G4Media.ro

Moscova susține că Turcia nu a confiscat o navă rusească care transporta…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Moscova susține că Turcia nu a confiscat o navă rusească care transporta „cereale ucrainene furate”

Rusia a negat informațiile potrivit cărora o navă sub pavilion rusesc este reținută și investigată de autoritățile turce în portul Karasu din Marea Neagră, din cauza unor afirmații potrivit cărora încărcătura sa ar fi fost furată din Ucraina, relatează The Guardian.

Oficialii vamali turci au acționat după ce Kievul a afirmat că nava Zhibek Zholy transporta ilegal 7.000 de tone de cereale din Berdiansk, un port ucrainean din sud-estul țării ocupat de Rusia.

Oficialii din Karasu au declarat că nava așteaptă în afara portului în timp ce se fac cercetări privind proveniența transportului.

Dar purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexei Zaitsev, a declarat miercuri reporterilor că nava „se află în proceduri standard”.

Luni, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a confirmat că nava era sub pavilion rusesc, dar a părut să tulbure apele, afirmând că Kremlinul căuta să obțină claritate.

Kievul a acuzat Rusia că fură cereale de pe teritoriul ucrainean ocupat pentru a le vinde pe piețele internaționale. Exporturile de cereale ale țării sunt responsabile pentru aproape 15% din totalul mondial.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Au apărut corsari rusesti care se jura ca nu au furat sub îndrumarea statului.

  2. Rețineți numele portului: Karasu