G4Media.ro

Mircea Geoană: Riscăm ca avantajul tehnologic al NATO să fie oarecum în…

Mircea Geoană: Riscăm ca avantajul tehnologic al NATO să fie oarecum în erodare. China investește în fuziunea dintre stat și privat

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, în cadrul unui interviu exclusiv pentru Digi24, după Summitul de la Bruxelles, că deși Alianța Nord-Atlantică are un avantaj tehnologic care a făcut-o lider mondial, acesta riscă să se “erodeze”. Oficialul NATO a explicat, pe de altă parte, că China investește “sistematic în această fuziune între stat și privat, mobilizează resurse, care nu sunt doar cele private sau nonguvernamentale, academice, cum facem noi în occident, ci pune și statul împreună cu acest complex civil, privat, militar”, mai transmite Digi24.

Întrebat dacă alianța nu este puțin în urma Chinei, când e vorba de dezvoltarea tehnologică, Mircea Geoană a răspuns:

„Nu. Faptul că avem în continuare un avantaj tehnologic important, uitați-vă puțin și la cifre, acesta spune un lucru care este preocupant pentru noi, că riscăm ca acest avantaj tehnologic care a făcut ca NATO să fie întotdeauna numărul 1 la nivel global este oarecum în erodare. Faptul că China investește sistematic în această fuziune între stat și privat, mobilizează resurse, care nu sunt doar cele private sau nonguvernamentale, academice, cum facem noi în occident, ci pune și statul împreună cu acest complex civil, privat, militar foarte ambițios ne pune în fața ideii că trebuie să reinvestim și mai masiv și mai energic și mai solidar în păstrarea acestui avantaj tehnologic.

De aceea, ceea ce facem noi la NATO, ceea ce fac eu, conduc boardul de inovare la NATO, liderii noștri au decis în această zi să creăm un accelerator de inovare pentru țările aliate, pentru că pentru noi și pentru mine este foarte important ca toate țările aliate să fie capabile să beneficieze de acest avans tehnologic”.

Sursa foto: Mircea Geoană/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. China, cu sprijinul lui Bill Gates, investeste in fuziunea termonucleara.

  • Nu numai Bil Gheiț … dar sa nu uitam de Soros. Mai e careva? Vaccinul! Vaccinul! Să nu uităm vaccinul!

 2. A ajuns rau de tot NATO daca pune oameni ca Geoana la conducere. Nu degeaba il numea Iliescu „prostanac”.

 3. Copiii sunt salvati din haznaua scolii de catre drone cu inteligenta artificiala. Mastile neconforme sunt identificate de ciborgi.

 4. Acest individ din „centrala” de la MAE nu s-a desteptat deloc, desi se misca printr-o lume superioara si provine dintr-o tara cu multi somnorosi, dupa cum ni se reaminteste si in imnul national.
  Bine i-a zis cine i-a zis cum i-a zis.

 5. Nu uitați, tatăl derbedeului asta a fost pe tanc în 21 decembrie 89.

  • Pai si el acum e cocoțat pe un post foarte inalt intr-o organizatie cu zeci de mii de tancuri. Aschia nu sare departe de trunchi. Ce se naste din pisica, soareci mananca. Asa tata, asa fiu. Prost sa fii, noroc sa ai. S-a suit scroafa-n copac.

 6. Du-te ma maimutoiule, vorbeste la ora copiilor!

 7. Vrea sa spuna ca sistemul politic si economic al chinei e mai eficient decat democrațiile occidentale. De peste 20 de ani chinezii au creștere economică de peste 7 la sută, cu ajutorul marilor corporații occidentale