G4Media.ro

Mișcare de masă a magistraților: peste o mie de judecători și procurori…

Mișcare de masă a magistraților: peste o mie de judecători și procurori cer Parlamentului și Guvernului să anuleze modificările la legile justiției

1000 de judecători și procurori susțin, cu titlu individual, Apelul adresat de Asociația “Forumul Judecătorilor din România”, Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” puterii executive și puterii legislative să promoveze/adopte un proiect de lege prin care să modifice imediat legile justiției (în acord cu avizele Comisiei de la Veneția și Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni și rapoartele Comisiei Europene și GRECO), potrivit unui comunicat de presă.

Cele trei asociații cer puterii legislative și puterii executive să modifice imediat legile justiției, în acord cu avizele Comisiei de la Veneția și Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni și rapoartele Comisiei Europene și GRECO.

Comunicatul integral:

La referendumul din 26 mai 2019, printr-un vot istoric, poporul român s-a exprimat în favoarea statului de drept, dar și împotriva modificărilor legislative extrem de toxice pentru bunul mers al justiției, adoptate în ultima perioadă, criticate sever de toate organismele internaționale relevante.

Este inadmisibil ca, în anul 2019, independența justiției și statutul magistraților să fie puse la îndoială prin modificări legislative retrograde, de natură să atragă sancțiuni internaționale imediate pentru statul român.

Pentru evitarea unei astfel de situații și pentru prezervarea statului de drept, Parlamentul și Guvernul Român trebuie de urgență să promoveze și să adopte un act legislativ prin care toate recomandările entităților internaționale enumerate anterior să fie aplicate fără excepție și fără artificii care să aducă atingere esenței lor.

Astfel, solicităm puterii legislative și puterii executive să pună în practică imediat următoarele modificări legislative:

1. Desființarea imediată și necondiționată a secției de parchet separate, creată pentru investigarea infracțiunilor comise de judecători și procurori;

2. Abrogarea limitărilor cu privire la libertatea de exprimare, materializate în obligația de abținere a magistraților de la „manifestarea sau exprimarea defăimătoare în raport cu celelalte puteri ale statului”;

3. Revizuirea normelor privind răspunderea materială a magistraților, cât timp acestea ignoră independența justiției;

4. Revizuirea sistemului de numire și revocare a procurorilor-șefi și limitarea rolul ministrului justiției în aceste proceduri, simultan cu creșterea atribuțiilor Consiliului Superior al Magistraturii;

5. Renunțarea la dispozițiile care prevăd dublarea perioadei de pregătire în cadrul Institutului Național al Magistraturii;

6. Reinstaurarea meritocrației în magistratură. Reglementarea unor examene meritocratice de promovare, inclusiv și mai ales la Înalta Curte de Casație și Justiție;

7. Respectarea rolului și a atribuțiilor stabilite de Constituție pentru Consiliul Superior al Magistraturii, ca organism colegial, prin înlăturarea transferării arbitrare a unor atribuții ale Plenului către secții sau către anumiți judecători, în funcție de gradul profesional deținut, de natură a deturna funcționarea colegială;

8 Reorganizarea Inspecției Judiciare, prin reconsiderarea rolului și a atribuțiilor inspectorului-șef; reglementarea unor examene meritocratice pentru funcțiile de conducere din cadrul Inspecției Judiciare; abrogarea OUG nr.77/2018.

9. Revizuirea dispozițiilor privind revocarea membrilor CSM, în sensul unei proceduri flexibile și accesibile;

10. Abrogarea dispozițiilor nou introduse de natură a încărca nejustificat volumul de muncă al instanțelor și parchetelor (spre ex., introducerea completurilor de judecată de trei judecători pentru soluționarea apelurilor, respectiv a completurilor de doi judecători pentru judecarea contestațiilor împotriva hotărârilor pronunțate de judecătorii de drepturi și libertăți și judecătorii de cameră preliminară de la curțile de apel etc.);

11. Adoptarea modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală numai cu respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția;

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

53 comentarii

 1. Romania arata ca se trezeste, ca nu mai vrea intoarcerea la communism si la „valorile ” acestuia. Felicitari magistratilor tineri care doresc sa fie cu adevarat independent si europeni !!

  • Felicitari magistratilor, dar sa-si faca singuri curatenie in randurile lor.
   Sa-i elimine din sistem pe cei care tergiverseaza procesele marilor corupti si infractori, care au devalizat tara, pe cei care ii achita sau ii condamna cu suspendare, pe cei care nu le confisca integral averile, pe cei care ii elibereaza anticipat, pentru ca au scris, chipurile, lucrari stiintifice sau pentru alte motive aberante.
   Sa voteze revocarea presedintilor Curtilor de Apel, aflati in slujba mafiei psd, sa voteze revocarea sefei CSM si celorlalti magistrati corupti din CSM, din Inspectia Judiciara si din Sectia Speciala.

  • Dupa parerea mea Romania nu a fost niciodata in pericol de a se intoarce la comunism. Nimic din ceea ce face psd nu seamana cu comunismul. Psd este un partid de hoti. Un grup organizat de tip mafiot. Comunismul are hibele lui, dar nu asa mari, iar aplicarea lui l-a dus in derizoriu.
   Comunistii nu au dat legi pentru a scapa ei de justitie. Cei ce greseau plateau. Ei nu aveau averi nici pe departe asa cum le au psd.istii, averi dobandite ilicit de cele mai multe ori si pe care nu stiu cum sa le mai protejeze acum. Chiar exista o lege a ilicitului, care producea efecte.
   Comunistii aveau si ei anumite privilegii, dar nu se poate compara cu ce au facut psd.istii.
   Ei cu averi incomensurabile iar electoratul lor la limita subzistentei. Unde este doctrina de stanga aici? Ca au fost la putere cea mai mare perioada din cei 30 de ani scursi de la Revolutie.
   Ce ar fi vrut sa faca psd cu tara este mult mai grav in opinia mea.
   Bine ca mai exista si magistrați care nu gandesc precum fostul ministru al justitie.

  • nu se face dictatura

  • Bineeee Mariane, am aceeași părere!!!

 2. După voturile exprimate la referendum , poporul român s-a exprimat clar în legătură cu justiția și nu mai este nici o scuză în legătură cu acest subiect.

 3. Bai, deci astia sunt penali sotto!
  Un magistrat nu are voie sa faca politica niciodata, nicaieri, niciunde!
  In USA, prostii astia ar fi exclusi din magistratura pe veci si chiar din avocatura, ar trebui sa-si castige existenta pe la macdonaldsuri!

  • Felicitări celor care perseverează în a reda încrederea în justiția română!

  • Sa aperi Statul de drept si independenta justitiei este o datorie, nu inseamna ca fac politica.

  • Unde vezi tu politică în cererile magistraților măi pesedache?

  • Stefan e un cunoscut postac PSD.

  • Unde ai văzut tu politică în comunicatul celor trei asociații ale magistraților măi pesedache?

  • Văd că nu le place asta cu ” răspunderea magistratilor” ,oare de ce ? Dacă ar fi corecți, nu i-ar deranja .Legile să fie doar așa cum le vor ei ,păi de ce…păi așa, hai să propunem și noi legi care să convina fiecăruia în parte .

  • Ia zi, ai vreo condamnare, ceva? Ori pur si simplu esti in solda `statului mafiot`?

  • Stefan PSD-istul,unde vezi tu ceva politic in cererile magistratzilor? A respecta legile Constiutiei si a Statului de drept sunt obligatzii,nu politica.

 4. Mafia si crima organizata n-ar trebui incurajata nici macar de Guvern.

  • Cat tupeu pe magistrații, în câteva lunii de activitate , secția de investigare a magistraților a înregistrat peste 20 000 de sesizări penale. Cu ce sunteți mai buni voi ca restul populației?
   Nu trebuie să răspundeți si voi? CSM nu face nimic. inspecția judiciară nici atât. Si mai este o problemă spuneți că vreți să fiți independenti, fata de cine? Eu vă recomand să îl luați și pe iohannis si sa plecați în Germania , mult stimata si lăudată.

  • Sile, eşti postac PSD.

   SIIJ a fost creată pentru a institui controlul politic PSD asupra procurorilor, pentru a apăra mafia politică PSD de consecinţele acţiunilor ei.

   SIIJ e o relicvă stalinistă reînviată de stăpânii tăi din PSD.

  • Nu ar trebui să mai răspundeți postacilor PSD. Doar pierdere de timp și mutarea atenției de la subiectul discutat.

 5. Corect, susținem dreptul magistraților de a greși când au chef fără sa dea socoteala! Bravos națiune

 6. Magistratii #rezist prin actiunile lor sunt cei care fragilizeaza sistemul.Sub palaria independentei se poate cere orice…Magistratii portocala au invadat sistemul.Sa nu uitam de judecatorul din Constanta care ,in dosarul abuzurilor de la gradinita a tinut mortis sa audieze copiii in sala de tribunal.Si citi mai sunt….Magistratii #rezist clameaza meritocratia dar uita citi dintre ei au avut nota 5 la examenul de promovare.Nu este convenabila sectia de anchetare….pai citi procurori,judecatori dovediti ca au abuzat de retineri sau au facut dosare la comanda…au platit.

  • Așa e ai dreptate . Studiu de caz Radu Mazăre lăsat in pace de statul paralel , Dragnea ajuns mare stab in Romania , ai dreptate mulți judecători cu conexiuni criminale cu statul paralel ( adică cu hoții ) , CSM are un judecător care activează în magistratură deși are dosar penal . Alt judecător a decis să dezvăluie identitatea tuturor anchetatorilor sub acoperire sau S.R.I . E bine că cer o justiție corecta dar ce facem cu judecătorii corupți , procurori corupți ??? Care până acum iau lăsat să prolifereze in societate dând condamnări fara executare . Ce facem domnilor magistrați ??? O reformă ceva mai scăpați și voi din corupți voștri și pe orna va mai susținem și noi societatea civilă . Vedeți că am votat fara penali în funcții publice , aveți pe un băiat care a condus beat și e încă magistrat , scăpați de el , că sa incep sa va planta de mila .

  • Am fost manipulați grosolan.Europa a perceput tendențios abuzurile de ani ’50 din justiția Romană .Nu le este rușine ca împreună cu securitatea (SRI-ul)ne-au dus cu 40 de ani in urma!?Ei sunt printre cei mai mari corupți ai tarii.Au distrus cu metodele lor oameni si companii.Justiția în Romania trebuie reformata din temelii.

  • Ionuţ demonstrează că e slugă PSD când foloseşte sintagma „magistraţii rezist”, o sintagmă folosită numai în cercurile propagandiştilor PSD

  • Yo3kpa – eşti atât de postac PSD, încât nici nu are sens ce scrii.

   Mai eşti şi agramat pe deasupra.

 7. Nu cedati.Puneti justitia pe fagasul normal.Ptr.parlamentari ,guvernanti si autoritati publice aplicati pedepse maxime prevazute de lege.Aveti toata sustinerea oamenilor normali care sunt majoritatea.Felicitari ptr. initiativa.

 8. V-au trimis stapanii la produs, trollilor??
  Mai rasfirati, baieti, ca va calcati pe inteligenta.Mai bine mergeti si- i tineti de urat idolului vostru, dragnea.

  • Don Quijote, ba, du-te ba la munca cu gangsterii tai. Mai lasa vrajeala asta cu Dragnea. Vezi ca societatea civila s-a prins de cat de cinstiti si curati sunteti voi magistratii si se pregatesc sa va bulgareasca cu pietre.tea

   Vezi mai sus.

 9. Afară cu politicul din justiție!
  Legile sunt pentru toți, inclusiv pentru parlamentari! Ajunge cat v-ați bătut joc de justiție, de tara asta pe care ar trebui sa o reprezentați, cârnați de parlamentari, niste penali cocalari. Nu înțelegeți de buna voie, va explicam noi ăștia vreo 7-8 milioane cum stă treaba. Dar dacă ajungem acolo, să fiți siguri că e deranj mare!

  • Văd că mai are ciuma roșie și bani, și tupeu. Zburdă postacii într-o veselie.

 10. Toată lumea trebuie să răspundă pentru greșelile comise cu sau fără voie.
  În acest fel ar fi mult mai puține erori judiciare.
  Cum rămâne cu „NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”?

 11. Revenirea la normalitate!!!

 12. Magistrata Savonea, corupta coruptilor si mama hotilor a semnat si ea? CÂnd va fi dat jos acest gunoi care e o pată pe obrazul Justitiei? Cand va deveni Curtea Coruptiei din România o Curte Constitutionala si nu o adunatura de securisti, ex-ceausisti, turnatori sau complici ai hotilor?

  • Stai asa ca nu-i asa. Pai pe voi cine va controleaza? Mafia executorilor care taie-n carne vie un amarat care are o datorie la diverse firme de camatarie cine-i controlează? Si judecatorii fac „greseli” pt care trebuie sa platesca. Vrem justitie dar cand gresiti trebuie sa platiti! Am votat la referendum cu Da dar nu am făcut-o ca voi sa faceti ce vreti!!!! Am fost cu o cunoștință la un executor ca avea o datorie de o mie lei. Știți cat i-au cerut executorii pt 3 scrisori trimise acasa? 3000 ron.!!! Este o mafie si printre voi! Repet, NU PENTEU ASTA AM VOTAT LA REFERENDUM!!!

  • Păi or dispărea, când or dispărea hotii si securistii din toate partidele politice,nu este clar ?

 13. Putini am fost, multi am ramas. Sau altfel spus, dupa razboi multi viteji se arata. Acu 2-3 luni cand PSD dadea cu bazuka in Justitie, doar 30-40 de judecatori tineri protestau pe treptele trbunalelor din toata tara, si numai vreo cativa in frunte cu Danilet au avut curajul sa mearga sa se intalneasca cu Timmermans la Bruxelles. Acu’ ca s’a intors roata toti buluc…E rostul de pensii speciale bai jigodiilor dintre voi, va stiti voi care. Dragnea a ajuns ce a ajuns si din cauza ca judecatori mari de la curti de apel sau constitutionale, platiti cu lefuri grase si pensii speciale nu au avut curajul sa ii spuna in fata nu. Hai sictir la toate cozile de topor din justitia romana. O sa vina vremea cand o sa vanturam si zeama asta de varza ca s-a imputit rau de tot de cand PSD/PNL au fost stapani pe justitie iar niste magistratratii doar niste slugi fara c**e.

 14. Daca se considera corecti acesti magistrati cu ce ii deranjeaza sectia de investigare a justitiei aceasta are treaba cu cei ce fac abuzuri

 15. Cat inseamna in procente din totalul numarului de magistrati? cred ca putin sub 20%. deci nu e nicio miscare de masa.

 16. @mda este postac putinist si psdist camuflat, atentie, nu-l bagati in seama, e platit de sputnik pe banii nostri!
  I-am dat raport la @Gabriela Dumiterescu!

  • Asistat e un postac rus care umbla infasurat in furourile lu masa, o betiva de pe Don 🙂 )))

 17. Ați început cu desființarea secției de cercetare a infracțiunilor și înlăturarea răspunderii, la finat va-ți amintit și de coduri. Ce vaa doare cel mai tare?
  Să răspundeți ca orice om care greșește, aura de supraoameni trebuie data jos. Aveți cele mai multe privilegii dintre toate categoriile socio-profesionale, mulți ați uitat de buna credință, onestitate și mai ales nu mai știți sa faceți dreptate.

 18. pentru ” mda”
  nu sunt ” postac PSD”
  daca spui adevarul nu inseamna ca esti PSD sau de la alte partide.
  nu e corect ca sa raspunda si iei?
  Romania pierde la CEDO multe procese, din cauza judecatorilor si a procurorilor.
  Ca sa numai zic ca multi judecatori se considera a fii zei , iei taie si spanzura .
  sa fim seriosi , au doar o facultate , si eu am studii superioare , dar asta nu inseamna ca sunt zeu . 🙂

 19. Magistrații au cele mai mari privilegii și trebuie sã se abținã sã facã politicã .Marile tunuri prin ANRP au fost date cu ajutorul lor .Dosarele mãsluite de Portocalii din parchete au trecut pe la onoratele instanțe care au acceptat probe cel puțin dubioase Au acceptat amestecul SRI în justiție .Într-o țarã coruptã niciodatã magistrații nu sunt sfinți .La fel și în cazul polițiștilor .Când în piațã se vând țigãri de contrabandã sau droguri sectoristul știe asta .

 20. Nu ești postac psd, tu ești voluntar. Altfel înainte de a scrie aberațiile astea, ai fi verificat în ce constau majoritatea plângerilor la CEDO, câte cazuri sunt și care este verdictul acestora. De fapt tu te-ai multumit să preiei câteva fraze de la alții și să le susții.

  • nu ma intereseaza ce crezi tu. ca sunt sau nu postac psd sau voluntar, cert este ca Romania pierde procese la CEDO , judecatorii nu raspund cu nimic si daca tu nu ai trecut prin instante ca sa vezi nedreptatile care se fac ai o problema mare.
   eu unu le-am facut la 2 judecatori si un procuror sesizari penale la SIIJ, si vreau sa fie trasi la raspundere , sa fie da-ti afara din justitie.Coruptii nu au ce cauta in justitie si in functiile publice. Cum zicea Iohannis fara penali si coruptii.

 21. Magistrati corupti! Daca Dragnea nu mai este … nu insemna ca a disparut Coruptia!

  Puterea Judecatoreasca este vinovata pentru jaful de proportii care a fost faptuit de 30 de ani, jaf al PSD -ului impreuna cu coruptii din PNL (PD-PDL) respectiv impreuna celelate partide prin rotatie.

  Este absurd a pretinde ca o societate este capturata de corupti cu judecatori si procurori drept ingeri! Zeci de mii de sentinte daca nu sute de mii, au fost date in favoarea coruptilor si hotilor iar o masa mare de judecatori au devenit butoane de santaj.

  Nimeni nu pomeneste de jaful proprietatii private confiscate de catre comunisti si ulterior furate dupa 1990 prin sentinte nelegale, retrocedari-succesiuni, terenuri, case, vile, lacuri, paduri sau proprietatea publica, zone industriale dezafectate si intrate pe mana hotilor imobiliari, licitatii, etc.

  In Romania exista structuri si retele de coruptie in cazul retrocedarilor si a succesiunilor … Primar – Judecator Fond, Judecatorie si pe canale subterane in caile de atac la Tribunal – Curte de Apel – Inalta Curte de Casatie si Justitie.

  Evident ca acestor judecatori corupti nu le convine sa fie monitorizati, sa fie judecati si sa raspunda material. Parchetele separate pot fi depolitizate si vor mari raspunderea magistratilor ca si raspunderea materiala!

  Magistratii potentiali corupti, ca cei cinstiti nu au de ce sa se teama, au cerut:

  1. Desființarea imediată și necondiționată a secției de parchet separate, creată pentru investigarea infracțiunilor comise de judecători și procurori;

  3. Revizuirea normelor privind răspunderea materială a magistraților, cât timp acestea ignoră independența justiției;

 22. citez: „Decizie neașteptată a Tribunalului București: a fost declarat nevinovat șoferul unui Volkswagen Touareg care a împins pur și simplu în afara șoselei un autoturism Dacia Logan, aproape strivind un pieton de pe trotuar. Acuzat de tentativă de omor calificat și tulburarea liniștii publice, bărbatul a fost pe deplin iertat de magistrați.” – hai sa nu ne mai mintim cu privire la „cinstea” magistratilor – in special a judecatorilor – cazuri revoltatoare de criminali care scapa pentru ca au bani sunt relevate in presa zi de zi – ala cu loganu’ trebuie sa moara da-l dracu’ da??? – justitia trebuie curatata, au salarii imense, pensii speciale si iau mita la greu – oameni nevinovati mor iar criminalii ne rad in nas… si va vad aici discutand politica… l-a intrebat cineva de sanatate pe cel ce l-a declarat pe soferul touaregului nevinovat? dati o cautare pe google sa vedeti filmarea, vi se face negru in fata ochilor cand o sa vedeti faza

 23. Petre,eu mă abțin pentru că te înțeleg.Și e posibil să ne sară în cap niște „sfinți”.

  E greu să găsim români imparțiali și cu o judecată dreaptă,dar nu imposibil.