G4Media.ro

Ministrul ungar al Justiției acuză delegația Parlamentului European că a venit la…

Sursa foto: Facebook/ Judit Varga

Ministrul ungar al Justiției acuză delegația Parlamentului European că a venit la Budapesta cu „un verdict pregătit în avans”

Ministrul ungar al Justiției, Judit Varga, a acuzat joi delegaţia Comisiei pentru libertăţi civile a Parlamentului European (LIBE) că a venit în Ungaria pentru o vizită cu „un verdict pregătit în avans”, relatează agenția maghiară MTI.

Varga se va întâlni cu delegaţia de europarlamentari ulterior în cursul zilei. Într-o intervenţie la postul public Radio Kossuth, ministrul ungar a subliniat că Ungaria este o ţară liberă şi independentă şi un membru al Uniunii Europene.

Parlamentul European, a adăugat ea, este una dintre instituţiile UE care nu au nicio autoritate sau atribuţii de exercitat asupra unui stat suveran.

„În acest spirit şi al politeţii, turismului şi diplomaţiei internaţionale, mă pregătesc pentru această întâlnire şi sunt bucuroasă să îi informez dacă au vreo întrebare despre caracteristici speciale ale sistemului juridic ungar. Dar să nu ne facem iluzii: şi la Bruxelles are loc o campanie electorală în legătură cu alegerile parlamentare ungare din 2022, cu obiectivul de a ajuta opoziţia (ungară)”, a afirmat Judit Varga.

În urmă cu două săptămâni, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie în care ia act de discriminarea cu care se confruntă comunităţile LGBTIQ din Ungaria şi Polonia, solicitând luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE împotriva acestor ţări.

În rezoluţie, PE solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când îşi exercită drepturile fundamentale şi subliniază că aceşti cetăţeni ar trebui să îşi poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulaţie, oriunde în Uniunea Europeană.

Sursa foto: Facebook/ Judit Varga

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Evident. Raii de straini au ceva cu voi, care sinteti niste minuni de oameni.
  Parca am mai auzit asta undeva.

 2. Telecomanda Ungariei este la Moscova. Nimic surprinzător.

 3. Barbarii unguri comit abuzuri si atrocitati in Romania, nu in Ungaria.

 4. Ce tupeu, să spună că Parlamentul European nu are autoritate sau atribuţii de exercitat asupra unui stat suveran, când tocmai parlamentul european e votat direct de cetățeni, inclusiv de cetățenii maghiari.

  Incredibil disprețul față de o instituție aleasă prin vot direct. Probabil guvernul de la Budapesta recunoaște doar autoritatea lui Viktor Orban, nu și a cetățenilor.

  Foarte urât din partea puterii de la Budapesta, se vede că nu este un guvern în interesul poporului.

  • E fix invers de cum zici.
   Respect Judit.
   Stand up, Stand tall, Stand strong.

   E bun Visegradul intr-o privinta sigur , tarile mai mici daca isi unesc fortele pe niste teme de interes comun pot face fatza bully-ului care este golanul bruxelistanez.

  • Pune mana pe carte….regulamentele și directivele au efect, nu PEuropean si cu atat mai putin o declaratie politica, adica o rezolutie.
   Stiu ca e mult ce cer dar citeste si tu un TUE sau TFUE.

  • Doar comuniștii erau interesați de BUNASTAREA INTREGULUI POPOR…si s-au vazut rezultatele.
   Ce e limpede este ca Judit Varga NU e interesata de ifosele curCUbeilor, precum pluSECUricii de pe-aici.

  • @Alina M.

   E o manifestare uzuala si traditionala, doar ca in prezent a venit randul PE.
   Constanta in comportament e bine-venita.

 5. Da de unde știi, duduie ? Că șeful tău nici nu a vrut să se întâlnească cu ei iar ei încă nu au pus nici un document pe masă.

 6. Foarte sexy tipa, imi place de ea si o urmaresc cu placere pe Facebook

 7. Sunt sigur că d-na ministru are dreptate

 8. Bravo, Judit Varga !
  Asta Ministru al Justiției, nu argatul pezedeilor Mazăre si Făgădau de la Constanta.

 9. Mafia LGBT istilor UE forțează tari libere, conduse de patrioti, sa i accepte pe dezaxați. Una i sa l forțezi pe slugoiul Klaus, un lingău milog, alta i pe Victor Orban. Asa ca o ia puțin prin guriță, dar le place, ca s curcubei😀😀😀

 10. Se pare că Ungaria își păstrează demnitatea spre deosebire de politicienii noștri care s-au predat necondiționat și s-au declarat vasali față de ue.

  • Aici îi dau dreptate Ungariei, fiecare țară ar trebui să fie cu treaba ei, dar adevarul e că în UE suntem țări suverane doar pe hârtie. În realitate toți trebuie să mâncăm ce defechează UE fie că vrem sau nu și partea frumoasă e că nici nu poți vota pentru cine ajunge la șefie.
   Dar chiar și așa io tot aș zice să facem o excursie în Ungaria ca aia din 1919.

 11. Hunii au luato rău pe arătură. După ce un europarlamentar FIDESZ a fost prins pe post de locomotivă într-un apartament din Olanda , de ieseau aburii din el după partide de amor cu alti barbati , ce sa vezi ? Acum sunt patrioti :))))
  Ochiosul din pusta a aplicat o metoda veche prin care-i duce de nas pe hunii : existenta unui dusman din exterior şi apoi a inceput sa-şi creeze imaginea de „aparator al patriei” intre timp camarila lui traieste pe iahturi , iar hunii aplauda la mitingurile prin care Orban „apara tara ” de inamicul Buruxellez. Altfel pupă fesele lui putin . Reteta asta credeam ca merge doar in Africa (o parte din Africa).

 12. Bravo BIE și Politicianul cinstit… În rest, vai vai