G4Media.ro

Ministrul ungar de Externe: Budapesta susţine „ferm” şi „necondiţionat” aderarea Republicii Moldova…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Ministrul ungar de Externe: Budapesta susţine „ferm” şi „necondiţionat” aderarea Republicii Moldova la UE

Ungaria este un susţinător „ferm” şi „necondiţionat” al aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, deoarece apartenenţa acestei ţări ar aduce beneficii blocului comunitar şi i-ar spori competitivitatea, a declarat joi, la Budapesta, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit agenţiei de ştiri MTI, citată de Agerpres.

Într-o declaraţie după o întâlnire cu vicepremierul moldovean Vladimir Bolea, Szijjarto a spus că poziţia Ungariei este clară: fiecare potenţial candidat trebuie evaluat individual.

„Nu trebuie să legăm între ele procesele de integrare a diferitelor ţări şi nu trebuie să permitem ţărilor cu performanţe mai slabe să ia ostatice integrarea altora”, a afirmat şeful diplomaţiei ungare.

„Accelerarea aderării Republicii Moldova la UE ar ajuta UE să-şi îmbunătăţească din nou competitivitatea”, a adăugat el.

Ungaria a promovat întotdeauna extinderea UE spre sud-est, a precizat Szijjarto.

„Suntem, ca întotdeauna, la dispoziţia guvernului moldovean şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a accelera procesul de integrare”, a mai spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ar trebui, dacă-ar fi isteț, să susțină la fel de necondiționat aderarea Ardealului la Ungaria prin intrarea României in Schengen! In acel moment ungurul din Ardeal ar putea merge să învețe, să lucreze in Ungaria ca în țara lui! La fel, ungurul din Budapesta ar putea să-si facă vacanța in Harghita ca la el in țară! Cel mai aproape fel de Ungarie Mare se poate face in cadrul UE, visul Ungariei și care nu va duce la războaie! Același lucru se aplică si pentru Ucraina, o Ucraina in UE și Schengen înseamnă accesul la zone tradițional ungurești fără război!

    • Nu vad cu ce ar schimba aderarea la Schengen vacanță ungurului de la Budapesta. Ți se pare ca acum are probleme de a intra in RO din cauza controlului de pașapoarte?