G4Media.ro

Mircea Drăghici, propus ministru al Transporturilor, dosar penal după dezvăluirile privind cheltuirea…

Mircea Drăghici, propus ministru al Transporturilor, dosar penal după dezvăluirile privind cheltuirea a aproape două sute de mii de euro din banii PSD pe mașini de lux

Parchetul General a confirmat oficial că Mircea Drăghici, trezorierul PSD propus pentru a prelua funcția de ministru al Transporturilor, este cercetat penal, după dezvăluirile despre felul în care acesta a cheltuit banii primiți de partid drept subvenție de la stat, notează Newsweek România, publicația care a scris prima oară despre subiect.

„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări în legătură cu persoana care face obiectul solicitării dumneavoastră”, este răspunsul oferit de Parchetul General pentru redacția Newsweek România.

În urmă cu câteva săptămâni, Newsweek România a arătat că  din postura de trezorier al PSD, Mircea Drăghici gestionează banii partidului. Iar un partid care se laudă cu peste 400.000 de membri are un buget generos. Și nu doar din cotizații: numai din subvenția de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până la zi. O parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, câteva milioane s-au dus în stângisme „de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250.

Mașini de lux pentru el și soție, cu banii primiți de partid de la stat

Cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! – valorează în jur de 188.000 euro. Și, culmea, nici măcar nu sunt folosite în folosul partidului, ci al deputatului Mircea Drăghici și al soției acestuia, Georgiana Drăghici. Cât se poate de personal. Astfel, soția trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei. (Întreaga dezvăluire o puteți citi aici.)

Subvenție de 380.000 de euro pentru o vilă

Newsweek România a mai publicat și un document care arată că, în mai puțin de cinci luni din acest an, 380.000 de euro au plecat din subvenția primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice. Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară. Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici, artizanul acestei afaceri incredibile. Conform documentului pe care-l vedeți mai jos, Partidul Social-Democrat a început să-i plătească, încă din februarie a.c., sume imense unui cetățean pe nume Corneliu Geană. (Dezvăluirea poate fi cititiă integral aici).

Mircea Drăghici, propus de către PSD pentru postul de ministru al Transporturilor, a anunțat că va da în judecată un site care a publicat ”articole defăimătoare” la adresa sa, în cazul în care nu va șterge articolele vizate până la ora 24. Site-ul  vizat  este ediția română a Newsweek, condusă de Sabin Orcan. Acesta a declarat pentru G4Media.ro că nu va șterge articolele. Mai mult, Orcan susține că Newsweek  pregătește noi dezvăluiri privind modul în care PSD ar fi plătit ziariști și analiști politici din subvenția primită de la buget (detalii aici).

Foto: Mircea Drăghici / Sursa: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Pai si ce-ati fi vrut? Sa-l propuna ministru _fara_ dosar penal? Sa rada lumea de el?

  2. Mai sunt hoti care nu au fost ministrii in ultimii doi ani? Sau se mai fac ministere noi?

  3. Asta-i seful meu ! Sa traiti sefule si multa sanate. Pupa-te-as pe portofel !

  4. Niciun comentariu cu Dragnea! E o vreo hotarâre de ultima ora? Multumesc.

  5. Tapalaga, acum comentezi si in locul meu? Ca altfel nu mi explic de ce n-ai sterge comentariul?

  6. Stirea asta n-a mai fost data acum cateva zile?! De ce sa se repete?!