G4Media.ro

Moscova minimizează importanţa acordului de securitate dintre SUA şi Ucraina: Este o…

Sursa foto: Facebook / Russian Foreign Ministry – МИД России

Moscova minimizează importanţa acordului de securitate dintre SUA şi Ucraina: Este o bucată de hârtie fără valoare

Rusia a încercat vineri să minimizeze importanţa acordului de securitate semnat cu o zi în urmă de SUA şi Ucraina, declarând că acesta nu reprezintă decât o simplă „bucată de hârtie” fără nicio valoare reală constrângătoare din punct de vedere juridic, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Adevărul este că (aceste acorduri) nu sunt decât nişte bucăţi de hârtie. Ele nu înseamnă nimic, nu au nicio valoare juridică”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, citată de agenţiile de presă ruse.

Ucraina a semnat joi acorduri de securitate cu SUA şi Japonia, după ce în ultimele luni a făcut acelaşi lucru cu alte câteva ţări occidentale, printre care Franţa şi Marea Britanie.

Aceste documente sunt, în esenţă, promisiuni din partea ţărilor respective de a continua să ofere sprijin militar şi financiar pe termen lung Ucrainei pentru a contracara ofensiva rusă, notează AFP.

Aceste documente, a declarat Zaharova, sunt destinate în primul rând „să le demonstreze cetăţenilor rămaşi în Ucraina că au alături de ei comunitatea internaţională”. „În realitate, ei se degrevează de orice responsabilitate pentru viitorul Ucrainei”, a adăugat ea.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat joi că acordul semnat cu SUA, valabil pe termen de zece ani, „deschide calea spre integrarea Ucrainei în NATO”.

De asemenea, acest document „contribuie la descurajarea şi contracararea oricărei agresiuni viitoare”, conform textului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Din păcate asa este. Oricine se poate retrage oricand fara sa fie obligati la ceva. Legat de nato… Pana si Biden a declarat recent ca pana si o victorie a Ucrainei nu ar insemna ca intra in Nato.

  2. Daca nici Moscova nu stie ce vorbeste cand zice ca pentru ea un astfel de acord este un petec de hartie fara valoare… A semnat sute, poate mii…