G4Media.ro

Mircea Geoană: Anticipăm un conflict de lungă durată în Ucraina / Nu…

Sursa foto: Mircea Geoană / Facebook

Mircea Geoană: Anticipăm un conflict de lungă durată în Ucraina / Nu există suficient de multe forţe ca una dintre cele două părţi să câştige decisiv pe terenul de luptă

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Cluj, că anticipează o derulare de lungă durată a războiului din Ucraina, în condiţiile în care nu există suficient de multe forţe ca una dintre cele două părţi să câştige decisiv pe terenul de luptă.

„Din păcate, anticipăm un conflict de lungă durată, tot mai mult un război de atriţie, în care pierderile de ambele părţi continuă să fie semnificative, un război dominat de artilerie şi mici mişcări de trupe, avans-repliere, dar de ambele părţi nu există suficient de multe forţe ca una dintre cele două părţi să câştige decisiv pe terenul de luptă”, a spus Mircea Geoană, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

El a adăugat că războiul din Ucraina produce multă violenţă şi că vor urma şi multe alte pierderi de vieţi.

„Bănuiesc că acest conflict va dura. Din păcate, va dura, provocând pierderi umane, foarte multă violenţă, acte de atrocitate, violenţă sexuală, deportări forţate de ucraineni către gulagurile pe care am crezut că imperiul sovietic le-a înmormântat odată cu decesul său. Din păcate, vechile practici – curăţarea etnică, teritoriile ocupate – sunt lucruri foarte severe care se întâmplă şi, din păcate, prelungirea războiului va accentua şi aceste fenomene”, a menţionat Mircea Geoană.

UBB şi Institutul Aspen România au organizat vineri, la Cluj, dezbaterea cu tema ‘Rolul NATO şi al Uniunii Europene în modernizarea României’, dezbatere la care au participat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi rectorul UBB, prof univ dr Daniel David.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Pai cum mai Geonel..2 luni ziceai va in intr-o luna e gata razboiul. Ai ramas la fel, iti place sa te auzi vorbind.

  2. Se pare că unii au memorie scurtă. Prin martie acest personaj ne spunea că războiul va mai dura una sau două săptămâni. E îngrijorător să auzi asemenea predicții de la Secretarul general adjunct al NATO, pentru că mie îmi dau impresia că “elitele” sunt prost informate sau ne mint .

  3. aceasta declaratie este demna de interes..o schimbare radicala de optica, de la aceea ca Ucraina va invinge si trebuie sa invinga in razboi

    se pare ca se are in vedere un conflict inghetat, gen cel din peninsula Coreea…

    biata Ucraina!

  4. Hai ca ești un mincinos aici.

  5. Si ‘Mihaela dragostea mea sunt presedinte’ ce parere are?