G4Media.ro

Modificările aduse Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputaților, forul decizional…

Modificările aduse Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputaților, forul decizional / Ministrul Dezvoltării a stat în mijlocul deputaților UDMR la votul pe articole, fără sprijinul cărora Codurile ar fi fost respinse

Modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală au fost adoptate miercuri de Camera Deputaților, forul decizional în acest caz. S-au înregistrat 181 de voturi ”pentru”, 83 ”împotrivă” și o abținere în cazul Codului de procedură penală și de voturi 180 de voturi ”pentru”, 81 ”împotrivă” și 2 abțineri.

Cele două acte normative au trecut cu sprijinul deputaților UDMR și de la alte partide, deoarece coaliția PSD-ALDE nu mai are de anul trecut majoritate în Camera Deputaților. În timpul votului pe articole, ministrul PSD al Dezvoltării, Daniel Suciu, a stat în aceeași bancă cu liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, cel care indică modul în care votează parlamentarii formațiunii. De altfel, UDMR a votat și în comisia Iordache modificările aduse de PSD și ALDE celor două Coduri penale.

La Codul de procedură penală au votat ”pentru”, pe lângă deputații PSD și ALDE, și 13 deputați UDMR, 8 deputați de la minorități, 3 deputați neafiliați și unul de la PMP.

La Codul penal au votat ”pentru”, pe lângă deputații PSD și ALDE, și 13 deputați UDMR, 7 deputați de la minorități, 3 neafiliați și unul de la PMP.

În cadrul dezbaterilor generale, deputaţii PNL, USR şi PMP au criticat modificările aduse Codurilor penale, anunţând că le vor contesta din nou la Curtea Constituţională, în timp ce PSD a susţinut că textele sunt constituţionale.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a făcut apel către parlamentari pentru a respinge modificările la Codurile penale, considerând că acestea „favorizează corupţii în acte publice”.

„Nicio modificare nu are legătură cu problemele reale ale României, nu are legătură cu deciziile CCR, este doar un pretext pentru favorizarea infractorilor. Transmiteţi un mesaj usturător Comisiei de la Veneţia că nu vă pasă şi sunteţi singuri în ţară şi faceţi ce doriţi. Fac un apel şi de suflet, de mamă a unui copil de 11 ani, a oamenilor cinstiţi, nu vă daţi votul pentru o lege care favorizează corupţii în acte publice, descurajează orice om cinstit din ţară. Prin aceste modificări spuneţi că legea este auxiliară. PNL nu poate şi nu va vota aceste modificări. Dacă veţi obţineţi voturile necesare pentru adoptare, (…) vom contesta la CCR această nenorocită de lege care va arunca România la periferia Europei. (…) Sper că UDMR, minorităţi să nu voteze, sper că cei din ALDE nu vor vota”, a afirmat Turcan.

Deputatul Stelian Ion a anunţat că s-a încălcat procedura şi USR va invoca acest lucru în sesizarea Curţii Constituţionale.

„Invoc o încălcare de procedură flagrantă, de încălcare a art. 69 al. 2 din Regulament în sensul că raportul trebuia să ne fie pus la dispoziţie cu 3 zile înainte de vot. Ne-a fost dat cu doar 3 minute înainte de plen. Dacă se va ajunge la vot şi la adoptare, vom invoca acest motiv într-un atac la CCR”, a spus deputatul USR.

Stelian Ion a susţinut că prin aceste modificări „atacul PSD, ALDE împotriva oamenilor cinstiţi şi în favoarea infractorilor a ajuns la paroxism”.

”Puterea actuală induce în eroare, minte când spune că aceste modificări sunt cerute de CCR şi directivele europene. Nimic mai fals, majoritatea articolelor sunt introduse pentru a favoriza şeful de partid şi baroni locali. Pe lângă aceştia vor scăpa şi mulţi alţi infractori cu infracţiuni de violenţă. Comisia Europeană ne-a solicitat în cadrul MCV să nu dăm curs acestor modificări. PSD, ALDE iau numai măsuri în favoarea infractorilor. Avem o solicitare către colegii din UDMR cu instruire, care au citit aceste modificări, vă rugăm să nu fiţi complici şi să nu votaţi aceste modificări, aşa cum aţi făcut şi anul trecut. La fel facem un apel şi către minorităţile naţionale”, a fost mesajul lui Stelian Ion.

El a mai spus că adoptarea acestor modificări ar genera declanşarea procedurii de infringement împotriva României.

„Modificările au legătură cu dosarele de corupţie ale şefilor de partid şi ale baronilor locali. (…) Modificările sunt impuse de o putere care abuzează de prerogativele sale pentru a-şi proteja şefii. E trist că puneţi în pericol interesele românilor pentru a proteja şefii. (…) Asemenea atacuri nu au fost aduse în niciun regim politic”, a adăugat Stelian Ion.

Deputatul UDMR Marton Arpad a precizat că formaţiunea sa va vota proiectul Codului de procedură penală, menţionând că este vorba despre eliminarea articolelor declarate neconstituţionale de către CCR.

„Pe colegii noştri care doresc ca România să fie salvată de altcineva le-am spus să nu se preocupe de noi. În legătură cu procedura în care ne aflăm, noi nu ne aflăm în ipostaza adoptării unui proiect de lege privind Codul de procedură penală, ci ne aflăm în ipostaza în care CCR a considerat că anumite articole din acest proiect de lege sunt neconstituţionale şi decizia a fost de eliminare a tuturor acestor articole. Nu avem dreptul să aducem alte modificări substanţiale. (…) Noi vom modifica doar eliminarea articolelor neconstituţionale pentru care vom vota ‘pentru’ „, a anunţat Marton Arpad.

În schimb, în privinţa modificărilor la Codul penal, Marton Arpad a spus că sunt unele articole care ar fi trebuit reformulate, dar UDMR nu poate vota împotriva eliminării articolelor neconstituţionale.

„În Codul penal există articole care prin formularea lor au fost găsite neconstituţionale, sunt unele articole care ar fi trebuit să fie reformulate pentru a nu rămâne cu un articol privind abuzul în serviciu neconstituţional. La fel este punctul nostru de vedere referitor la contopirea pedepselor. Noi, în loc să încercăm o reformulare a textului, am eliminat reformularea. Aici a păcătuit comisia. (…) Dar în această procedură nu putem vota împotriva eliminării textelor găsite neconstituţionale”, a subliniat Marton Arpad.

PMP nu va vota aceste modificări ale Codurilor penale, a anunţat deputatul Marius Paşcan.

„De trei ani CCR a constatat prin decizii zeci de articole neconstituţionale din Codul penal şi Codul de procedură penală şi nu v-a preocupat să le corectaţi, în schimb această ţară este de doi ani în pătimire cu aceste modificări. De ce în sărbătorile sfinte trebuie să facem aceste modificări? (…) Trebuie să aveţi cumpătare şi PMP susţine că modificările trebuie făcute în spiritul CCR, dar nu după ureche, ci în special în spiritul convenţiilor internaţionale, în special cea de la New York. A subsuma aceste modificări intereselor unor politicieni este absolut inadmisibil, ne descalifică pe noi, Parlamentul, principala instituţie a statului de drept. (…) Ne punem într-o situaţie delicată şi pentru ce? Oare merită cineva din această sală, fie el şi preşedintele Camerei, pentru a plăti ţara acest sacrificiu? PMP nu va vota aceste modificări care nu sunt legate de priorităţile reale ale României”, a afirmat Paşcan.

În replică, deputatul Eugen Nicolicea a arătat că PSD a propus eliminarea articolelor declarate neconstituţionale şi astfel la vot sunt doar articolele declarate constituţionale sau asupra cărora nu a existat nicio contestare la CCR.

„Suntem în procedură de reexaminare, potrivit mai multor decizii ale CCR se precizează că putem să discutăm doar despre articolele declarate neconstituţionale. Grupul PSD a propus eliminarea tuturor articolelor declarate neconstituţionale, fapt pentru care la vot vom avea doar articolele declarate constituţionale sau asupra cărora nu a existat nicio contestare la CCR. Atunci când CCR verifică constituţionalitatea unui act, verifică cu Constituţia, cu jurisprudenţa CEDO, cu actele internaţionale la care România este parte şi cu rapoartele Comisiei de la Veneţia. Acest proiect care a ieşit avizat pozitiv de la CCR va fi un caz care nu mai poate fi criticat nici măcar de cei răuvoitori din afară. Se încearcă criticarea de către cei care habar n-au ce vorbesc. În ceea ce priveşte experienţa profesională, unii au doi ani de urlete în Parlament şi atât”, a mai spus Nicolicea.

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei a aprobat, marţi, rapoartele la proiectele de modificare a Codurilor penale în forma adoptată de Senat, nefiind acceptat niciun amendament al Opoziţiei.

”Cred că mâine (miercuri – n. red.) la ora 12:00 va fi și votul final astfel încât să trimitem președintelui, în cel mai scurt timp, și aceste două Coduri. În proiectele care vor fi înaintate președintelui, sunt numai articolele declarate constituționale, astfel încât cei care vor să tergiverseze, fie că discutăm de reprezentanții opoziției, fie că discutăm chiar de președinte, o eventuală sesizare la CCR va fi respinsă de pe scaun (…) Până pleacă Parlamentul în vacanță, indiferent cât va tergiversa președintele sau opoziția, aceste două Coduri cu articolele declarate constituționale, va fi obligat președintele să le promulge (sic!) (…) Dacă veneam prin ordonanță de urgență, dădeam decât o parte (sic!) din aceste articole. Guvernul a întârziat nepermis de mult”, a declarat marți Florin Iordache, la finalul ședinței comisiei speciale.

Raportul privind modificarea Codului penal a fost adoptat cu 12 voturi ”pentru”, 6 ”împotrivă” şi 2 abţineri, iar cel privind Codul de procedură penală a fost adoptat cu 14 voturi „pentru” şi 6 „împotrivă”.

În ambele cazuri, Comisia specială a decis să rămână în forma iniţială mai multe articole criticate de Opoziţie, pe motiv că nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstituţionale de către instanţa constituţională.

Principalele modificări aduse Codului penal:

Se reduc termenele de prescripție a răspunderii penale (art. 154) astfel:

 • De la 10 ani la 8 ani (când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani);
 • De la 8 ani la 6 ani (când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani).

Emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative au fost exceptate de la infracțiunea de favorizare a infractorului (prevedere din OUG 13) – art. 269.

Infracțiunile de dare de mită (art. 290) și de cumpărare de influență (art. 292) au fost dezincriminate parțial: făptuitorii nu se pedepsesc dacă denunță fapta în termen de maximum un an de la producerea ei, cu condiția ca procurorii să nu se fi sesizat înainte. În prezent, nu există limită de timp până la care pot fi denunțate respectivele infracțiuni.

A fost dezincriminată total infracțiunea de neglijență în serviciu (art. 298 se abrogă).

Au fost înjumătățite pedepsele pentru infracțiunile de delapidare (art. 295) și abuz în serviciu (art. 297), dacă autorii faptelor achită prejudiciul până la rămânerea definitivă a sentinței.

A fost abrogat articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind prevenirea faptelor de corupție: ”În cazul infracțiunilor de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime”.

Recomandările Comisiei de la Veneția referitoare la modificările aduse Codului Penal:

 • reconsiderarea și modificarea articolelor care incriminează infracțiunile de corupție, în mod special darea de mită(art. 290) – în forma modificată, prevederea îi descurajează pe cei care dau mită să coopereze cu anchetatorii -, traficul de influență și cumpărarea de influență (art. 291 și 292), delapidarea (art. 295) și abuzul în serviciu (art. 297);
 • reconsiderarea și modificarea altor prevederi cu impact mai general, precum articolele care vizează termenele de prescripție(art. 154 – 155) – forma în care au fost modificate reprezintă un risc uriaș ca multe infracțiuni să fie prescrise înainte de a putea fi investigate și judecate -, mărturia mincinoasă (art. 273) și compromiterea intereselor Justiției (art. 277);
 • reconsiderarea și modificarea prevederilor referitoare la confiscarea extinsă(art. 112 indice 1), definiția funcționarului public (art. 175) și pedeapsa accesorie (art. 65) pentru a le aduce la standardele prevăzute de obligațiile internaționale ale României.

Principalele modificări aduse Codului de procedură penală:

A fost menținută interdicția comunicărilor publice și a declarațiilor, precum și furnizarea de informații, direct sau indirect, despre o persoană urmărită penal sau trimisă în judecată (art. 4). Articolul a fost introdus la propunerea PSD și UDMR și a fost considerat constituțional de către CCR.

Martorul, la fel ca inculpatul, se poate consulta cu avocatul pe tot parcursul audierii și poate astfel întrerupe interogatoriul, deși legea spune că jură pe Biblie să spună adevărul și numai adevărul (1rt. 116). Acest lucru face inutilă audierea având în vedere că ea poate fi întreruptă oricând, deşi esenţa audierii este să fie spontană. Un martor ostil sau mincinos poate acum să pună pauză ori de câte ori întrebările sunt incomode.

Anchetatorii nu pot audia persoanele care au avut relații de conviețuire cu inculpatul (art. 117). Acest lucru face posibil practic să refuze să depună mărturie orice persoană care a avut o relaţie similară celor de familie cu suspectul, indiferent care este obiectul audierii şi permite ca orice martor să poată să se eschiveze de la audiere invocând o relaţie anterioară (legea nu prevede care este durata în care se poate considera că persoanele au stabilit relaţii similare celor de familie) cu suspectul indiferent dacă este adevărat sau nu.

Înregistrarea de către un martor a unei conversaţii purtate de un inculpat cu o altă persoană într-un loc privat nu poate fi folosită în procesul penal deoarece martorul nu este nici parte şi nici subiect procesual principal (art. 139).

Mandatele de securitate națională (MSN) nu se mai pot utiliza în dosarele obișnuite. Cu alte cuvinte, dacă în timp ce monitorizează o persoană pentru infracţiuni de terorism, SRI află că acea persoană sau altele comit şi o infracţiune de corupţie, evaziune fiscală sau un viol, de exemplu, serviciul nu mai poate trimite probele la Parchet pentru ca faptele să fie instrumentate în cadrul unor dosare penale de corupţie, evaziune fiscală sau viol. Doar probele pentru terorism rămân valabile în dosarul de terorism.

Sintagma ”suspiciuni rezonabile” a fost înlocuită cu sintagma ”probe sau indicii temeinice”.

A fost menținută interdicția pentru procurori de a ridica la percheziții probe care dovedesc alte infracțiuni în afară de cea pentru care a fost autorizată percheziția (art. 162).

Au fost limitate denunțurile la maximum un an de la comiterea faptei pentru ca o persoană să beneficieze de dispozițiile referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă.

Recomandările Comisiei de la Veneția referitoare la modificările aduse Codului de procedură penală:

 • revizuirea totală a modificărilor aduse actului normativ astfel încât să existe certitudinea că reforma nu va avea un impact negativ asupra funcționării sistemului de justiție penală;
 • în timp ce toate modificările ar trebui revizuite în întregime, trebuie modificate substanțial regulile privind comunicările referitoare la anchetele penale în desfășurare (art. 4), cele privind începerea urmăririi penale(art. 305), supravegherea tehnică (art. 139), consemnarea activităților de supraveghere tehnică (art. 143), obținerea de date privind situația financiară a unei persoane (art. 153), percheziția informatică (art. 168), drepturile inculpatului (art. 83), drepturile avocatului suspectului și inculpatului (art. 93);
 • revizuirea dispozițiilor finale și tranzitorii

Vezi aici integral observațiile finale ale Comisiei de la Veneția asupra modificărilor aduse la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.

Foto: Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, alături de liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, în timpul votului pe articole la Codurile penale

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

96 comentarii

 1. UDMR = Magyar PSD, o grupare etnica infractionala care urmareste distrugerea RO si soaterea ei din UE, conform ordinelor primite de la Budapesta. O grupare care a furat si șantajat sub TOATE guvernarile.

  • „Și-au anexat țara…”, uitași iar să specifici…

  • Toata lumea da vina pe UDMR.

   Nu vad pe niciun non-votant sa spuna „e vina mea, n-am fost la vot in 2016 si tara a ajuns pe mana hotilor din PSD”.

   Natie de prosti care nu voteaza.

  • Nu-i nimic, „se repetă”. La agramați precum Spawn merge. Precum Spawn.

  • @ bad

   „Bad@ 24.4.2019 la ora 8:42 pm

   Vezie că X-LINK e ocupat cu „lucruri importante”. N-are ” timp”. Poate „mâine”.

   „puisor”, ti s-a facut dor de mine , ai intrat in sevraj ?
   iti tremura degetelele de ai ajuns sa faci si tu erori de tastare „VEZIE” ?

   revenind la lucruri serioase

   G4 dezinformeaza ca si in alte dati

   exemplul nr 1

   „Infracțiunile de dare de mită (art. 290) și de cumpărare de influență (art. 292) au fost dezincriminate parțial:

   făptuitorii nu se pedepsesc dacă denunță fapta în termen de maximum un an de la producerea ei, cu condiția ca procurorii să nu se fi sesizat înainte.”

   „În prezent, nu există limită de timp până la care pot fi denunțate respectivele infracțiuni.”

   in realitate lucrurile stau astfel (cine are o minte structurata logic va intelege, cine nu, asta e)

   articolele respective (la finalul postarii sunt variantele lor – dinainte si dupa votarea de azi) spun urmatorul lucru:

   daca mituiesti pe cineva sau faci o (ne)”facuta” (care se pedepeste cu „parnaita” cum vreti voi @ kondensatorilor) si te autodenunti fix la 12 luni + 1 zi esti bun de trimis in judecata cot la cot cu cel pe care l-ai mituit / cu complicii tai

   astfel nu o sa mai auzim de mite date / de fapte penale petrecute acum 5000 de ani care sunt scoase la „lumina” de martori care spera ca astfel o sa scape nepedepsiti ca niste floricele de pe camp (vezi cazul microsoft : dinu pescariu & claudiu florica – au ramas in libertate cu tot cu bani)

   CONCLUZIA

   poti denunta si dupa un an, dar esti si tu pedepsit cot la cot cu cei pe care „ii dai in gat” – bineinteles ca primesti o pedeapsa mai mica decat ei

   Art. 290 alin. (3) se modifica:

   “(3) Mituitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai tarziu de 1 an de la data savarsirii acesteia“.

   Art. 290 alin. (3) forma actuala:

   “Mituitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta”.

   Art. 292 alin. (2) se modifica:

   „(2) Faptuitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarirepenala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai tarziu de un an de la data savarsirii acesteia”.

   Art. 292 alin. (2) forma actuala:

   “(2) Faptuitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta”.

  • @ bad

   iti dedic acest mesaj caci sunt convins ca tu il vei citi

   exemplul 2

   G4 spune

   „Au fost înjumătățite pedepsele pentru infracțiunile de delapidare (art. 295) și abuz în serviciu (art. 297), dacă autorii faptelor achită prejudiciul până la rămânerea definitivă a sentinței.”

   tu, stat, ce vrei sa faci ?

   vrei sa recuperezi banii sau vrei sa tii niste oameni la parnaie, tot pe banii statului, pierzand bani ?

   cam asa ca facut anaf / dna cand a(u) scos a3 din cladire.

   in loc sa primeasca chirie de la a3 (cu care sa se construiasca autostrazi, spitale, scoli – lozincile voastre),

   statul (din taxele mele si ale tale) plateste o firma de paza 26000 de euro / luna ca sa pazeasca niste cladiri GOALE.

   stii ce inseamna asta daca ai gandi ca un CAPITALIST ?

   dar tu nu gandesti, tu doar scrii lozinci

   PS

   intreaba-i pe cei de la G4 a cui e firma de paza ?

   „EXCLUSIV: ANAF plăteşte 26 de mii de euro PE LUNĂ paza pentru cele trei clădiri în care au avut sediul Antenele lui Voiculescu”

   https://www.capital.ro/exclusiv-anaf-plateste-26-de-mii-de-euro-pe-luna-paza-pentru-cele-trei-cladiri-in-care-au-avut-sediul-antenele-lui-voiculescu.html

   —–
   paragrafe din lege

   La art. 308, dupa alin.l (2) se introduc doua noi alineate, alin. (3) si (4):

   „(3) Daca infractiunile prevazute la art. 295 și art. 297 – 300 au produs un prejudiciu material, iar faptuitorul acopera integral prejudiciul cauzat, in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatorești, limitele prevazute la alin. (2) se reduc la jumatate.

   (4) Dispozitiile alin. (3) se aplica tuturor persoanelor care au comis impreuna una dintre faptele prevazute de alin. (1), indiferent daca plata a fost efectuata doar de unul sau o parte dintre acestia”.

  • Ia te uită, postacul infect X-link, nu mai are ”lucruri importante” de făcut și are ”timp” să scrie fără să folosească identități furate. La Sri lanka, piua, că e prea dobitoc, nu ține pasul, revine”măine”. Slugă a infractorului de drept comun Dan Voiculescu, trolul agramat crede că a posta despre ”cozonaci” înseamnă ” a gândi ca un CAPITALIST”. De unde, el nici nu gândește, cine a mai văzut amoeba care să gândească? Face doar osmoză și suge de la iubitul lui varan, tunrătorul la securitate Voiculescu, toate mizeriile de prin fițuicile pe care le patronează pușcăriașul. Nu-i de mirare că-i preocupat de haznaua 3. Având capacitatea de ”analiza” a unui vierme căruia îi place să stea sub piatre, la loc întunecos, crede că ”a fi capitalist” e totuna cu a fi hoț. Așa a văzut el ”capitalismul” la condamnatul penal Dan Voiculescu și crede că asta înseamnă: a fura și a nu fi prins. Iar pentru situația în care ești prins, faci legi care să te protejeze ca făptaș și să nu intri la pârnaie. În cel mai rău caz, te faci că dai ceva înapoi și gata, te apuci din nou de treabă, furi la loc. Iar ”statul” unde ai tu pârghii pe la corupți nu te execută ci îți ”păzește clădirile”, să ți le dea înapoi după ce schimbi tu legea și îți ștergi cu buretele condamnarea. Cu despăgubiri , eventual, că ai suferit ”abuzuri”. Cam asta e ”lozinca” trolului penal X-link, atât de imbecil încât își închipuie că ia cineva în seamă mizeriile care-i ies pe unde ”anal-izează” el. Adică hoții nu ar putea să și răspundă penal, ca peste tot în lume și să li se ia și ce-au furat. Ce-ar fi să-și facă publică X-link adresa de unde stă împreună cu mesajul că el nu ”vrea sa tina oamenii la parnaie” pentru că e preocupat de ”banii statutului” și să vină fiecare să ia ce vrea de la el. Dacă-i prinde, ”recuprează banii” ca un ”CAPITALIST” adevărat care n- are ”lozinci”. E ok așa? Sau, dobitcul de trol nu pricepe nici asta, ceva foarte simplu?

 2. La ce se putea aștepta de la UDMR. Au obținut cu mult peste așteptări de la PSDR. Minoritățile intră în parlament fără să participe la alegeri. Trebuie schimbată constituția și mai ales modul de alegere pentru CCR care este responsabilă de mizeria din justiție.

  • Primul pas e votul, nu doar personal, ci și cel al colegilor, rudelor, prietenilor, etc. toți cei care nu stau cu ochii în știri toată ziua. Cei care avem familii mixte în Transilvania și votanți UDMR în familie ar trebui să ne asigurăm că știu toți ce a făcut Magyar PSD azi.

   AMR 32 de zile până la alegeri. UE pentru România, *ue pentru PSD (și Magyar PSD).

  • Te sfatuiesc sa lasi tutunul, dar ref. la rabdare sunt de acord cu tine si chiar m-am gandit la o strategie in acest sens. Se stie doar ca: „Cine nu are răbdare în ură, nu are răbdare nici în dragoste…!”
   Sa le demonstram ca nu degeaba suntem porecliti #Rezist si sa intocmim un plan pe care sa-l urmam ” Pas cu pas”, astfel incat sa rezistam pana la alegerile din Noiembrie 20-20. Ce se va intampla dupa alegeri…”Dumnezeu cu mila”, dar asta e alta discutie…
   -Pasul 1: Sa ne inarmam cu rabdare si sa ne prezentam in procent de minim 65% la alegerile/referendumul din 26 Mai. Daca depasim 65% prezenta la vot, atunci PSD-ul va inregistra un SCOR SUB 15%. La acest scor, panica se va instala cu tot calabalacul in Kiseleffzece si nu va mai putea fi data afara nici daca va tine slujba de …alungare insusi Multpreafericitul Daniel in persoana…! E de la sine inteles ca panica va avea drept urmare deschiderea sezonului la dezertari in masa catre Pro Romania, existand pericolul ca Daddy sa se identifice cu partidul, ramanand singur singurel, poate doar cu Codrin langa el;
   -Pasul 2: Introducerea motiunii de cenzura inainte de Vacanta Mare- Guvernul Dancila e ”pa”- Daddy incearca cu ultimile puteri sa-si mai impuna omul – Preferatul lui Daddy cade la investire – Se negociaza un Guvern semi-independent care e votat in Parlament – Toata lumea pleaca in vacanta…;
   – Pasul 3: 10 August….!! Pentru ca este un subiect stufos propun sa-l discutam separat, asa ca trecem direct la:
   -Pasul 4 : Alegerile la Prezidentiale: Klaus, calculat din fire, nu va face pana atunci prea multe boacane, ba dincontra, asa ca va castiga detasat – Hamsterul face atac de apoplexie – Irinuca striga dupa ajutor! Este totusi un subiect delicat, asa ca propun sa-l discutam separat, cu alta ocazie.
   -Pasul 5: Timpul va trece ca gandul, nici macar nu vom avea timp sa imbatranim prea tare si deja ne vom gasi fata in fata cu alegerile din 20-20. N-am sa dau multe amanunte despre acest moment pentru ca nu vreau sa am inca de pe acum un aflux de suferinzi de Ciuma Rosie la Poarta cea Mare, poarta care corespunde toboganelor din Sud-Estul Europei-Centrale…

   Ce m-ati intrebat? Care va fi verdictul in procesul din 20 Mai ? Voi chiar vreti sa le stiti pe toate, intoarceti-va mai bine la ceea ce am scris la inceput:
   RABDARE!

  • ATENTIE: Avand in vedere comentariul de mai sus, sa nu cumva sa va puna Dracu’ sa va culcati pe o ureche, ca atunci nu voi face nicio deosebire intre ”ai lor” si ”ai nostri”…! ”
   ”Alo, dracii de la tobogane? Sa fiti vigilenti si sa nu carecumva sa va scape vreunul printre gheare….!”

  • Scaraoțchi®- Oricine va veni la putere in 2020, daca va vrea sa faca treaba buna, va fi sacrificat din start. Pentru ca oricine opreste hemoragia de bani bugetari catre tot soiul de asistati/pensionari speciali sau nu, isi va semna condamnarea la ‘moarte electorala’. Ca deh, stim cu totii cam cum voteaza bizonul autohton.
   Din nefericire.

  • @Costin,
   Propui cumva sa abandonam din start si aceasta varianta si doar sa stam rabdatori cu mainile in san langa gratare ? Dar oare nu e tocmai aceasta marea speranta de salvare a infractorilor in frunte cu Liviu Nicolae…?

 3. Avem mult de lucru, trebuie inceput metodic, baza fiind votul!
  Daca iudemere continua pe linia PSD-PCR, poate scapam de tovarasii astia pana la urma.

  #sieuvotez #farapenali

  • Nici nu vom avea nevoie de ei, vom avea o majoritate lejeră. Facem singuri guvernul!
   Noi și PCR !

 4. parca mai mira pe cineva curvia udmr

  daca exista niste constante care te poti baza in politica post decembrista e capacitatea udmr de a fi cu cei de la putere, indiferent de doctrina, cat de hoti, ei au standardele asa de jos

  si ei reprezinta comunitatea lor…..

  • PeNeListii nu sunt tot curve? Parca s-au f#t#t si cu PSD si cu PDL. Pardon, cu PDL inca traieste in concubinaj.

  • da, au facut-o , si i-am detestat, si inca ii detest pentru asta, dar in contextul zilei de azi, parca totusi au niste mici principii, mai sanatoase decat UDMR

  • Dar postacii ca alin? S-au fătat virgini de către Mafia PSD-ALDE ?

 5. UDMR, ca de obicei, curve!

  • PeNeListii nu sunt tot curve? Parca s-au f#t#t si cu PSD si cu PDL. Pardon, cu PDL inca traieste in concubinaj.

 6. Bravo UDMR! Bravo PSD justiția trebuie sa fie corecta ! Am analizat atent situația și PSD are dreptate!

  • Daca pleaca din tara oamenii muncitori, cine-ti mai plateste tie salariul intr-o institutie de stat?

   Banii tai vin de la oamenii care muncesc in economia reala, proasto, nu vin de la Dragnea.

  • Bravo fato,te pricepi foarte bine la anal..izare

  • Crăciun fericit și ție mai “jos mafia PSD!”. Sa-ți mănânci mielu’ cu părinții. Aa, și vezi ca v-a dat șeful vostru Dragnea liber de paste! Fugi la grătar dacă la vot nu te duci!

  • Mesajul in cauza e scris de o javra de postac psdos, care mi-a furat numele, ca la asta se pricep psdistii, LA FURAT!
   La fel, un postac ordinar a furat si numele ”Jos mafia PSD”, ca sa puna un mesaj iubitor de kkt. Am dat raport.

  • Și tu ești tot curva, te-ai vândut pe câțiva lei în plus la ajutorul social !

  • Pesedistule,crezi ca nu stiu ca ai furat si numele asta ,pe langa numele meu?Dupa ce ca sunteti lasi,hoti ca cei care va platesc din banii nostri,sunteti si prosti gramada!Si eu si Gabriela suntem demult pe aici,nu prostiti pe nimeni!In afara de lozinci cretine,bolsevicii nu au argumente cu care sa convinga un om cu minima cultura generala,ati gresit adresa!

  • Gata! Am avut destula rabdare cu voi…! Cei responsabili de clonarea doamnelor si domnilor de mai sus sa se prezinte la mine, tinandu-se de mana, doi cate doi ! De ce de mana inlantuiti? Ca sa se ajute intre ei la urcare, cazanul e relativ inalt si nu am scara pentru fiecare….

  • Vezie că X-LINK e ocupat cu „lucruri importante”. N-are ” timp”. Poate „mâine”.

  • Draga Scara, mersi frumos de ajutor, apreciez din inima. Am dat raport special ca s-ajunga la tine in procedura de urgenta, exact cum au facut porcii psd-alde-udmr si minoritati azi in parlament.
   Astazi 156 de iude psd-alde le-au votat, dar au primit ajutor de la 13 iude udmriste si de la 8 iude minoritati, astfel incat acestia sunt hotii din parlament. Cel putin ii stim, psd-alde nu aveam cele 165 de voturi necesare sa treaca nemerniciile, insa au facut diferenta de la 156 de javre hoate pana la 165, cei 13 udmristi cumparati deunazi cu 39 de milioane pentru un patinoar in Gheorgheni, si cei 8 minoritati, probabil gras platite si ele prin pndl. Spun doar ca cine rade la urma, rade mai bine, mai ales ca azi e AMR 32, si maine AMR 31!

  • @Ela ora 1.38 pm nu vrei mataluta sa-ti gasesti un alt nume, gem :Ely, Elma, Elna….? Nu de alta, dar nu se cade sa furi in Saptamana Mare.

 7. UDMR sunt teroristi la fel ca si psd-istii, trebuie sa avem grija pe pe viitor !

 8. Sunt curios dacă vreunul dintre postacii isterici de pe aici a citit exact modificările și dacă da, poate îmi spune și mie cu ce anume de acolo nu e de acord.

  • Nu sunt de acord cu niciuna din modificările prezente in articol, începând cu paragraful: „Principalele modificări aduse Codului de procedură penală…”
   Mulțumesc.

  • postac isteric e ma-ta. asta unu la mana. doi la mana, tu abia stii sa citesti si sa scrii, dar ai pretentia sa ti se explice ce nu e in regula. pai citeste tu, daca nu le vezi, inseamna ca esti hot. voi, psd-istii, asa sunteti obisnuiti, sa aveti sclavi. nu tine.

  • Hai, concret băieți, lăsați gargara. Hai că vreau să văd dacă sunteți măcar în stare să le citiți și dacă da, dacă sunteți capabili să spuneți cu cuvintele voastre cu ce anume nu sunteți de acord. Vreau textul de lege exact. Și apoi explicația: de ce nu sunteți de acord. Dar repet: cu cuvintele voastre. Hai, postacilor!

  • Sictir, borfașilor!
   Zi tu, atunci, de ce stați de doi ani jumate după relaxarea furăciunile, ce interes are poporul, cu ce îl ajută pe popor!
   Cetățenii aveau nevoie de spitale, drumuri, scoli, investiții și atragere de fonduri europene! Nu de ascunderea și anularea furăciunilor, crimelor și violurilor!
   Blestemați să fiți și să nu vă mai bucurați de nimic în viața voastră,să nu vă ajungă banii de doctori, să ardeți veșnic în iad! să nu mai lăse Domnul sa va duceți genele mai departe!
   Amin, în Săptămâna Mare pe care trebuia să o petreceți in post, rugăciune și dreptate- nu în albirea infractorilor și fărădelegi!
   Credeți că ați scăpat, dar va înșelați, nimic nu rămâne nepedepsit, karma is a bitch!

  • @cuochiipevoi, are you for real? LOL! 😀 😀 😀

  • Bai idiotule, nu au avut timp deputatii sa citeasca modificarile tinand cont ca le-au primit cu cinci minute inainte de inceperea votului! Problema nu este daca noi am citit sau nu modificarile ci daca deputatii psd-alde-udmr le-au citit si mai ales daca au intelea repercusiunile acestor modificari. Noi avem o misie de indeplinit. Sa va inlaturam de la butoane prin vot( adica in mod democratic….daca intelegi asta). In rest, sa va ramana in gat(Doamne iarta-ma!) oul, drobul si toate cele pe care le ve-ti ingurgita de Sfinta Sarbatoare a Pastelui!

  • Spawn, sugator de pula la PSD, crede ca a castigat ceva.

   Banii tai, la institutia de stat la care te faci ca lucrezi, vin de la cei ca mine, cei care muncim in economia reala.

   Vei ajunge miliardar, sub Dragnea, dar numai prin inflatie, dobitocule.

  • Da, bă, spamule, sunt real, la fel ca și cele câteva sute de mii de copii români care se culcă seara cu burțile goale și nu merg la școală, că nu își permit in anului 2019 (într-o țară membră UE care nu ia miliardele de euro alocate)!
   Ați furat atât de multi bani de la cetățeni, atât de mulți ani că nici nu va mai dați seama ce faceți! Sunteți doar o adunătură de hoți, interlopi, curve si analfabeți!
   Borfașilor, nenorociți țara!

  • @cuochiipesulă, bla, bla bla, hai mai bine mai bagă niște blesteme din alea creștinești, că astea de mai sus sunt categoria „pană”. Hai că poți mai mult 😀 Bagă mare! 😀

  • Ti-am dat raport, spawn, clown jalnic al psd-alde-udmr, nu te mai cracana! AMR 32 azi, si maine AMR 31, javrelor hoate! Las’ ca va duceti voi dracului, ai adunat si tu bani albi pentru zile negre?

  • @Gabriela Constantinescu, nu, tanti, săr’mâna, am adunat doar bani negri pentru zile albe. Ca un adevărat PSD-ist, nu?
   De câte ori pe zi mă raportați? Scuzați întrebarea.

  • Dacă ai așa mulți bani vrei sa te măriți cu mine? Am o garsoniera in bucurestii noi.

  • @Spawn, tu cand erai mic erai prost si acum numa’ te joci, sau cum?
   1) ,,Se reduc termenele de prescripție a răspunderii penale (art. 154)” cum la noi lucrurile sunt taraganate la maximum, asta inseamna favorizarea infractorilor (adica ma-ta, tac-tu si toata familia ta).
   2) ,,A fost dezincriminată total infracțiunea de neglijență în serviciu (art. 298 se abrogă).” asta inseamna ca orice functionar public sau inalt demnitar poate sa se prefaca ca ,,greseste” (greseala care ar putea sa favorizeze inftactorii de genul ma-ta, tac-tu si toata familia ta)
   3),,Au fost înjumătățite pedepsele pentru infracțiunile de delapidare (art. 295) și abuz în serviciu (art. 297), dacă autorii faptelor achită prejudiciul până la rămânerea definitivă a sentinței.” pe modelu ca-i liber la furat, DACA faptuitorii sunt prinsi oricum trebuiea recuperat prejudiciul, dar hei, acup pot sa-l achite de buna voie si beneficiaza de reducerea pedepselor. Curat murdar! Cel mai bun ar fi modelul chinezesc cu recuperarea integrala a prejudiciului iar glontul si executia sa fie achitate de catre familie.

   Si uite asa, in urma ciocnirii cosmice din wc-un din fundul curtii intre un tata sifilitic si o mama alcoolica, ai aparut tu, cu intrebarile tale imbecile. After all, Your birth certificate is nothing else than an apology letter from the condom factory.

  • @Gabriela Constantinescu, da, accept, vă spun Da, cu alte cuvinte. Am și eu o garsonieră în Rahova, le vindem și ne luăm două camere în Apărătorii Patriei.

  • Iertați-l, e trolul spawn , slujitor al mafiei PSD-ALDE, zis și postacul ” se repetă” . El e analfabet. Acum învață să citească și sondează terenul, să vadă la ce nivel sunt și alții.

 9. Glumeam! Susțin PSD, îl iubesc pe Codrin și oricum mu ma duc la vot! Hai Dinamo! Regele Cioabă rulz!

 10. Pe naiba. Curva de serviciu a tuturor guvernelor. Trebuie desființate partidele minorităților, modificată constituția iar dacă vor ceva să intre în partide normale.

 11. Parlamentul a decis, în ciuda tuturor criticilor, sa îmblânzească legislația penala, pentru favorizarea sau nu a corupției.
  Urmează să vedem la referendum care e și părerea poporului.
  Daca și poporul își dorește acest lucru atunci poate că ar trebui sa plecăm din țara până nu ne pune PSD-ul lanțuri să rămânem în țară pentru a munci și în folosul corupților.

 12. Spawn, baiatule,

  Explica tu cu subiect si predicat motivatia macar pentru unele din cele de mai jos:

  Se reduc termenele de prescripție a răspunderii penale (art. 154) astfel: DE CE???

  ==> De la 10 ani la 8 ani (când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani);
  De la 8 ani la 6 ani (când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani).

  ==> Emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative au fost exceptate de la infracțiunea de favorizare a infractorului (prevedere din OUG 13) – art. 269. DE CE?

  ==> Infracțiunile de dare de mită (art. 290) și de cumpărare de influență (art. 292) au fost dezincriminate parțial: făptuitorii nu se pedepsesc dacă denunță fapta în termen de maximum un an de la producerea ei, cu condiția ca procurorii să nu se fi sesizat înainte. În prezent, nu există limită de timp până la care pot fi denunțate respectivele infracțiuni. DE CE??

  Hai, lamureste-ne, tu!

  • Uite doar ca să îți arăt cât de prostănac ești:
   Tu spui:
   „==> Infracțiunile de dare de mită (art. 290) și de cumpărare de influență (art. 292) au fost dezincriminate parțial: făptuitorii nu se pedepsesc dacă denunță fapta în termen de maximum un an de la producerea ei, cu condiția ca procurorii să nu se fi sesizat înainte. În prezent, nu există limită de timp până la care pot fi denunțate respectivele infracțiuni. DE CE??”

   Păi, bă, tolomacule, dacă e așa cum zici tu, păi atunci nu e mai bine cu noul text? Nu e mai bine că se dă o limită pentru denunțarea faptei (ca să nu fii pedepsit), decât să fie cum era până acum, că puteai să o denunți și peste 50 de ani și tot nu erai pedepsit?

  • @Spwan: NU, nu e mai bine!

   In conditiile astea cine se va mai auto-denunta dupa 1 an? Vor fi o gramada de care nu se va afla niciodata. Spiritul legii era altul.

   Raspunde si la celalate DE CE-uri. Sunt sigur ca ai argumente!

   Apelativele si epitetele pastreaza-le pentru tine, ca orice psd-ist adevarat si respectuos.

  • @Razvan, pe bune? Eu zic să te gândești mai bine și să recitești ce ai scris. Care era spiritul legii? Cum adică, dacă nu se auto-denunță într-un an atunci nu se mai auto-denunță? Păi dacă nu se auto-denunță, e treaba procurorilor să îi prindă, nu? E simplu. Pricepe: până acum beneficiau de o anumită relaxare juridică dacă se auto-denunțau indiferent când. De acum vor beneficia de ea doar dacă se auto-denunță în termen de un an.
   Gândește-te din nou: nu e mai bine acum?

   La restul întrebărilor nu văd de aș răspunde, în primul rând eu am pus primul întrebarea cu ce anume nu sunteți de acord, acum văd că sunt întrebat eu de ce sunt de acord. Asta e chiar bună.
   Quid pro quo, spune-mi tu cu ce anume nu ești de acord, dar să te gândești bine că altfel dai cu bâta în baltă ca mai sus și apoi îți spun și eu de ce sunt de acord, dacă ții neapărat.

  • @spawn, plus ca ceva asemanator dar mai grav a fost si in OUG 13/2017, anume ca denuntul e valabil un an de la comiterea infractiunii. Efectul e cam acelasi, cum corect remarcat razvan73 (care clar e mai inteligent ca tine, poate sa analizeze efectele unor legi).

   Ce nu stii (sau nu vrei sa stii) e ca majoritatea denunturilor apar cand respectivii pierd puterea deci cca 2-3 de la comiterea infractiunii (un mandat are 4 ani). Doar daca o comit pe ultima suta de metrii, ceea ce nu prea face nimeni, nu sunt afectati de modificari.

  • @Spawn „La restul întrebărilor nu văd de aș răspunde, în primul rând eu am pus primul întrebarea cu ce anume nu sunteți de acord, acum văd că sunt întrebat eu de ce sunt de acord. Asta e chiar bună.” – sfanta eschiva. Stii ca nu poti justifica, asa ca nu raspunzi. Ca Nicolicea cu abuzul in serviciu din Germania.

   Fara sa intram in detalii, asa logic, zi-mi si mie ce interes ar avea persoane certate cu legea (ca Oprisan, Dragnea sau Cataniciu) sa modifice CP si CPP intr-un fel in care dezavantajeaza infractorul (adica pe ei insisi), crezi ca sunt sado-maso, ca vor la inchisoare?

  • @Spawn, adica daca afla pe surse unul ca este anchetat , si se duce la procuror, inainte sa fie formele legale facute nu?
   cum ar fi daca omori pe cineva , furi ceva, si daca te duci dupa 11 luni sa iti recunosti vina?
   dar daca furi 1.000.000 si ii reinvestesti si ies 2.000.000 si te duci pe urma si de denunti?
   sau daca sunt doi parteneri care fura , si nu se inteleg la bani si unul il da in gat pe celalalt, atunci unul scapa si celalalt nu?
   de ce trebuie sa fie o perioada de „gratie” in care poti fura linistit?

  • @spawn, am zis de furt/crima ca de ce s-ar opri aici? pana la urma ce e mai diferit ca gravitate a fura sau darea de mita sau cumparare de influenta?

  • Băgați de seamă, că doar vorbește postacul spawnt care „se repetă”. E ala care zicea că era ocupat să citească Nietzsche când se preda verbula școală. Acușa vă trimite la „bibliotecă” unde îi place lui să „pună mâna” pe carte

 13. @Gabriela Constantinescu: mirosi de la o posta.
  Du-te la culcare.

 14. E de neinteles „interesul” PNL-ului, prezenti doar 45 din 68….http://www.cdep.ro/pls/steno/evot.nominal?idv=22364&ord=2

  • In apararea lor, daca erau toti nu se schimba nimic. Mai mult nici UDMR nu a contat. Adica ce e interesant e ca ALDE+PSD+Minoritati nu mai majoritatea, dar daca pui si neafiliatii si deputatul PMP (inca 4 care probabil sunt certati toti cu legea) face jumatate+1 fara UDMR.

 15. Care-o fi milogul ala de la PMP?!

 16. Keep calm and enjoy căderea sistemului. UDMR included

  • Aferim!
   Ceva tot a reusit PSD-PCR, plus cozile de topor ALDE + IUDEMERE: sa ne uneasca in ura fata de nedreptate, sa ne duca in punctul zero: ori sistemul scarbavnic se va prabusi prin urmatoarele runde de alegeri, ori plecam si ii lasam singuri sa se devoreze intre ei.

   #sieuvotez #farapenali

 17. Puie Monta! Huooooo!

 18. Daca modificarile aduse Codurilor Penale au fost declarate constitutionale, iar cele neconstitutionale au fost eliminate, nu vad care este problema.

 19. Rabdadare, Iohannis nu va promulga legile asrea de căcat, vor fi contestate la Ccr, vine Referendumul, alegerile, curvele lașe de la Ccr își vor regândi prioritățile…

 20. Pentru psdistul postac Spawn : nu cunoști sensul limbii române, esti un analfabet funcțional, ca mai toți roșiaticii. Ai idee ce înseamnă a denunța, prostule ?

 21. @Spawn, tu cand erai mic erai prost si acum numa’ te joci, sau cum?
  1) ,,Se reduc termenele de prescripție a răspunderii penale (art. 154)” cum la noi lucrurile sunt taraganate la maximum, asta inseamna favorizarea infractorilor (adica ma-ta, tac-tu si toata familia ta).
  2) ,,A fost dezincriminată total infracțiunea de neglijență în serviciu (art. 298 se abrogă).” asta inseamna ca orice functionar public sau inalt demnitar poate sa se prefaca ca ,,greseste” (greseala care ar putea sa favorizeze inftactorii de genul ma-ta, tac-tu si toata familia ta)
  3),,Au fost înjumătățite pedepsele pentru infracțiunile de delapidare (art. 295) și abuz în serviciu (art. 297), dacă autorii faptelor achită prejudiciul până la rămânerea definitivă a sentinței.” pe modelu ca DACA faptuitorii sunt prinsi, oricum trebuia recuperat prejudiciul, dar hei, acum pot sa-l achite de buna voie si beneficiaza de reducerea pedepselor. Curat murdar! Cel mai bun ar fi modelul chinezesc cu recuperarea integrala a prejudiciului iar glontul si executia sa fie achitate de ma-ta.

  Si uite asa, in urma ciocnirii cosmice din wc-un din fundul curtii intre un tata sifilitic si o mama alcoolica, ai aparut tu, cu intrebarile tale imbecile. After all, Your birth certificate is nothing else than an apology letter from the condom factory.

 22. Păcat de fondurile europene!

 23. Este un moment bun pentru activarea articolului 7. Sa speram ca se activeaza si Comisia Europeana si face si ea ceva ce trebuia facut de mult. Nu poti pur si simplu accepta legiferarea in favoarea hotilor – iar statul de drept e oficial mort si ingropat in Romania.

 24. O dovada in plus ca romanii au decis prin vot ca doar hotii sunt cei abilitati sa faca legea in tara noastra.
  Romanilor!!!
  Trezitiva!!!

 25. Consider ca opiniile exprimate pe acest site , in majoritate sunt glume , in cazul in care opiniile exprimate chiar ar fi reale , adica persoanele respective chiar sa creada , ar fi grav in opinia mea .
  Am tot auzit de razboiul romano-roman , dar am considerat ca sunt exagerari ale mestecatorilor de vorbe de la posturile tv , crezand ca face parte din filmul ” Hai sa prostim prostii ” .
  Dar de asemenea s-ar putea ca unii care scriu pe acest site sa faca parte din categoria celor descrisi in „Phishing for Phools” scrisa de George Akerloff, Robert J. Shiller .
  V-as recomanda spre lectura aceasta carte , de asemena sunt si multe alte lucrari care demasca procedurile abjecte ale oamenilor politici , indiferent de asa zisa culoare sau orientare politica .

  • Razboiul romano-roman este dus de PSD/ALDE/UDMR/PNL/Pro Romania impotriva oamenilor cinstiti care muncesc in economia reala si pe care partidele acestea incearca sa-i inrobeasca.

   Asta se intampla de cand se numeau impreuna PCR.

 26. ce vreau udemere pentru romania ? coruptie, coruptie, coruptie.

  ce vor tericeanu si dragnea ? totulu pentru infractori. nimic pentru tara.

  sa fie blestemati!

 27. Si apoi sa zica ungurii ca-s altfel decat romanii. Adica decat cei mai borfasi dintre ei.

 28. Ca să ” mă repet”, spre bucuria trolului analfabet Spawn; dar postacii penali ca alin? S-au fătat virgini de către Mafia PSD-ALDE?

 29. acesta este singurul „proiect” al partidului la care s-au angajat cu toate fortele cei care-l alcatuiesc. „proiect” care va fi dus cu supra de zel pana la capat si dincolo de el.

  sa aiba parte de „binele” pe care il au copiii bolnavi din spitale, fara medicamente si conditii de lagar.

 30. sinistrul justitiei, dupa raul facut, s-a retras sa-si numere zecile de mii de euro lunare pe care le ia partidul de la noi si i le baga in buzunarele lui largi.

 31. @ bad

  „Bad@ 24.4.2019 la ora 8:42 pm

  Vezie că X-LINK e ocupat cu „lucruri importante”. N-are ” timp”. Poate „mâine”.

  „puisor”, ti s-a facut dor de mine , ai intrat in sevraj ?
  iti tremura degetelele de ai ajuns sa faci si tu erori de tastare „VEZIE” ?

  revenind la lucruri serioase

  G4 dezinformeaza ca si in alte dati

  exemplul nr 1

  „Infracțiunile de dare de mită (art. 290) și de cumpărare de influență (art. 292) au fost dezincriminate parțial:

  făptuitorii nu se pedepsesc dacă denunță fapta în termen de maximum un an de la producerea ei, cu condiția ca procurorii să nu se fi sesizat înainte.”

  „În prezent, nu există limită de timp până la care pot fi denunțate respectivele infracțiuni.”

  in realitate lucrurile stau astfel (cine are o minte structurata logic va intelege, cine nu, asta e)

  articolele respective (la finalul postarii sunt variantele lor – dinainte si dupa votarea de azi) spun urmatorul lucru:

  daca mituiesti pe cineva sau faci o (ne)”facuta” (care se pedepeste cu „parnaita” cum vreti voi @ kondensatorilor) si te autodenunti fix la 12 luni + 1 zi esti bun de trimis in judecata cot la cot cu cel pe care l-ai mituit / cu complicii tai

  astfel nu o sa mai auzim de mite date / de fapte penale petrecute acum 5000 de ani care sunt scoase la „lumina” de martori care spera ca astfel o sa scape nepedepsiti ca niste floricele de pe camp (vezi cazul microsoft : dinu pescariu & claudiu florica – au ramas in libertate cu tot cu bani)

  CONCLUZIA

  poti denunta si dupa un an, dar esti si tu pedepsit cot la cot cu cei pe care „ii dai in gat” – bineinteles ca primesti o pedeapsa mai mica decat ei

  • Vai, vai, m-a „prins” trolul X-link cu greșeala! Cred că a citit în dicționar, că altfel nu-și dădea seama pentru că el ”are o minte structurata logic” și înțelege doar ceea ce copiază de pe net. Fiind idiot, trolul agramat X-link n-a înțeles mesajul: că e o jagardea care spune numai tâmpenii după care dă bir cu fugiții pentru că e prea prost să suțină ceva. Mai și zice că are ”treabă” când tot ce face potaia e să mârâie p-aicea asmuțit de stăpânii lui de la Mafia PSD-ALDE. După ce își ia un șpiț în bot, bagă capul între urechi și se dă la fund.
   Acum văd că a primit transcriere nouă pe punctaj și se apucă, analfabetul, să explice codurile penale. Nici nu se putea altfel, un bun specialist în ”cozonaci” se pricepe la orice. Faptele ”petrecute acum 5000 de ani” îl interesează doar pe el, ca animal ce aparține de preistorie, după mentalitatea pe care o are. Scopul lui în viață este ca cei care îl fură inclusiv pe el(chiar dacă nu-și dă seama pentru că e idiot) să scape de ”parnaita” după ”cum vreti voi” – că el îi vrea liberi pe hoți. În schimb, pe alde florică și pescariu îi vrea la pușcărie. Ăștia trebuie pedepsiți, la ei nu se mai aplică drepturile omului, dar nu pentru că au furat ci pentru că au spus cine a mai furat cu ei. Cum poate fi atât de imbecil trolul X-link, să își imagineze că cineva ia în seamă mizeriile astea de postac penal? Mai ”pierde” și ”timpul”, mai ales că are ”lucruri importante” de făcut, să fure identitățile altora și să se certe singur, el cu fantoșa altuia, ca să ”dovedească” și el pe cineva, ca un bărbat adevărat, hoț și iubitor de hoți. Ce cretin!
   Auzi – „poti denunta si dupa un an, dar esti si tu pedepsit” – păi și cine mai denunță în cazul în ăsta, în afară de un cretin care scrie așa ceva? Sau trolul X-link are mintea ca ăia micii care închid ochii și zic că s-au ascuns? Crede că dacă există un prost să pună botul la asta (el) toată lumea e proastă?

   ”CONCLUZIA”
   Mare jigodie e postacul analfabet X-LINK.

 32. @ bad

  „Bad@ 24.4.2019 la ora 8:42 pm

  Vezie că X-LINK e ocupat cu „lucruri importante”. N-are ” timp”. Poate „mâine”.

  „puisor”, ti s-a facut dor de mine , ai intrat in sevraj ?
  iti tremura degetelele de ai ajuns sa faci si tu erori de tastare „VEZIE” ?

  • Unde e trolul penal spawn să-i spună postacului infect X-LINK că ” se repetă”? Așa, ca intre colegi de cloacă, ca între”intleelctuali”. Întâlnirea titanilor la „bibliotecă”. Unul cu Nietzsche în mana stânga altul cu Dostoievski în dreapta, fiecare cu mâna pe care îi place să o „pună” pe carte. Epic!
   Oricum, a dat în bâlbâială trolul X-LINK, nu mai doarme, nu mai mănâncă, nu mai are ” lucruri importante” de făcut, repetă ca o moară stricată aceleași prostii infecte pe care nu le ia nimeni în seamă, face aceleași glume proaste, e nesărat rău, îi tremură degetele pe tastatura, a ajuns în „halul” lui spawn cel care ” se repetă”- ” jesus, man” – ahaahaaahahaahhhh

 33. Uf .. ziaristi. Sciu una si inteleg alta : Infracțiunile de dare de mită (art. 290) și de cumpărare de influență (art. 292) au fost dezincriminate parțial: făptuitorii nu se pedepsesc dacă denunță fapta în termen de maximum un an de la producerea ei, cu condiția ca procurorii să nu se fi sesizat înainte. În prezent, nu există limită de timp până la care pot fi denunțate respectivele infracțiuni.
  Nu este vorba de dezincriminare ci de o clauza de nepedepsire .. adica daca faptuitorul se autidenunta nu mai este pedepsit. Adica vine un X „cimnu procuror acu 5 luni am data mita lu Caraliul sa imi dea carnet de conducere. Martor era si W, care mi-a artanjat treaba si Q si ar mai fi proba si ca …. Da nu ma p[une sa scriu declaratia ca sunt analfabet!” {ao de ce sailmai bag la zbarna pe asta ?
  Si ATENTIE este virba despre autodenunt| Adic cadn ala care a comis-o ,dde buna voie si nesilit de nimeni, se duce si recunoaste fapta!!!
  Cat despredenunt ..alaarpartine unui tert „Domnu procuror X ala care tocmai a intrat on stalpu de larefugiulde pietoni a data spafalu Caraliul ca sa aobe permis! ”
  Si aceasta clazua de nepedepsire exista si in 1977 .. cand repreeiunea era represiva nu ca acum …