G4Media.ro

Ministrul Tătaru, despre pacienții tratați pe holurile spitalului: Sunt imagini din timpul…

Ministrul Tătaru, despre pacienții tratați pe holurile spitalului: Sunt imagini din timpul triajului, de la UPU

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care deschide și lista PNL pentru Camera Deputaților, în județul Vaslui, a declarat miercuri, la B1TV, că toți pacienții care ajung la spital sunt tratați, iar fotografiile cu persoanele care așteptau pe paturi amenajate în holuri de spital reprezintă imagini din timpul triajului care se face la UPU:

  • ”Acest fenomen se repetă de mai multe săptămâni, în condiţiile în care, am specificat, această pandemie se tratează în prespital, nu în spital. Noi primim toţi pacienţii care vin la spital. Gândiţi-vă la acest corp medical care, înainte trata 10, acum tratează 50 pe noapte. Ce vedem aici sunt acele UPU sau acel triaj pe care îl facem, dar menirea noastră este ca fiecare pacient care vine, până este transferat la o unitate medicală să primească tratamentul adecvat, inclusiv oxigenoterapie”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a subliniat eforturile pe care le fac medicii pentru a reuși să trateze toți pacienții care ajung în unitățile medicale:

  • ”Ceea ce vedem, un pacient aşezat într-un cărucior, un pacient aşezat pe un scaun, într-un pat sau pe o targă, este un pacient care beneficiază de la început de un tratament medicamentos, până va fi transferat într-o unitate care are locuri disponibile. Aici eu aş vedea şi partea de efort pe care o face acest corp medical care, după cum aţi putut vedea, nu spun nimic, tratează în continuare, chiar dacă efortul este maxim, de 8 luni de zile. Noi suntem anunţaţi, de fiecare spital, în fiecare seară, câte cazuri s-au adunat, câte sunt, cum sunt. Recurgem, apoi, la transferuri între unităţi, câte locuri sunt în Bucureşti, câte locuri sunt în alte spitale limitrofe, câte sunt la distanţă. Acestea, din fericire, sunt cazurile uşoare şi medii, pe care le privim în acest moment”, a mai declarat ministrul.

sursa foto: Facebook/ Constantin Vasile Ifteme

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dl Tatar inca nu știe ca bulina verde așa așteaptă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.