G4Media.ro

Mostră de servilism la TVR Craiova, într-un interviu cu Olguța Vasilescu, doar…

sursa foto: Captură video

Mostră de servilism la TVR Craiova, într-un interviu cu Olguța Vasilescu, doar cu ”întrebări” ajutătoare/ Moderator: ”Sunteți foarte bun comunicator/ Craiova, destinație turistică unde vin sute de mii de oameni/ Binele este o știre”

Studioul teritorial Craiova al postului de televiziune publică TVR a difuzat la finalul anului 2022 un interviu plin de laude cu Olguța Vasilescu (PSD) despre activitatea la Primăria Craiova, în emisiunea ”Actual Regional”, moderată de Tiberius Mușuroi, membru supleant în Consiliul de Administrație al TVR propus de PSD (2019). Ziarul Libertatea a semnalat inițial interviul laudativ printr-un articol de opinie al jurnalistului Petre Barbu.

Mușuroi începe ”interviul” vorbind despre un ”moment al bilanțului cu format modificat” pentru întâlnirea cu Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei. Moderatorul prezintă Craiova ca ”destinație turistică” unde vin ”sute de mii de oameni”, fără să precizeze însă o sursă instituțională sau de altă natură care să confirme constatările. Ulterior, o laudă pe Vasilescu pentru că e ”bun comunicator” punând gaj pentru acest lucru însăși ”experiența lui de 20 de ani în TVR”.

Până la minutul 07:14, Lia Olguța Vasilescu vorbește neîntrerupt despre proiecte de infrastructură și alte investiții prezente sau viitoare exact în retorica unui bilanț pozitiv făcut de administrația locală. Ulterior este pusă în dificultate de moderator cu constatarea ”teoretic până anul viitor ar trebui să fie asfaltate toate străzile din zona periferiei”.

Publicitate electorală

Olguța Vasilescu își continuă nestingherită tirada despre investiții, planuri, își exprimă nemulțumirile despre ”legi proaste”, explică de ce primăria nu poate introduce gaze, discurs care nu este întrerupt de jurnalist cu nicio întrebare.

La minutul 14:35, moderatorul constată, venind în ajutorul primarului, că inundațiile cu care s-a confruntat Craiova au loc și în alte mari orașe din lume, ulterior susține că ”nu poți să împaci pe toată lumea”, iar la minutul 15:13 culminează cu ”binele este o știre”, moment în care Olguța Vasilescu transmite că ea ”nu mai citește presa locală”. La schimb, Tiberius Mușuroi laudă arcada de trandafiri din Craiova.

”Interviul” continuă în aceeași manieră, în care Olguța Vasilescu vorbește despre ”visele” ei pentru Craiova, despre panouri fotovoltaice, viitoare parcuri de distracții, introducerea sistemului de canalizare, reabilitări pe fonduri europene, străzi asfaltate etc.

Prima întrebare ”agresivă” a moderatorului este la minutul 21:09 atunci când o întreabă pe Lia Olguța Vasilescu dacă se gândește să deschidă bazele sportive, ”în care s-a investit masiv”, în timpul weekend-urilor. Vasilescu a venit cu un nou răspuns fluviu, în aceeași manieră, în care este întreruptă rareori și doar pentru a fi completată aprobator și înțelegător de Tiberius Mușuroi.

La minutul 30:28, moderatorul intervine în forță ”cu subiectivism și mândrie oltenească” și concluzionează că orașul condus de Vasilescu își merită locul în topul celor mai frumoase, constatare aprobată ferm de primarul Craiovei printr-un scurt ”Corect!”. Tiberius Mușuroi mai ridică o dată mingea la fileu pentru alte câteva minute de monolog ale primarului Craiovei.

La 34:05, moderatorul aduce în discuție și Aeroportul Internațional Craiova, fără să adreseze o întrebare în sens jurnalistic, iar apoi continuă să completeze spusele Olguței Vasilescu atunci când aceasta se împotmolește sau nu-și găsește cuvintele. Ulterior, Mușuroi exclamă că ”nu i-a venit să creadă” când a auzit că au venit turiști din Sighetu Marmației în Craiova: ”De la sute de kilometri…”.

Pe tot parcursul interviului, Olguța Vasilescu îi zâmbește larg moderatorului, vorbește nestingherită, afișează o atitudine relaxată și confortabilă cu prezența moderatorului și cu modul în care decurge discuția în care nu este întrebată nimic concret din punct de vedere jurnalistic, spre exemplu despre firmele care câștigă licitațiile, modul în care sunt cheltuiți banii, problemele care apar în timpul derulării contractelor/lucrărilor etc.

De la minutul 41:32, moderatorul deschide discuția despre cultura din Craiova, spunându-i Olguței Vasilescu faptul că ”am excelat și aici” și că cei din Craiova sunt ”mari consumatori de cultură”, iar cultura e o ”zonă de extaz”.

Conform TVR, Tiberius Mușuroi s-a născut la Craiova şi este licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova și al Facultății de Teologie Ortodoxă, doctor în teologie, teza cu titlul: „A face misiune în context urban. Strategii din perspectiva spiritualității ortodoxe”. Din 2001, lucrează în TVR.

Context

TVR a înregistrat mai multe derapaje în care invitații emisiunii nu erau chestionați în legătură cu trecuturile, activitățile lor sau chestiuni sensibile, aceștia nefiind puși în dificultate sub nicio formă de interlocutori.

Un interviu fluviu cu Mihai Tatulici, prezentat sub forma unui documentar ”Dosar România”, a fost difuzat de TVR în două episoade, în 9 și 16 octombrie, conform paginii oficiale a televiziunii publice. Interviul este o odă la adresa fostului om de televiziune, prezentat ca ”un tip carismatic – în același timp detestat şi iubit, contestat sau adulat, dar, în orice caz, un tip de succes” și ca un ”creator de televiziuni”. TVR nu l-a întrebat despre susținerea Caritas, jocul piramidal care a făcut victime milioane de români. Citește detalii aici. 

CNA s-a autosesizat după articolul G4Media care a atras atenția asupra episodului difuzat de TVR, în care inclusiv vocea televiziunii punea sub semnul întrebării mai multe fapte ale fostului sistem criminal. Emisiunea a fost difuzată la patru zile după ce G4Media a publicat integral proiectele de legi privind securitatea națională, care sporesc semnificativ puterile serviciilor secrete. Proiectele de legi au fost criticate pe motiv că fac din servicii, din SRI și SIE, prin puterile si imunitățile date, o instituție mai puternică decât fosta Securitate comunistă. CNA a decis să sancționeze cu somație TVR pentru emisiunea care spăla Securitatea comunistă. Decizia a fost luată cu unanimitate. Citește detalii aici. 

Mai multe ediții ale emisiunii Agrostrategia de la postul de televiziune TVR1 conțin publicitate mascată pentru afaceri din domeniul agricol, fapt sancționabil prin Legea Audiovizualului. Co-producător al emisiunii este site-ul agrointel.ro deținut de Vlad Macovei, fost redactor-șef al publicației Evenimentul Zilei. Macovei respinge acuzația și spune că ”am respectat și vom continua să respectăm Legea Audiovizualului în toate emisiunile noastre”, vorbind și despre existența, în ultima vreme, a unor ”atacuri mediatice” la adresa grupului său de presă. Citește detalii aici. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

47 comentarii

 1. Olguta i-a trimis raspunsurile pe email. El trebuia doar sa creeze intrebari pentru raspunsurile alea.

 2. Presa e cumpărată de PSDNL, dar nu contează, veți vota PSDNL 55% din nou, pentru că vreți hoți la putere, să vă „dea”, deși tot din banii voștri vă „dau”, nație de inteligenți ce sunteți.

  • Da. Si eu m-am saturat. Am crezut ca daca le explicam oamenii vor intelege. Multa vreme am crezut ca principala vina o au politicienii rai. Dar de fapt de vina sunt limacsii care ii voteaza de 30 de ani tot pe aia. Cum sa nu oferi ceea ce piata cere? Degeaba le explici.

  • Nu e vina celor care votează PSDPNLAUR, e vina celor care stau acasă. Ieșim 5 milioane la vot și PSD are 1M membrii de partid. Pai cine vreți să câștige alegerile? Așa funcționează și al 2 lea cel mai mare partid cu cei mai mulți membrii după PSD, PNL. Restul stau acasă și zic că „toți sunt la fel” in timp ce membrii de partid, rudele și prietenii lor își freacă mâinile de bucurie când e prezenta mică la vot. Din aia 5 milioane care ieșim la vot, 3 milioane sau mai mult sunt membrii de partide, rude și prieteni. Ăștia care stau acasă și nu ies la vot, au cea mai mare vină. Daca ar ieși 10-12 milioane la vot în 2024, PSDPNLAUR ar fi undeva jos.

  • PRESA E CUMPARATA CU BANII cetatenilor. PARTIDUL IA DE LA cetateni 100 MILIOANE DE EURO ANUAL. ZECI DE MILIOANE MERG IN GANDA PROPA, LARE MANIPU.

  • @Gheorg 💯👍

  • Am văzut ce a făcut plu.se.re. un rahat cu moț! Dat mata domnu troll din ce nație ești?! Nu e nevoie sa răspunzi, e retorică întrebarea.

 3. Asta nu-i o știre. In Dolj, județul cel mai pesedizat din România după Deliormanul lui Dragnea și Oltul „famigliei” Stănescu, lingătorii de fese pesediste sunt peste tot, nu doar în „presa” video.

  • In Craiova dupa alegerile locale PNL + USR aveau majoritatea in Consiliul Local. In prima zi cand s-a intrunit Consiliul si au ales viceprimarii un consilier PNL a trecut la PSD si asa s-a schimbat majoritatea. Asta cu mult inainte ca PNL sa-si tradeze alegatorii la nivel national. Craiovenii alesasera aproape bine, era un inceput. Credeti ca vor mai vota vreodata PNL?

 4. Vezi comentariul meu de mai sus cu limacsii.

 5. Vadime Vadime cum de ți a luat asta toate apucăturile? Se transmit în vreun fel?

 6. Faceti loc a iesit 💩 psdist din wc-ul curtii ca sa faca propaganda coruptilor!

 7. PSD = Coruptie; EUGEN = POSTAC PSD => CA EUGEN ESTE SLUGA DE CORUPTI 👍🤣

 8. Tocmai tu vorbești de servilism? Tu, care lingi PSD-ul cu orice ocazie? Fără partid ești nimic, cum a zis Bădălău.

 9. Tipic pentru invitati fara prea multa carte. Nici nu ma asteptam la cv mai mult. Penibil 😄😄😄

 10. Qvod erat demonstrandum.
  Nu știm dacă Eugen e din Dolj, dar a apărut imediat unul din lingătorii de fese pesediste !

 11. cand prostii voteaza PSD+PNL=LOVE , asta primesc.

 12. Nu poate nimeni sa critice câtuși de puțin un mafiot pesedist, că imediat apare un lingător de fese – plătit de ciolaci din banii noștri – să le ia apărarea.

 13. Olputa=firea=veorica crema psd la fumei

 14. – Sărut mânuşiţele, mult iubită şi stimată Duamnă Primar! Mă apucă plânsetilii şi suspinilii de emoţie când realizez că cel mai mare primar din istoria celui mai inportant oraş e un Geniu din Carpaţi de o asemenea destoinicie, talent şi frumuseţe precum dumneavoastră! Vai, dar ce bine vă stă cu mâinilii în poală! – Parcă aţi fi un mare Savant Inginer Doctor Academician de renume mondial, pe care ultima oară l-am văzut pe la Târgovişte…

 15. zise absolventa de facultate de limbi străine (în loc de marché du travail) la sesiunea ONU despre condiția femeii de acum 5 ani.

 16. Pai postura celor doi e clara.

  Matroana Olguta il intreaba pe reporter cand a facut sex ultima oara?
  Iar reporterului ii e rusine sa raspunda ca inca-i virgin.

 17. Era mai bun Barna, care tasta în aer.

 18. A fost incrucisat prazul cu palmier si lesina turistii dupa tocana de praz cu aroma de palm oil.

 19. Craiova este într-adevăr un oraș superb..în mare parte cu oameni remarcabili. Este suficient să ne gândim doar la fotbaliști care au arătat că rezultatele se pot obține CINSTIT..dar să fie să fie reprentați acum de cineva care nu-i reprezintă deja e prea mult. Da, or fi adevărat că vin sute de mii de „turiști” culmea toți vorbesc .. oltenește !

  • Pai bine mai Moromete.
   Chiar daca turistii vin de la Dabuleni, Ghercesti, Pielesti…tot straini de Craiova sunt.
   Cum ai vrea sa vorbeasca?
   Ca nu cred ca au avut vreme sa invete engleza, franceza sau germana pe autobuz 🙂

  • Stoian.. vreme au vut … dar nu fusesera destul de concentrati pe limbi straine. Unde să le folosească? La Dăbuleni ? Cum crezi că ar fi sunat dialogul?
   Marin: How much does a watermelon cost?
   Costel: Marinee te stricași la cap ?

 20. # Eugene,și tu ai băut cu olgutza pana va ti făcut pu.la? Nuca oricum tu n ai fi,dar chiar ești tâmp.it!

 21. Ba esti … cand ai in primarie numai postaci, care dau toata ziua like uri la ce posteaza familia interlopa, ce rezultate are fufuța asta.A rupt trotoarele si a acoperit craiova cu placi care s au stalciat, a pus pietricele albe pe mijlocul strazii principale si palmieri.A facut circ cu concerte cheltuind o gramada de bani(scosi din visterie si dusi in mediul privat pentru a fi sifonati), restul drumurilor sunt rupte de cazi in canale cu masina (pe semne e pe mana cu service-urile). Nu are bani pentru incalzirea , subventia, ajungand la cea mai scumpa gigacalorie din tara, dublu fata de Bucuresti.E sefa interlopilor, doar sta in casa unuia din ei, care mai nou e mare antreprenor care primeste in mai putin de doua zile o autorizatie de constructie.

  https://olteniamaxima.ro/2022/01/31/sa-traiti-bine-domnule-claudiu-manda-si-doamna-olguta-vasilescu-sa-platiti-bine-dragi-cetateni-ai-craiovei/

 22. pupatul in fund pana ajungi sef, obicei vechi in Prazilia…

 23. Tirurile care se îndreaptă spre Bulgaria și Grecia stau blocate pe o strada cu banda unica pe sens de la 1900 (Brestei), Craiova neavând Centura de Sud, promisa în campanie.Autostrada Ford s a împotmolit la ocolitoarea de la Bals și Slatina,drumul expres nu are nici jumate din cei 120 de km Craiova-Pitești.Investitorii promiși în campanie care sa asigura locurile de munca pt.tinerii din Craiova nu exista,de primaria asta au fugit și chinezii cu al lor cartier chinezesc, nefinalizat.Ultimele hale din industria fanion a României ( Electroputere) au statut de fier vechi,terenul este parcelat spre vânzare.Universitatea a închis o, e trecuta în online pt.economie de energie.Spitalul regional e în studii de 6 ani,promisiunea PSD ului de la Ponta încoace…În schimb arunca bani pe apa Jiului ,milioane de euro pe festivaluri muzicale și luminițe de Crăciun, întreține o armata de bugetari în Primărie,unii ajunși la a 3 a generație pe posturile lăsate moștenire. Stau în stații craiovenii,se uita lung poate apare tramvaiul promis…

 24. E țara plină de slugi ordinare pe banii noștri.
  O sluga in plus mai contează???

 25. Du-te bă la muncă postacule ți-aș mucii

 26. Iară tu bă alifie ?bă ciudosule

 27. Omu e platit sa dea limpi

 28. Câtă agitație inutilă…
  Cine se mai uită la TVR?
  Câți mai urmăresc posturile TV prin cablu?
  Televiziunile de știri și chiar și o parte din cele generaliste își sapă groapa de ani de zile… după părerea mea, deja sunt niște găuri negre care înghit inutil banii publici de la partide.

 29. Nu, chiar nu – cel putin nu in cazul meu. „Problema” mea nu e ca d-na Vasilescu este sau nu un foarte bun primar. A fost aleasa de craioveni, din cate-mi amintesc cu un scor foarte bun, asa ca mai departe e problema craiovenilor ce (nu) face primarul pe care si l-au ales si pe care il platesc din banii lor.
  Problema mea e cu dl. Musuroi, a carui prestatie mult sub pragul penibilului face o bataie de joc din 1) propria-i cariera (OK, aici s-ar putea argumenta ca daca dl. Musuroi n-are nicio problema in a se p..a pe propria-i cariera, de ce m-ar deranja asta pe mine?!?), 2) profesia de jurnalist, pe care nebuni ca Petre Barbu se incapataneaza de zeci de ani sa o mentina macar la nivelul decentei si 3) banii publici din care dl. Musuroi este platit – platit foarte bine, indraznesc sa cred, ca orice sluga de nadejde, fara dram de constiinta si fara scrupule. Si care bani publici sunt si banii mei.
  Intr-o tara decenta, dupa aceasta greu de egalat mostra de pupincurism local pe banii altora, dl. Musuroi ar fi cel putin invitat afara din functia de conducere pe care inteleg ca o are la studiourile locale ale TVR. Mai bine, ar trebui invitat afara din TVR, punct. Nu inainte de a i se imputa emisiunea la valoarea pe care ar fi trebuit sa o incaseze TVR pentru 55 de minute de reclama.
  Nu sunt insa naiv si cum toate astea s-au intamplat in Republica Oltenia, bineinteles ca n–o sa se intample nimic din cele de mai sus. Mai degraba dl. Musuroi va fi promovat in cadrul TVR – eventual de indata ce va avea loc schimbarea premierilor, in mai-iunie.
  Asa ca ma consolez cu consemnarea unei intrari fulminante pe loc de varf in topul meu personal al jurnalistilor din categoria „Scuipa aici”. Dl. Musuroi, un nume usor de retinut si despre care sunt convins ca vom mai auzi lucruri cel putin la fel de marete. Din pacate.

 30. nu-i nimic asa se face si cu nicusor cand e invitat la tv sau radio.

  nici un ziarist lingau nu l-a intrebat pe nicu de ce oameni au de plata caldura sau apa calda in conditiile in care nu au avut.
  Cum au patit aia in sectorul 3 si au facut reclamatie la anpc care a anulat facturile

  TOTI PRIMARI AU LINGAI LOR

  • Nicusor Dan e facut cu ou si cu otet cand vine la Digi24… Nu stiu unde ar putea sa aiba interviuri cum a avut Olguta acum, daca nici la Digi :)) Dar na, ce sa zici si tu. Voteaz-o pe Firea.

 31. Merita Olguța,ea a nenorocit o grămada de oameni cu legea salarizării din 2017. Este o hoție de Lege marca PSD .
  La pupat in locul acela ….sunt specialisti

 32. Femeia asta a fost votată de 12% din totalul celor cu drept de vot din Craiova.

 33. În instituțiile publice funcțiile de execuție se ocupă prin concurs în timp ce funcțiile de conducere se ocupă prin ” numire ” pe linie de partid!
  E normal sa periem pe hăinuțe pe cei ce ne așează pe fotoliu de conducere, nu?😂😂

 34. ce ruda esti cu ea ?