G4Media.ro

Mitropolitul Ucrainei: ”Pentru a ne proteja, a ucide inamicul nu este un…

Mitropolitul Ucrainei: ”Pentru a ne proteja, a ucide inamicul nu este un păcat” / Mitropolitul a făcut apel la toți ortodocșii din această țară să se unească în jurul Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Mitropolitul Epifanie I al Ucrainei, liderul Bisericii Creștine Ortodoxe independente cu sediul la Kiev, a spus în cadrul unei emisiuni televizate că nu este un păcat să-ți dorești moartea vrăjmașului și nici să-i iei viața atunci când o faci pentru a o apăra pe a ta, relatează site-urile de știri ucrainene Gazeta, Uniuan și Pravda.

Mitropolitul a făcut apel la toți ortodocșii din Ucraina să se unească în jurul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Ca națiune, nu căutăm moartea celor care ne sunt vecini. Dar pentru că au venit la noi acasă, noi ne protejăm familia, patria, pământul. Soldații noștri îi protejează pe toți ucrainenii. Pentru a ne proteja, a ucide inamicul nu este un păcat. Protejăm, nu căutăm pe al altcuiva. Iar cel care a venit la noi cu sabia, va muri de acea sabie „, a spus șeful PCU.

În plus, Mitropolitul a făcut apel la toți ortodocșii Ucrainei, inclusiv la credincioșii și clerul Patriarhiei Moscovei, să se unească în jurul Bisericii Ortodoxe locale.

„Suntem gata să-i primim pe toți cu dragoste. Suntem gata să construim împreună Biserica Ortodoxă a Ucrainei, o biserică care slujește și va sluji în continuare interesele poporului ucrainean. Facem apel la toți ucrainenii ortodocși să se unească. Fiecare comunitate are dreptul de a vă aduna și de a lua decizii. Fiecare dintre voi, în poziția dumneavoastră dintr-o comunitate, poate face un lucru foarte util: luați o decizie de a vă alătura Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Este în mâinile voastre, aveți dreptul și oportunitatea să o faceți”, a spus Epifanie.

Mitropolitul a făcut această declarație răspunzând unei întrebări, în cadrul unei emisiuni televizate, referitoare la faptul dacă este posibil să se ureze moartea ocupanților ruși.

Sursa foto: Wikipedia

Citește și:

Mitropolitul Epifanie I al Ucrainei, liderul Bisericii Creștine Ortodoxe independente cu sediul la Kiev l-a asemănat pe Vladimir Putin cu Antihrist, amintind de dictatorul nazist Adolf Hitler

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. necrofagul satanist ne impartaseste cuvantul domnului … urmeaza sa spuna de cele 40 de virgine …

 2. Pai inseamna ca nici f*tutul in c*r nu e pacat daca ucide inamicul! :)) O dau popii cum vor ei mereu. „Voia Domnului” e de fapt combinatia lor de moment.

  • Asa e dumnezeu vrea sa mori ca o oaie proasta. Nu ti se pare normal sa lupiti pentru ce ai 🙂 ? mars in siberia.

 3. Ce oameni sunteti, cei de sus! Pe voi nici razboiul nu v-a schimbat.

  • nu prea intelegi multe despre biserica si religie nu? sau de fapt intelegi si stii ca de fapt o maniulare, ca altfel mi-ai arata un citat ceva cum s-a comportat isus intr-un context asemanator, da parca acolo spunea ceva cu obrazul …

   rolul bisericii nu e sa dea liber la a comite pacate, nu cred ca d-zeu nu a dat liber la pacate, din cauza contextului

   sper ca razboiul nu ma va schimba , sa devin un animal , si sa-mi pastrez pe cap capul cum trebuie – asta nu inseamna ca ucrainenii , ue, nato … nu trebuie sa lupte fiecare IN FELUL EI, si asa si biservica trebuie sa lupte, respectand pentru ceea ce sunt facuti

  • „..a ucide inamicul nu este un păcat.” scrie si in biblie, la invataturile lui isus

 4. Așa bre… omorați-vă crestinii intre voi ca nu-i păcat. Popa rus cu popa ucrainean = Love.
  Ia mergeți voi doi in prima linie sa va văd cum vă kkți în izmene.
  Exact ăștia doi demoni perversi trebuiau sa dea o declaratie comună impotriva crimelor și sa opreasca tancurile cu trupul lor in loc sa le „sfinteasca”.

  • Da bai, vine „creștinul” rus sa-ti dea în cap, si tu stai ca prostul, sau cum?

  • Rusii sunt creștini de bubuie. :)))) mai ca musulmanii de creștini. :))) Iisus Akbar, te-am omorât. :)))

 5. Pt toti habarnistii din comentarii.
  Crestinismul nu sustine ca existe vreun razboi BUN, dar exista parti din razboaie care au dreptate. Nu este o datorie absoluta „sa nu ucizi” decat in sensul sa nu o incepi. Daca altcineva incepe, ai dreptul sa protejezi oameni nevinovati, evident, nu numai dreptul, dar si datoria.
  De fapt cam tot ce este in UN in materie de legi aplicabile in razboi sunt bazate pe „just war theory” din catolicism-scopul este sa distrugi capacitatea militara a inamicului, pentru a obtine pacea, nu pentru vreun alt scop. Pt acel scop, atentie, daca nu ai inceput TU agresiunea si nu esti instigatorul, distrugerile materiale si de vieti omenesti sunt justificate, desi regretabile.
  Daca nu cunoasteti, nu comentati.
  https://www.catholiceducation.org/en/culture/catholic-contributions/the-church-s-just-war-theory-part-1.html

  • Pe bune? Si aia cu întorsul obrazului era la mișto?
   Cum alegeți voi din Biblie ce vă convine pe moment!
   Iar dacă tot ești expert, lămurește-mă: de ce are chipiu alb la costumul lui negru de ninja?

  • E si la mintea cocoșului, ca doar n-ai sa stai sa-ti dea în cap rusii. E la fel ca dreptul la viață, nu e absolut. Am dreptul la legitima aparare, deci am dreptul sa omor pe cineva ca să-mi salvez viața.

  • Bai oligofrenule, întors obrazului nu inseamna ca poti tu schizoidule să-mi dai și-n cap fără să am drept la auto-aparare.