G4Media.ro

Moldova se teme că va fi „sufocată” de refugiații ucraineni dacă războiul…

Sursa: ziarulincomod.ro

Moldova se teme că va fi „sufocată” de refugiații ucraineni dacă războiul se va apropia de granița sa

Moldova ar putea fi „sufocata complet” de refugiați dacă ciocnirile văzute în timpul invaziei Ucrainei de către Rusia se vor apropia de granița sa, avertizează ministrul de externe al țării, citat de BBC.

Întrebat despre posibilul risc pentru propria sa țară reprezentat de Rusiei, Nicu Popescu – care este și vicepremierul țării – a declarat: „Presupunerea noastră este că nu suntem o țintă, dar suntem într-o zonă foarte riscantă”.

El admite că există „anxietate” în populație și „un grad de teamă”, adăugând că țara sa va primi mai multe vizite de la reprezentanții UE și statele membre în următoarele zile.

Peste jumătate de milion de civili au fugit din Ucraina, potrivit ONU, trecând granițele către țările vecine din vest, inclusiv Moldova, Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

Sursa Foto: Ziarulincomod.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. bucovina de nord, moldova si cetatea alba ar trebui sa faca referendum ptr unirea cu romania. de asemenea stinca din mare trebuie cedata romaniei imediat. in felul asta nu numai ca s-ar repara un furt istoric dar nato s-ar repozitiona rapid. conflictul nu se poate opti doar cind vrea putin, europa trebuie sa reactioneze militar cu sau fara sa vrea. intotdeauna unele tari au fost prea departe de zona de conflict din aceasta zona ca sa le pese indeajuns. nu e nici moral, nici la nivelul anului 2022.

    • Fix pentru minți tulburi ca ale tale face Putler dezastrul din Ucraina. Sosoc mic si nepriceput ce ești.