G4Media.ro

Moldova: Partidul oligarhului fugar Ilan Șor, decuplat de la robinetul banilor de…

Sursa foto: Marina Tauber / Facebook

Moldova: Partidul oligarhului fugar Ilan Șor, decuplat de la robinetul banilor de la stat din cauza fraudelor electorale

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a decis miercuri ca Partidul Șor să fie lipsit și de fonduri de la bugetul de stat pentru un an de zile. Motivul? Marina Tauber, candidata partidului a fost exclusă sâmbăta trecută din cursa electorală pentru primăria orașului Bălți sub acuzații de mituire a electoratului și încălcarea raportării financiare corecte la CEC.

Partidul Șor este unul de factură pro-rusă, condus de condamnatul în primă instanță și oligarhul fugar acum în Israel, Ilan Șor, în dosarul „furtul miliardului”.

CEC de la Chișinău a luat această decizie după examinarea informațiilor privind executarea hotărârii despre supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală pentru turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți din 5 decembrie 2021.

Totul a plecat de la evenimentul electoral organizat de Partidul Șor pe data de 3 decembrie, atunci când în rapoarte financiare ale partidului pe care acesta le-a transmis CEC-ului nu a reflectat sub nicio formă prețul serviciilor de prestație artistică a artiștilor/formațiilor artistice care au evoluat atunci pe scenă, precum și eventual costituri față de aducerea a sute de manifestanți din toată țara care au scandat pentru acest partid.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat organele electorale că, la acest protest, organizat în apropierea Judecătoriei municipiului Bălți, un grup de simpatizanți ai partidului repartizau pungi cu produse alimentare protestatarilor.

Comisia a mai fost sesizată de Nicolai Grigorișin, candidat independent la funcția de primar al municipiului Bălți, că Marina Tauber, concurentul electoral la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Șor a organizat acțiuni de propagandă electorală în ziua de 4 decembrie, deși acest lucru era interzis de lege.

Această acțiune contravine prevederilor legale conform cărora în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor nu se admite niciun fel de astfel de acțiuni.

Astfel, candidata Partidului Șor la Primăria Bălți, Marina Tauber, a fost exclusă pe 4 decembrie din cursa electorală, după ce Judecătoria Bălți a emis o decizie de anulare a candidaturii acesteia. Decizia a fost luată la solicitarea CEC care a invocat nereguli în finanţarea campaniei electorale de către Partidul Şor.

Posibilă scoatere în afara legii

De asemenea, deputatul PAS Lilian Carp a declarat marți seara într-o emisiune televizată de postul TV 8 că PAS ia în calcul chiar interzicerea prin lege a Partidului Șor, implicat anterior în multe acțiuni la vedere de mită electorală în Republica Moldova.

În condițiile în care acest partid, deja a patra oară, folosește metode neortodoxe, încălcând legea, nedeclarând bani, mituire, trebuie să ne uităm la acest partid ca la o piramidă socio-juridică, în care ei construiesc, prin magazinele pe care le au. Legea spune că, în cazul în care partidul este finanțat ilegal, urmează următoarea etapă – excluderea sau iradierea acestui partid din lista partidelor din Republica Moldova. Și nu este exclus faptul, dacă acest partid va continua și mai departe cu aceste metode, că se va recurge la acest proces, pentru că noi nu putem admite diferiți oligarhi, bandiți care fură gările auto, patrimoniul sindicatelor, miliardul etc”, a declarat Carp. 

Foto: Candidatul exclus al Partidului Șor din curca pentru Primăria Bălți, Marian Tauber. Sursa foto: Marina Tauber / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai Moldova este mult mai sanatoasa decat Romania noastra corupta.

    La noi Sebastian Ghita si restul fugarilor au contracte cu statul si ne fura si pijamalele de pe noi

    fara probleme si fara rusine.