G4Media.ro

Ministrul ucrainean de Externe le transmite criticilor contraofensivei „să tacă din gură”:…

Foto: NATO.int

Ministrul ucrainean de Externe le transmite criticilor contraofensivei „să tacă din gură”: „A critica ritmul lent este egal cu a scuipa pe faţa soldatului ucrainean care îşi sacrifică viaţa în fiecare zi”

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba le-a replicat celor care critică tacticile Kievului în contraofensiva împotriva trupelor ruse, afirmând că aceştia ‘scuipă pe faţa soldaţilor ucraineni’ şi ar trebui să ‘tacă din gură’, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

‘A critica ritmul lent al contraofensivei este egal cu (…) a scuipa pe faţa soldatului ucrainean care îşi sacrifică viaţa în fiecare zi, înaintând şi eliberând un kilometru de pământ ucrainean după altul’, le-a declarat Kuleba reporterilor cu prilejul unei reuniuni informale la Toledo a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană.

Cotidianul The New York Times a citat săptămâna trecută oficiali americani şi din alte ţări occidentale, potrivit cărora contraofensiva a făcut progrese limitate din cauza distribuirii greşite a trupelor ucrainene pe câmpul de luptă.

‘Le-aş recomanda tuturor criticilor să tacă din gură, să vină în Ucraina şi să încerce să elibereze un centimetru pătrat ei înşişi’, a mai spus Kuleba, în prezenţa omologului său spaniol, Jose Manuel Albares.

După ce le-a mulţumit miniştrilor de externe din statele UE pentru sprijinul acordat de guvernele lor, Kuleba a reamintit că Ucraina are în continuare nevoie de muniţii, vehicule blindate, rachete cu rază lungă, sisteme de apărare antiaeriană.

Kuleba a avertizat de asemenea că Rusia îşi creşte capacitatea de a produce drone şi rachete, şi a cerut Uniunii Europene să oprească această evoluţie prin controlul exporturilor şi pedepsirea oricui încalcă sancţiunile.

Pe de altă parte, el a apreciat că întâlnirea pe care o vor avea în curând preşedintele rus Vladimir Putin şi cel turc, Recep Tayyip Erdogan, este ‘aproape ultima şansă’ ca Moscova să revină în Iniţiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Adevarul ca aceasta contraofensiva merge cam lent.