G4Media.ro

MTI: În ultimii 31 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva…

MTI: În ultimii 31 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva / La conducerea redacției emisiunilor pentru minorități de la TVR Cluj a fost numit un ziarist român

Redactorii emisiunilor pentru minorităţi de la TVR Cluj se vor achita de sarcinile de redactor-şef prin rotaţie, săptămânal, a anunţat portalul transilvănean Maszol.ro, citat de MTI și Rador.

Acesta este acordul la care s-a ajuns luni cu Alin Gelmărean, care a fost numit temporar la conducerea Redacţiei pentru Minorităţi din cadrul Studioului Teritorial Cluj-Napoca al TVR.

Săptămâna trecută, cotidianul transilvănean “Krónika” a scris că redactorii emisiunii în limba maghiară de la Studioul Teritorial de la Cluj-Napoca al TVR au primit cu stupoare vestea că la conducerea Redacţiei Emisiunilor pentru Minorităţi a fost numit un ziarist român.

În cei 31 de ani care au trecut de la schimbarea regimului nu s-a mai întâmplat aşa ceva, redactorii-şef au fost, mereu, maghiari.

Alin Gelmărean a convenit cu redactorii în privinţa faptului că sarcinile referitoare la producţia de conţinut vor fi supravegheate, pe rând, de către redactorii emisiunilor pentru minorităţi, în timp ce el se va ocupa exclusiv de probleme administrative în cele 60 de zile cât este valabilă mandatarea sa.

Toate acestea informaţii au fost transmise portalului Maszol.ro de către Hajnal Nagy-Debreczeni, membru în Consiliului de Administraţie al TVR, delegat din partea UDMR, care a participat la şedinţa de luni a Redacţiei Emisiunilor pentru Minorităţi.

Schimbarea coordonatorului Redacţiei Emisiunilor pentru Minorităţi, intens disputată, a făcut parte din modificările care au avut loc în cadrul TVR. Doina Gradea, care ocupă de patru ani funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, nu a prelungit numirea directorilor şi redactorilor-şefi de la studiourile teritoriale, iar începând cu data de 1 ianuarie a mandatat alte persoane pentru ocuparea acestor funcţii, temporar.

În locul lui Romeo Couţi – care a ocupat funcţia timp de 18 ani – preşedintele-director general l-a numit la conducerea Studioului Teritorial de la Cluj Napoca pe Alin Gelmărean, fostul redactor-şef al Redacţiei Programe şi a decis că acesta va răspunde şi de coordonarea Redacţiei Emisiunilor pentru Minorităţi.

Până acum, funcţia a fost ocupată de către Áron Antal. În celelalte redacţii pentru minorităţi, şefii nu au fost schimbaţi, astfel că la conducerea Redacţiei Emisiunilor în Limba Maghiară de la Bucureşti a rămas Emőke Mosoni, la conducerea Redacţiei Emisiunilor pentru Minorităţi de la Târgu Mureş, Hajnal Fekete, iar la Timişoara, Andrei Boroşovici, care este de origine slovacă.

Sursa: MTI/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Toti sunt jurnalisti romani, si cei de etnie romana, de etnie germana si cei de etnie maghiara. Deci faptul ca un ziarist roman e numit la conducere nu e de mirare.

  2. ni se spune ca daca esti roman nu iti poti face treaba sau ce? care e mirarea ca nu inteleg

  3. E un început si e normal. Asa trebuia sa fie de acum 30 ani, în orice instituție publică sa fie instalați români. Atâta timp cât „minoritatile” trăiesc în Romania, automat sunt români.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.