G4Media.ro

Moscova „nu amenință pe nimeni” cu armele nucleare, susține Riabkov: O „confruntare…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy, UK

Moscova „nu amenință pe nimeni” cu armele nucleare, susține Riabkov: O „confruntare deschisă” cu SUA și NATO nu este în interesul Rusiei

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a declarat vineri că Moscova nu amenință pe nimeni cu arme nucleare și că o confruntare deschisă cu Statele Unite și NATO nu este în interesul Rusiei, au relatat agențiile de presă de stat, potrivit Reuters.

„Nu amenințăm pe nimeni cu armele nucleare”, a declarat vineri Riabkov, citat de agenția Interfax, în cadrul unei conferințe. „Criteriile pentru utilizarea lor sunt descrise în doctrina militară a Rusiei”.

Președintele Vladimir Putin a declarat în această săptămână că nu a fost „o cacealma” atunci când a spus că va folosi arme nucleare dacă integritatea teritorială a Rusiei va fi amenințată.

Patru regiuni controlate de Rusia în Ucraina organizează referendumuri în acest weekend pentru a decide dacă să se alăture Rusiei. Putin a declarat că susține această mișcare, care a ridicat perspectiva ca Rusia să anexeze în mod oficial încă 15% din teritoriul Ucrainei.

Oficiali ruși, inclusiv fostul președinte Dmitri Medvedev, au declarat că, după ce regiunile vor fi încorporate în Rusia, orice atac asupra lor de către forțele ucrainene va fi considerat un atac asupra Rusiei.

Conform doctrinei nucleare a Rusiei, acest lucru ar putea permite utilizarea armelor nucleare dacă Moscova consideră că se confruntă cu o „amenințare existențială”. Medvedev a declarat că are opțiunea de a folosi arme nucleare strategice – cu rază lungă de acțiune.

Dar Riabkov a declarat că Rusia nu urmărește o „confruntare deschisă” cu Statele Unite sau cu alianța militară NATO și că nu dorește ca situația să escaladeze și mai mult.

„Sperăm că administrația Biden este, de asemenea, conștientă de pericolul unei escaladări necontrolate a conflictului din Ucraina”, a declarat el.

Anunțând miercuri prima mobilizare a Rusiei de la al Doilea Război Mondial încoace, Putin a declarat că Rusia luptă nu doar împotriva Ucrainei, ci împotriva tuturor resurselor militare ale țărilor occidentale care susțin Kievul.

Tot vineri, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat că vrea să creadă „că, în ciuda tuturor dificultăților, Moscova și Washingtonul nu sunt pe punctul de a se prăbuși în abisul unui conflict nuclear”, a relatat agenția de presă RIA Novosti.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. au vazut intre timp pisicuta

 2. Ăsta era ăla care cu o zi înainte de invazie ne mințea că Rusia nu invadează pe nimeni.

 3. Rusia este o Nigeria cu arme nucleare. Rapanosi si saraci.

  • „pumnii mei minte nu are” fac diferenta in ziua de azi. Asa ca mai marii lumii sa stea la masa si s o dea la pace cu orice pret, ca niste nucleare lansate am.pulea sunt raul cel mai mare. pb este cu nu avem barbati cu oo, doar de aia 2 pe trotineta cu glezna la vedere= fatalai!

  • Lasă bla bla-ul bolșevicule și fugi la mobilizare ! 😂😂😂

  • Hăurarule blabelit, te-ai umectat ? Schimbă chiloțeii și treci la tura a doua !

  • mai rasfirati coclitilor! vitejii lu peste cu pampers la fund.

 4. Rusia nici trebuie sa amenințe, este deja un mare pericol.