G4Media.ro

Ministrul ungar de Externe: La frontierele Poloniei și țărilor baltice are loc…

Sursa foto: Facebook/ Szijjarto Peter

Ministrul ungar de Externe: La frontierele Poloniei și țărilor baltice are loc o migrațiune organizată și forțată dinspre Est

Polonia şi ţările baltice trebuie să înfrunte migraţia organizată şi forţată dinspre Est, a scris miercuri, pe Facebook, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI, citată de Agerpres.

Şeful diplomaţiei ungare se va întâlni la Tallinn cu omologii săi din statele din flancul estic al NATO, singurul subiect de pe agenda discuţiilor fiind migraţia ilegală în masă.

Potrivit lui Szijjarto, migraţia în sine reprezintă o ameninţare pentru regiune, dar acest lucru este agravat de politicile „organizaţiilor internaţionale care şi-au pierdut complet raţiunea”.

„Ieri Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi a îndrăznit să spună că Letonia, care trebuie să-şi mobilizeze toate resursele pentru a-şi proteja frontierele, ar trebui să-şi schimbe atitudinea şi să lase migranţii să intre. Aşadar ar trebui să-i lăsăm să intre, să-i lăsăm pe teritoriul Uniunii Europene şi să le dăm tone de sprijin social”, a adăugat el.

Peter Szijjarto a subliniat că aceiaşi migranţi au rănit poliţiştii de frontieră polonezi în weekend. „Birocraţi internaţionali care trăiesc din banii contribuabililor europeni” încurajează migranţii care „aruncă la gunoi regulile, legile şi standardele noastre” şi vor să „ne impună în mod agresiv stilul lor de viaţă”, a accentuat ministrul ungar.

Polonia, Lituania şi Letonia l-au acuzat pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi cele trei ţări, pe de altă parte.

Ca răspuns la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană la adresa ţării sale pentru abuzuri contra drepturilor omului, Lukaşenko a anunţat în luna mai că autorităţile belaruse nu vor mai împiedica migranţii ilegali să utilizeze Belarusul ca rută de tranzit către Occident. Ulterior, au fost raportate creşteri masive ale trecerilor ilegale la frontiera externă a UE dinspre Belarus.

Sursa foto: Facebook/ Szijjarto Peter

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Si? Nu au armata sa isi pazeasca granitele? Nu sunt state suverane?
  Parca asa se prezinta.

 2. S-ar putea sa iasa cam prost daca Belarus continua sa trimita migranti spre UE. Tarile Baltice si Polonia nu-i vor primi si presiunea va creste constant. Migrantii sunt folositi ca arma pentru a destabiliza UE. ONU ar trebui sa se abtina de la orice comentarii inutile. De fapt, a pierdut o buna ocazie de a tacea.

 3. Ungaria este acuzata de 6 ani că NU PERMITE TRANZITAREA teritoriului ei de către migranți in drum spre Europa.
  Belarus este acuzata acuzata acum ca PERMITE TRANZITAREA TERITORIULUI SĂU de către migranți în drum spre Europa.
  Ursulo mamă, hotărăște-te ce avem voie sa facem sa fie bine și sa binevoiește să ne mai dai niște bani, gaze, curent!

 4. Asa e cand vrei sa te amesteci in alegerile altora , Lukasenko nu facea asta daca incercau desteptii din UE sa-l dea jos .
  Lukasenko face ce stie sa dea placute suedeze UE , si bine face.

  • Pasol in mama rãsiia, flacau, promitem sa nu te oprim.
   Davai, bîstrei

  • Despre ce alegeri scrii? Alea care seamana cu cele de la noi, din epoca de aur, când la circumscriptia nr. 1 era un singur candidat, N.C.? Esti deci, ca si N.C., sustinator al neamestecului în treburili interne? Sau ti-ai adus aminte ca A. Hitler a ajuns cancelarul Germaniei (1933) în urma unor alegeri?

 5. Sa vina mai la sud, ca eu ii astept. Valorile europene inseamna cati mai multi indieni si africani!