G4Media.ro

Monica Anisie, despre programa școlară: Competențele-cheie trebuie atinse, nu trebuie neapărat să…

Monica Anisie, despre programa școlară: Competențele-cheie trebuie atinse, nu trebuie neapărat să fie realizate toate conținuturile

“La finalul anului școlar să fie atinse toate competențele, nu neapărat să fie realizate toate conținuturile”, deoarece formarea de competențe este obiectivul programei școlare, a spus miercuri ministrul Educației, Monica Anisie, citată de Agerpres. Aceasta a reluat, în cadrul unei vizite la Focșani, subiectul competențelor ca obiectiv esențial pentru programa școlară, subiect atins și marți seară, într-un interviu pentru Digi24.

Monica Anisie la Focșani, citată de Agerpres:

  • “Necesarul de profesori este asigurat de fiecare IŞJ şi de către unităţile de învăţâmânt. În momentul în care există un cadru didactic care nu mai poate continua activitatea în şcoală, fiecare inspectorat şcolar face solicitare la Ministerul Educaţiei şi noi vom asigura cadrul legislativ în aşa fel încât să se poată face lecţii cu profesori suplinitori. (…) Programa şcolară prevede formarea de competenţe cheie. Ceea ce reprezintă conţinuturi, acestea sunt şi la latitudinea cadrului didactic. Totul este ca la finalul anului şcolar să fie atinse toate competenţele, nu neapărat să fie realizate toate conţinuturile. Competenţele sunt importante“.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. O incompetenta. Cum inveti copiii fara sa repeti notiunele ? Femeia n-a auzit de „repetitia e mama invataturii”.

  2. Dancila2 trebuia demisa de mult
    PNL e noul PSD

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.