G4Media.ro

Mișcare neobișnuită la Beijing: Ministrul de Externe, Qin Gang, înlocuit brusc cu…

Sursa foto: Kremlin.ru

Mișcare neobișnuită la Beijing: Ministrul de Externe, Qin Gang, înlocuit brusc cu predecesorul său, Wang Yi, în cadrul unei remanieri a conducerii politicii externe a lui Xi Jinping / Qin nu a mai apărut public de o lună

Ministrul de externe al Chinei, Qin Gang (foto stânga), a fost înlocuit brusc de predecesorul său, Wang Yi (foto dreapta), într-o schimbare surprinzătoare a conducerii politicii externe a Chinei, relatează CNN.

Mutarea a fost votată marți de organul decizional suprem al parlamentului chinez, care are rolul de a aproba automat politicile partidului comunist fără consultări, potrivit presei de stat. Aceasta survine în condițiile în care Qin a dispărut din atenția publicului timp de o lună fără explicații.

Qin, în vârstă de 57 de ani, nu a mai fost văzut în public din 25 iunie, după ce s-a întâlnit la Beijing cu oficiali din Sri Lanka, Vietnam și Rusia, ceea ce a stârnit speculații semnificative cu privire la soarta sa în cadrul sistemului politic notoriu de opacitate al Chinei.

Diplomat de carieră și consilier de încredere al liderului chinez Xi Jinping, Qin se afla în funcția de ministru de externe din decembrie, după o scurtă perioadă de timp în care a fost ambasador în Statele Unite.

El a jucat un rol-cheie în eforturile depuse de SUA și China pentru a stabiliza legăturile dificile și a restabili comunicarea, inclusiv întâlnindu-se cu secretarul de stat american Antony Blinken în timpul vizitei diplomatului american la Beijing la jumătatea lunii iunie.

Înlocuirea unui ministru de externe de către predecesorul său este o mișcare neobișnuită.

Wang, care a ocupat funcția de ministru de externe în perioada 2013-2022, este acum director al departamentului de afaceri externe al Partidului Comunist aflat la putere, poziție care îl transformă în cel mai înalt diplomat al Chinei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asta e puterea pe care o preaslavea Orbán. Așa ar vrea și el sa schimbe miniștrii, transparenta 0, dispar apoi cu zilele, societate a terorii. Sa ne ferească Dumnezeu de o guvernare ca în China