G4Media.ro

Mitropolitul Onufrii al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din cadrul Patriarhiei Moscovei, apel către…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Sergento

Mitropolitul Onufrii al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din cadrul Patriarhiei Moscovei, apel către Vladimir Putin să le permită oamenilor blocați la uzina Azovstal să plece în siguranță

Mitropolitul Onufrii al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a făcut apel marţi la preşedintele rus Vladimir Putin să le permită oamenilor ascunşi în oţelăria Azovstal din oraşul asediat Mariupol să plece în siguranţă, relatează dpa, citată de Agerpres.

Oraşul s-a confruntat în mod constant cu bombardamente de la începutul războiului, iar oţelăria este ultimul bastion al rezistenţei la trupele ruse.

Onufrii a spus că Putin ar trebui să se comporte ca un creştin şi să le permită civililor încercuiţi, combatanţilor şi forţelor de securitate să plece într-un teritoriu controlat de Ucraina sau într-o ţară terţă.

O ţară mediatoare aleasă de Kremlin ar putea conduce misiunea, a spus şeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene din cadrul Patriarhiei Moscovei.

Potrivit autorităţilor ucrainene, circa 100 de civili sunt încă blocaţi în oţelărie. În plus, conform unor surse ruseşti, în acest loc s-au refugiat şi circa 2.000 de combatanţi ucraineni şi mercenari străini.

Până în prezent, combatanţii au refuzat cererea lui Putin de a se preda şi a depune armele. Preşedintele rus i-a asigurat că forţele ruse nu vor încerca să pătrundă în forţă în zona industrială dacă o vor face. Cu toate acestea, cei blocaţi în interior susţin că oţelăria a fost vizată de bombardamente masive.

Potrivit media ucrainene, fostul comandant al regimentului Azov, Maksim Sciorin, a spus că sunt în curs eforturi diplomatice pentru a-i salva pe combatanţi.

El a adăugat că este în desfăşurare şi un proces de eliberare a Mariupolului de blocada rusă printr-o operaţiune militară, dar că acest lucru va dura mult timp.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Sergento

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Din pacate in Azovstal nu sunt ortodocsi.

    • Da ăștia cred numai în simbolul solar îmbârligat așa de ”creștini” sunt.

  2. Nazisti ortodocsi cu scud uman din civili ucrainieni.

  3. @Alexandru, învață limba română înainte de a comenta.