G4Media.ro

Mircea Beuran, demis de la șefia Secției de Chirurgie a Spitalului de…

Mircea Beuran, demis de la șefia Secției de Chirurgie a Spitalului de Urgență de ministrul Sănătății. El a condus secția în ultimii 20 de ani

Ministrul Sănătății l-a demis pe Mircea Beuran de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București în urma raportului realizat de spital, potrivit unui comunicat al ministerului.

Raportul spitalului, realizat după decesul femeii arse în timpul unei operații, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Mircea Beuran era de aproximativ 20 de ani șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca.

Comunicatul integral al Ministerului Sănătății:

Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, ca urmare a tragicului eveniment din data de 22.12.2019, când o pacientă a suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală și care pe 29.12.2019 a și decedat.

În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III.

Ministerul Sănătății va prezenta mâine concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecția Sanitara de Stat (ISS) și Corpul de Control al MS și salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a șefului de secție, care nu a respectat obligațiile contractuale. De asemenea, ISS a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cît și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.

Foto: Mircea Beuran (Inquam Photos / Ilona Andrei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Vai ce nedreptate i se face acestui om!
    Cine il va repune de data asta in functie? Tot psd-istii din famiglia Gaspar?

  2. 20 de ani pe acelasi post!!!!! Ma mir ca n-a innebunit de-a binelea!

  3. Si asta cununat cu slujba…pe spatele altora!!! Va dati seama cata mizerie este peste tot, in locurile unde psd-istii se lafaie pe posturi la care nu mai ajunge nimeni, indiferent cat este omul de experimentat, dinozaurii nu pleaca nici sa-i pici cu ceara!! Ala nici nu mai citea probabil dosarele, daca nu stia ca femeia nu era alergica la iod, el ii dadea cu ce vroia el!!!!!! Sa trimti rezidentii sa faca operatia si tu sa semnezi ca tu ai facut-o, pai asta e de puscarie!!!!!!

  4. Atat timp cat PNL-ul a numit in fnctia de ministru al sanatatii un doctor acuzat de malpraxis parca nici nu mai conteaza.Sa vedem daca se confirma zvonul ca inlocuitorul lui Beuran va fi sotul unei unei doamne consilier de la Cotroceni..