G4Media.ro

Ministrul ungar de externe critică planurile Ursulei von der Leyen privind gestionarea…

Ministrul ungar de externe critică planurile Ursulei von der Leyen privind gestionarea migrației, prin creșterea personalului Frontex

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto este nemulţumit de planurile privind migraţia avute în vedere de viitoarea preşedintă a Comisiei Europene Ursula von der Leyen, informează dpa, citată de Agerpres.

Într-o serie de comentarii apărute în ediţia de marţi a ziarului german Die Welt, Szijjarto a afirmat că „soluţia nu este” reprezentată de consolidarea personalului Frontex, măsură propusă de UE.

„Frontex este o agenţie de voiaj”, a declarat şeful diplomaţiei ungare, care a cerut ca ţările situate la frontierele externe ale UE „să le protejeze de asemenea”.

Membru al executivului condus de premierul Viktor Orban care se opună cu îndârjire imigraţiei fiind deseori criticat de Bruxelles, Szijjarto a criticat blocul european pentru „lipsa unui plan” de gestionare a miilor de migranţi care sosesc în Europa în fiecare lună.

Von der Leyen, care va prelua şefia Comisiei Europene în noiembrie, doreşte un „nou început” în problematica migraţiei prin relansarea eforturile îndelungate de găsire a unui acord în privinţa distribuţiei solicitanţilor de azil în statele membre (SM) ale Uniunii. Intenţia sa este ca până cel târziu în 2024 personalul operaţional al Frontex (Agenţia europeană pentru gestionarea cooperării operaţionale la frontierele externe ale SM ale UE) să ajungă la 10.000, adică cu 3 ani mai devreme decât termenul avut în vedere la momentul actual.

Planurile Ursulei von der Leyen au fost primite critic de ambele părţi ale spectrului politic european, liberalii din Parlamentul de la Bruxelles ameninţând că se vor opune prin veto numirii sale pentru gestionarea portofoliul destinat supravegherii migraţiei şi securităţii.

Criticii săi s-au legat de titulatura „vice-preşedinte pentru protejarea modului de viaţă european” afirmând că exprimarea duce cu gândul la retorica de extremă-dreapta.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Hmmm…sa fie oare Ursula cartita rusilor? A mai fost unul prin anii 80 la șefia CE.

  2. Ungurii vor ca Frontex sa fie o agentie slaba, ca sa continue „amenintarea” imigrantilor ilegali, ca sa o aiba ungurii ca tema de campanie si propaganda.

    • Exact. Orice progres în acest domeniu – progres adevărat, de apărare a granițelor UE și oprirea migrației ilegale – înseamnă că dispare sperietoarea cu care bulimea din Ungaria este ținută în șah

  3. Astuia i s-a sculat parul in cap!

  4. Bah, daca nu va place in Europa, nu vreti voi sa puneti pastrama sub sa, sa va urcati pe cai si sa va duceti de unde ati venit, ca acolo e mult mai bine!
    Calatorie sprancenata!

  5. Shitjartea asta virbeste cam mult si cam aiurea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.