locuiesc în localitățile din jurul Găieștiului, iar fabrica le asigură transportul, de la locul de muncă acasă și de acasă la locul de muncă. Înțeleg că unii dintre angajați mai încălcă aceste reguli, în sensul că s-au deplasat și cu alte mijloace de transport decât cele autorizate, și de aici situația”, a spus Orban.

  Cum, ma, sa „intelegi”? Din functia de prim-ministru tu-ti permiti sa „intelegi”?
  Ce verificari, ce fapte, ce dovezi? Tu „intelegi” ca ceva si gata, litera de lege?

  Mai omule! Din functia ta, tu ar trebui sa vorbesti doar pe FAPTE!!! Sa vorbesti din auzite, „pe barfe”, e penibil dincolo de limita legii!

  Si ce inseamna asta „alte mijloace de transport, neautorizate”? Sa-nteleg ca doar microbuzele alora de la Arctic erau prevazute cu filtre UV si recirculatia aerului, sau cum erau autorizate? Te-ai gandit vreodata ca poate microbuzele alea mergeau aglomerate, iar muncitorii au preferat alte mijloace de transport tocmai din cauza aia?
  Si sa nu-mi spuna cineva ca microbuzele alora de la Arctic mergeau cu „distantarea sociala”, cu „un loc ocupat si unul liber” ca nu il cred.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.