G4Media.ro

Moarte misterioasă în Washington a unui adversar din exil al lui Putin.…

Foto: Pexeles/ Kat Wilcox

Moarte misterioasă în Washington a unui adversar din exil al lui Putin. El îi vânduse o casă Ivankăi Trump

Potrivit unor surse ale poliției, un binecunoscut om de afaceri rus aflat în exil în SUA după ce l-a criticat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin a fost găsit mort în fața blocului în care locuia, aflat într-un cartier de lux din Washington D.C., transmite The New York Post, citat de Rador.

Potrivit acelorași surse, Dan Rapoport, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit zăcând pe trotuar în fața unui bloc de apartamente de pe 2400 Main Street din cartierul Georgetown, duminică, în jurul orei 21.

Poliția a anunțat că macabra descoperire a fost făcută după ce a primit un telefon legat de o „persoană care s-ar fi aruncat de la etaj”. Nu s-a anunțat cauza decesului, dar poliția a făcut următoarea declarație: „Deocamdată, nu credem că ar fi vorba despre o crimă”.

Vestea morții sale a fost anunțată pentru prima oară de Yunia Pugaceva, fost redactor al publicației Russian Tatler, care, într-o postare pe contul său de pe Telegram, a declarat că Rapoport s-a sinucis, iar câinele acestuia – o corcitură pe nume Boy – a fost găsit într-un parc din apropiere, împreună cu un bilet în care se anunța sinuciderea și bani în numerar.

Pugacheva a pretins că ulltima oară l-ar fi văzut pe Rapoport, un bancher specializat în investiții și fost coproprietar al Soho Rooms, un popular club de noapte din Moscova, în barul Connaught din Londra, unde, potrivit declarațiilor sale, el era „ca întotdeauna, înconjurat de femei tinere” după ce soția l-ar fi părăsit.

Cu toate acestea, văduva lui Rapoport, Alena Rapoport, a negat că soțul său s-ar fi sinucis. „Nu au existat bilete în care să se anunțe sinuciderea, nu e vorba de nicio sinucidere, nu există nicio călătorie la Londra, nu e vorba de nicio ruptură”, a subliniat Alena pe RBC, un site rusesc de știri, ea adăugând că moartea lui Rapoport face acum obiectul unei anchete deschise de autorități.

Cu două zile înaintea morții sale, Rapoport a postat ceea ce s-a dovedit ulterior a fi ultimul său mesaj de pe Facebook – o fotografie întunecată a lui Marlon Brando în rolul colonelului Kurtz din filmul ‚Apocalipsul acum’, însoțită de următorul text: „Oroarea, oroarea”.

Poliția a descoperit la locul incidentului o serie de obiecte personale care i-ar fi aparținut lui Rapoport – peste 2600 de dolari în numerar, un celular spart și o cască crăpată, după cum relatează ziarul Daily Mail. Situl de știri a mai relatat că, cu câteva luni înaintea morții sale, Rapoport ar fi fost în conflict cu o firmă financiară rusească, care încercase să îl înșele cu 10.000 de dolari, după cum a pretins el într-un mesaj trimis unui prieten.

Rapoport era născut în Letonia, pe vremea când aceast țară baltică mai făcea încă parte din Uniunea Sovietică. În 1980, familia sa a emigrat în SUA după ce i s-a acordat azil politic. În 1991, Rapoport a absolvit Universitatea din Houston, iar după căderea Uniunii Sovietice s-a mutat în Rusia pentru o carieră ca bancher specializat în investiții.

Rapoport a părăsit Rusia în 2012 din cauza sprijinului său față de disidentul Alexei Navalnîi – care în prezent execută ani grei de închisoare într-un celebru peenitenciar de maximă siguranță – și a revenit în SUA împreună cu prima sa soție, Irina, un fotomodel.

Soții Rapoport s-au stabilit într-un imobil impunător, în valoare de milioane de dolari, aflat în cartierul Kalorma din Washington D.C.
În 2016, Rapoport le-a vândut proprietatea lui Jared Kushner și Ivankăi Trump, mutați în capitală pentru a intra în Administrație lui Donald Trump.

La puțin timp după aceea, Rapoport, care pe atunci era deja divorțat, a plecat la Kiev, în Ucraina, unde a cunoscut-o pe Alena, a doua sa soție, de profesie medic virusolog.

Rapoport s-a remarcat drept un fervent susținător al independenței Ucrainei și l-a criticat pe Putin în urma anexării Crimeii. După izbucnirea războiului cu Rusia din luna februarie, Alena Rapoport a declarat la BBC că soțul ei a reușit să le evacueze din Kiev pe ea și pe fetița lor, după care s-a întors „ca să vină în ajutorul țării mele. Mai târziu, urma să ne revedem în Statele Unite”, a spus ea. (Traducerea Rador: Alexandru Danga)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Evident are legătură cu raidul FBI la casa spionului rus Donald Trump!

  2. Da , Donald îi va învinge pe Chip și Dale

  3. L-au mai „sinucis” pe unu.