G4Media.ro

Mobilizare generală din partea Guvernului. Premierul Orban: Fără milă faţă de cei…

Mobilizare generală din partea Guvernului. Premierul Orban: Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară

Premierul Ludovic Orban a spus joi, în ședința de Guvern, că e nevoie ca toate ministerele să se mobilizeze, astfel încât instituțiile subordonate să se implice în teren și să se asigure că sunt respectate normele de protecție sanitară.

„Creșterea numărului de cazuri trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceți. Mesajul pe care îl transmit este foarte simplu. Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează, respectă regulile de protecție sanitară. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, de instituții și de cetățeni care poate și datorită unei campanii de o agresivitate fără precedent în privința negării virusului, și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora regulile pe care le-am stabilit” – le-a spus Orban miniștrilor din Guvernul său.

Orban a mai subliniat că sunt necesare controale „la sânge”, la agenții economici și instituțiile care intră sub incidența normelor de control epidemiologic, iar „cei care nu le respectă să suporte consecințele legale”.

Responabilitatea în privința controalelor aparține reprezentanților instituționali care sunt obligați să organizeze activitățile într-un mod reglementat.

„Solicitați raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren. Trebuie scoși din birou toți cei care sunt obișnuiți să stea prin birouri. Toată lumea care are atribuții, pe teren! Raport zilnic cu privire la controalele efectuate, situația descoperită în teren, măsurile dispuse pentru remedierea situațiilor, sancțiunile dictate de organele de control pentru nerespectarea nromelor de protecție sanitară”, a transmis Orban.

Prim-ministrul a spus că a fost surprins că sunt și funcționari publici care nu respectau normele de protecție sanitară, iar în aceste cazuri pot fi dispuse acțiuni disciplinare sau chiar amenzi.

„Prioritate zero este controlul respectării normelor de protecție sanitară peste tot, în transportul public, la locul de muncă. Vreau să începeți cu instituțiile pe care le conduceți. Am avut surpriza că sunt funcționari care nu respectă regulile. Frumușel, de două – trei ori pe zi, trimiteți oameni din echipa de control care să verifice respectarea regulilor. Cine nu respectă regulile de protecție sanitară, acțiune disciplinară sau chiar amendă. Dacă e necesar, puteți apela la poliție. Domnul ministrul Vela vă poate sta la dispoziție pentru că în primul rând noi trebuie să respectăm regulile”, a comentat premierul, conform Digi24.

sursa foto: Radu Badoiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. primul exemplu de nerespectare al regulilor vine din parlament și de la politicieni. despre ce discutăm ?
  Apropos, ciumpalacul ăla de parlamentar care s-a adresat cu Mustafa, a fost amendat pentru discriminare?

  • By the way. cobzarul ajuns în funcția de premier și-a plătit amenda pentru că a folosit banul public pentru o petrecere privată și fără a respecta regulile de combatere a pandemiei ?!?

  • Da bai lita, a platit-o.
   Dute inapoi in colonul lui Fierea

 2. Exista doua moduri de control sanitar – la sange si … celalalt?

 3. il ia si pe teodosie, sau nu? pariu ca n-are sange in instalatie sa-l ia pe teodosie

 4. OK, perfect. Incepem cu Teodosie?

 5. Corect! Fara mila cu aia care fumeaza si beau la birou!
  Criza mare la buget

 6. Lasandu l pe popa in plata domnului trebuie sa recunoastem ca nu se respecta nimic.La cursele aeriene se vindeau toate locurile,lafel si la cfr sau gfr,ca sa nu mai vorbim de transpotul auto!

 7. Ce reducere de impozit acordați pentru fiecare al zecelea reclamat pentru încălcarea regulilor de protecție sanitară? La o sută se dau tichete de vacanță, așa cum se dau celor care plimbă hârtii la Stat?
  PS. Anonimatul e garantat de legea GDPR-ului sau va fi dată o Ordonanță in acest sens?
  Mulțumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.