G4Media.ro

Mircea Lucescu va fi  Doctor Honoris Causa al Universității „Constantin Brâncuși” din…

sursa foto: Inquam Photos/ Manases Sandor

Mircea Lucescu va fi  Doctor Honoris Causa al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu / Este unul din puținii antrenori care au peste 100 de meciuri în Liga Campionilor

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înființare, Senatul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa antrenorului român Mircea Lucescu, anunță Agenția de presă Rador. Tehnicianul a acceptat propunerea făcută de președintele Senatului UCB, profesorul universitar doctor Horațiu Tiberiu Gorun și va participa la ceremonia de înmânare a titlului.

Festivitatea se va desfășura la Târgu Jiu, în data de 31 mai, în Amfiteatrul „Auditorium Maximum”, situat pe strada Tineretului.

Mircea Lucescu este unul dintre cei mai titrați jucători și antrenori din istoria fotbalului românesc.

Ca jucător, a activat în principal la echipa Dinamo București între 1964 și 1977, iar ca antrenor a condus printre altele echipa națională a României, precum și echipele Corvinul Hunedoara, Dinamo București, Brescia, Reggiana, Rapid București, Internazionale Milano, Galatasaray, Beşiktaş Istanbul, Șahtar Donețk, Zenit Sankt Petersburg și Dinamo Kiev, iar între anii 2017 și 2019 a fost selecționer al reprezentativei Turciei.

În anul 2015, Lucescu a devenit al cincilea om care a antrenat 100 de meciuri în Liga Campionilor UEFA, după Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Arsène Wenger și José Mourinho.

sursa foto: Inquam Photos/ Manases Sandor

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Doctor la „dat cu piciorul în minge”.

    Învățământ cu criterii de lumea a treia(Africa).