G4Media.ro

Mișcare curajoasă pentru platforma digitală Brio, una dintre puținele companii românești de…

Mișcare curajoasă pentru platforma digitală Brio, una dintre puținele companii românești de testare a performanței elevilor: se listează pentru o campanie de equity crowdfunding

Brio, o platformă de testare a performanțelor elevilor fondată de psihologul și antreprenorul Dragoș Iliescu, face un pas pentru atragerea de capital prin intermediul unei campanii de equity crowdfunding derulate prin platforma SeedBlink.

Equity crowdfunding reprezintă o metodă prin care antreprenorii strâng de capital prin cedarea unei cote din acțiuni către investitori individuali, în schimb, finanțează proiectele de dezvoltare.

Brio este una dintre primele platforme digitale românești care oferă soluții fundamentate științific pentru îmbunătățirea performanței în educație. Practic, compania e specializată în testarea standardizată a performanței școlare prin testele educaționale dezvoltate intern. Testele sunt dezvoltate de experți pentru a urmări programa școlară românească, dar utilizează aceeași metodologie ca și platformele internaționale recunoscute în domeniu. Testele în sistem BRIO sunt teste digitale standardizate prin care elevii români din clasele I–XII își pot evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și își pot îmbunătăți performanța la examene.

Compania a fost fondată în 2014 de prof. dr. Dragoș Iliescu și mentorul său, profesorul american Thomas Oakland (1939–2015). Profesorul Oakland a fost unul dintre pionierii mondiali ai testării educaționale și a făcut prima investiție în dezvoltarea produsului BRIO în 2014.

Dragoș Iliescu este dctor în psihologie, fost președinte (și actual vice-președinte) al Comisiei Internaționale de Testare (ITC), fost președinte al Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO), profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din Universitatea București, autor și co-autor a peste 100 de lucrări științifice, dar și antreprenor.

În 2018, familia Pavăl, care deține Dedeman, anunța o investiție în această companie.

SeedBlink este o platformă de crowdfunding dedicată start-up-urilor româneşti din IT și a fost dezvoltată de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău și antreprenorul Iulian Pădurariu.

Deocamdată nu sunt clare detaliile listării Brio.

Foto: Dragos Iliescu / Facebook Psyence

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. equity crowdfunding !!!????
  Chiar ca am ramas in urma…

 2. PARADOX
  Se trăiește cu
  – Inteligență Artificială,
  – mai nou, suntem înghesuiți între super-computere (atât de multe s-au construit!),
  – roboții construiesc roboți și/sau mașini autonome,
  – totul merge spre digitalizare, etc.

  Dar pe de o parte, o mare (o zdrobitoare) majoritate a indivizilor care alcătuiesc această generație devin mai analfabeți funcționali – decât părinții lor,

  iar pe de altă parte, ne trezim că viața digitalizată nu ne oferă mare lucru „în esență” – afară de viteză; de fapt, celor mai mulți dintre noi nu ne oferă aproape nimic, la o adică..

  Oamenii – și dacă fac transplanturi – tot mor. (Din alte cauze).
  Suntem (mai mult decât înainte! imprevizibil de mult) asaltați de viruși mutanți, cu tulpini tot mai imune – și conform previziunilor tot mai aproape de imposibil de eliminat,
  – apoi, în paralel cu dezvoltarea software’ului global ne trezim tot mai vulnerabili la atacuri cibernetice tot mai sofisticate.. Și lista e lungă.
  Iar dacă mai adăugăm și probleme relativ noi sau chiar nemaiîntâlnite, gen întețirea fenomenelor meteorologice extreme, amenințări nucleare (asta a mai fost, dar hacking’ul și atacurile nu existau atunci) – plus că Lumea s-a înrăit – nebunește! Exponențial.
  Iar tehnologia pe care o scoatem, în mare parte e direcționată spre tracking Și combaterea criminalității.
  Și la listă adăugând și ultima chestiune, din mult-respectata Democrație – cu Copilul Roșcovan care a amenințat că nu va ceda puterea, dacă va câștiga oponentu-su…
  Ne trezim așadar că ne fălim cu aplicații [software] „bombă” – dar cu aplicabilitate ce tinde spre zero )în fața problemelor actuale)..

  • Ce prostii vorbesti acolo onglijoara?
   Cand a amenintat Trump ca nu va ceda puterea? Mai mult de-atat, ce legatura are afirmatia asta cu articolul?
   Vai de capu tau

  • Asta fiindcă IT-ul a devenit parte a marii industrii, unde doar banul contează. Exemplu Google: dacă în urmă cu 10 ani căutai după un cuvânt cheie, găseai informații. Acum, găsești doar produse. Vânzare și reclamele au intoxicat mediul online.
   În mare parte, tot ce este online, este un hoax de făcut bani. Atât.

   Iar în cazul de fata, psihologia nu este știință, nu măsoară nimic. Tot niște păcălici și psihologii, în general.

  • @Sapros
   Nu prea răsfoiești știrile, sau asta ți-a scăpat?..
   „există îngrijorări cu privire la faptul că președintele Donald Trump ar putea refuza să plece de la putere, dacă pierde alegerile, în contextul în care a spus de mai multe ori, și în 2016 dar ȘI ACUM, CĂ NU ÎȘI IA ANGAJAMENTUL CĂ VA RESPECTA REZULTATUL ALEGERILOR.” (E vorba inclusiv de transferul de Putere.)

   https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/sua/ce-spune-generalul-de-top-al-armatei-sua-despre-implicarea-militara-daca-un-donald-trump-invins-refuza-sa-plece-de-la-casa-alba-1360163

   Când Președintele cei mai respectate Democrații din Lume, face afirmații ca cea din articol – vezi link’ul – dat fiind că respectivul președinte are și un istoric de conduită politică [,] controversată, nu te mai îndoiești de multe lucruri. (SUA s-au mai fript cu el și acum suflă și-n iaurt..)

  • https://thehill.com/homenews/administration/502564-trump-says-hell-leave-white-house-peacefully-if-biden-wins
   Sunt presupuneri duse la ridicol de unii „jurnalisti” si alimentate de Biden cu declaratia aia ca il va scoate armata pe Trump din Casa Alba.
   Deja ii si curg balele (cand se gandeste la fotoliul prezidential, nu datorita varstei)

 3. Se implementează pe tabletele neachizitionate de guvern, la cules de porumb.