G4Media.ro

Mugur Isărescu, despre alegerea Ecaterinei Teodoroiu pe bancnota de 20 de lei:…

Mugur Isărescu, despre alegerea Ecaterinei Teodoroiu pe bancnota de 20 de lei: ”Cinstim Armata Română și am răspuns interesului public privind promovarea egalității de gen în societatea românească”

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a declarat, vineri la prânz, că alegerea Ecaterinei Teodoroiu pe bancnota de 20 de lei a avut la bază trei motive.

Primul a fost susținut de faptul că Teodoroiu a fost prima femeie ofițer și, astfel, este cinstită Armata Română și se readuce în memorie marele război de întregire (Primul Război Mondial, 1914-1918, România intrând în război în 1916, după 2 ani de neutralitate, n.red.).

Ulterior, Isărescu a mai ținut cont de faptul că Ecaterina Teodoroiu întruchipează ”puterea și sacrificiul femeii”, iar în al treilea rând guvernatorul BNR susține că a răspuns interesului public în ”promovarea și consolidarea egalității de gen” în societatea românească:

  • Este prima femeie ofițer din Armata Română, în felul acesta cinstim Armata Română și avem un prilej să aducem încă o dată în memoria noastră marele război de întregire. În al doilea rând, întruchipează prin destinul său exemplar puterea și sacrificiul puterii femeii în societatea noastră. În al treilea rând, am răspuns interesului public care a găsit o largă susținere la nivelul societății românești în promovarea și consolidarea egalității de gen în societatea românească.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Era mai potrivit sa apară Regina Maria. A însemnat mult mai mult decât Ecaterina Teodoroiu.

  2. Eu sustin ca bancnotele de 50 si 200 sa nu mai aibe culorile ATAT DE IDENTICE!!!

  3. Dna Dăncilă face cafea bună? Ce este BNR, înafară de un depozit de slugi politice?

  4. Cum ii cinstesti?tu cu 40000 de euro pe lunasi eu cu 3500 de lei,si aurolacii tot de mine zice ca am bani nemeritati???

  5. 🤣 Docilă trebuia să fie pe bancnota 🤣

  6. Armata este buna pentru unii(politicieni,altii)numai atunci cand va scoate la liman,in rest,bataie de joc,pe toate planurile,tinuta la limita de jos!!!

  7. Cinstiți Burtoșii Speciali ai Neamului. Fata aia și-a dat viața pe câmpul de luptă, iar Ciucă luptă pentru pensiile speciale ale unora care de 80 de ani se scobesc în nas, nefiind în niciun război.

  8. Dar chinezoaica de pe bancnota de 10 lei ce promovează?

  9. Două sunt constantele de universale : Mugur Isărescu la BNR și Arion Victor la Apaprod.