G4Media.ro

Monica Anisie: Școlile sunt pregătite pentru a deschide în 2 iunie cursurile…

Monica Anisie: Școlile sunt pregătite pentru a deschide în 2 iunie cursurile înaintea examenelor naționale

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a dat asigurări că şcolile sunt pregătite corespunzător pentru a-i primi, din 2 iunie, pe elevii care vor participa la cursurile de pregătire în vederea examenelor pe care le au de susţinut, transmite Agerpres.

„În sala de clasă, vreau să-i asigur pe părinţi, că se va realiza dezinfectarea şi igienizarea, băncile vor fi igienizate, la fel şi scaunele. Se va realiza în fiecare zi dezinfecţie şi igienizare. Cu o oră înainte de a pătrunde elevul în sala de curs, se va realiza aerisirea acelei săli, iar după cele două sau trei ore de curs, elevul va părăsi şcoala tot pe un culoar bine definit şi, la ieşirea din şcoală, vor arunca măştile pe care le-au ţinut în timpul cursurilor şi vor primi o altă mască, de la şcoală, pentru a-şi continua drumul către casă în siguranţă”, a declarat ministrul Educaţiei joi, într-un interviu la postul Realitatea Plus.

De asemenea, ea a dat asigurări că şcolile sunt pregătite atât cu cadrele medicale care să ia temperatura elevilor la sosire, precum şi cu dezinfectanţii necesari, dar şi pentru ca băncile din sălile de clasă să fie amplasate la 2 metri una faţă de alta, în faţă, spate, cât şi lateral.

Potrivit ministrului Anisie, aceeaşi procedură de prevenţie va fi aplicată şi la susţinerea examenelor naţionale.

Pe 2 iunie vor începe cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine în această vară examenele naţionale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Doamna Anisie, numai în București sunt astăzi 146 cazuri noi, și impreuna cu cele noi din Ilfov, sunt aproape 200 noi numai în București.
    Sunteți de o cruzime de neimaginat ca aruncați elevii și profesorii Bucureșteni în groapa îmbolnăvirii cu coronavirus.
    Lăsați ambiția dvs de a organiza lecții la școală și examene. Anulați examenele!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.