G4Media.ro

Monica Anisie: Nu există o legătură între deschiderea școlilor și creșterea numărului…

Monica Anisie: Nu există o legătură între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări. Ministerul Sănătății a propus închiderea școlilor când rata infectării ajunge la 3 la mia de locuitori

Nu există o legătură între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări, a declarat Monica Anisie la B1 TV. “Nu școala este cea care influențează în vreun fel creșterea numărului de îmbolnăviri. Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul e dincolo de poarta școlii”, a accentuat ministrul Educației, întrebat pe marginea analizei realizate de Edupedu.ro cu datele Ministerului Sănătății.

Întrebată de ce s-au mai închis atunci școlile, Monica Anisie a răspuns: “Este o măsură pe care Ministerul Sănătății a prevăzut-o și de aceea s-a emis și ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Vorbim despre ideea de a proteja pe copii și, la momentul la care am semnat acel ordin, Ministerul Sănătății a venit cu această propunere ca în momentul în care rata infectării ajunge la 3 la mia de locuitori să trecem în scenariul roșu, adica să desfășurăm cursurile online”.

Amintim că și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat tot la B1 TV analiza Edupedu.ro și a declarat că elementul “școală” nu este cel care face infectarea.

Cu toate că doi miniștri ai Guvernului Orban anunță oficial că nu școala crește numărul de infectări, astăzi, 28 octombrie 2020, aproape 3.400 de școli și grădinițe sunt închise și funcționează în scenariul roșu, în contextul pandemiei COVID-19

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. „Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii”?
  Cine îmi desenează – că nu înțeleg.. Păi, sala de clasă, nu e spațiu interior? Și ce oprește virusu’ să treacă prin mască – presupunând că regulile’s respectate ‘ca la carte’ – date fiind rezultatele experimentelor că parte din măsuri /masca nu sunt eficiente 100% ?! Sigur nu e posibil, ba chiar foarte probabil, ca tocmai în spațiul școlii, să se îmbolnăvească copiii – transmițând aerosoli infectați unul celuilalt? (Să nu uităm, că în marea lor majoritate, ei sunt asimptomatici!)
  Concluzia [întrebării]: unde este garanția că în spațiul școlii, copiii nu se pot infecta? (Că asta pare să însemne aici, „îmbolnăvi”..)

 2. băi analfabeta asta stie ea unde se îmbolnăvește lumea, si atunci de ce ați închis scolile din martie, de ce sunt acum o grămadă de scoli închise sau în hibrid? de ce sunt universitățile închise ???

 3. In sfarsit o aud ca spune ceva serios. O sa vedeti ca nici la Cluj sau Bucuresti unde sunt scolile inchise total de 1 saptamana numarul de cazuri nu o sa scada.

 4. Sunt numai aberații fără nici o bază științifică, noi nu avem specialiști doar anafabeți funcționali cu diplome ajuși să decidă exact ca madama asta anisie. ..hal de prof de limba romana. Atata timp cît numărul de cazuri a crescut mult și nu numai la noi ci în toată europa, de ce s-ar presupune că au virusul numai adulții și tinerii nu? adulții fac mai mult forme grave, tinerii mai puțin , dar asta nu înseamnă că tinerii nu transmit virusul…problema sunt alegerile si asta e motivul pentru care țin morțis să fie deschise scolile….altfel dacă nu e nici un pericol faceți bine și deschideți toate scolile pe care le tineți inchise, asumați-vă asta nenorociților, a ajuns scoala bătatia voastră de joc.

 5. Penelistii sunt abominabili, vor alegeri cu prețul vieților a mii de români.

  Cre tina asta minte de îngheață apele. Am văzut clar cum copiii au adus boala de la școală si au îmbolnăvit toată familia. De ce mințiți, lasilor?

  • Ca sa poata tine alegeri in 6 drcembrie. Pana nu incepe lumea sa se prinda de magnitudinea dezastrului.

 6. Imbecilo!!! Minti cu nerusinare!!! Am 3 cunostinte care au fost depistate pozitic cu COVID-19 si conform anchetei epidemiologice, copiii lor au contractat virusul de la scoala/gradinita.

 7. Deschideți învățământul, dacă nu vreti generații de zombii! O viață avem, care mai devreme sau mai târziu tot la moarte duce…moartea este o certitudine incă de la naștere.

 8. Madama este doar un om de paie care citeste de pe hartie ce i se transmite de la partid. Este la mintea cocosului ca in conditiile in care nu au investit nimic pentru a creste siguranta in scoli acestea sunt focare de infectie (reducerea numarului de elevi din fiecare clasa si angajarea de cadre didactice suplimentare care sa formeze clase suplimentare cu numar reus de copii, mai multe toalete pe fiecare etaj sau toalete la fiecare clasa, sisteme de dezinfectare aer , personal suplimentar la curatenie, internet, logistica pentru transmitere online si inregistrarea orelor pentru a permite elevilor sa participe de acasa sau sa revada lectiile in cazul in care sunt o perioada bolnavi). Dar se merge pe burta fiindca vin alegerile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.