G4Media.ro

Ministrul Sportului promite că legătura de cale ferată dintre Gara de Nord…

Ministrul Sportului promite că legătura de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni va fi gata pe 26 august

Calea ferată, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), va fi gata pe 26 august, a anunțat miercuri ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, după ce a făcut o vizită pe șantier alături de Lucian Bode, colegul său din Guvern, responsabil de transporturi și infrastructură.

România și-a asumat construirea acestei căi ferate în vederea găzduirii Campionatului European de fotbal, care ar fi trebuit să aibă loc vara aceasta. Autoritățile promiteau inițial că proiectul va fi gata înainte de 15 iunie, când ar fi trebuit să înceapă Euro 2020. Cum, însă, campionatul de fotbal s-a amânat din cauza pandemiei de coronavirus, și termenul de finalizare a fost decalat.

„Investiția care aduce Bucureștiul în secolul 21: calea ferată Aeroportul Otopeni-Gara de Nord, “poarta de intrare în București” pentru suporterii de la Euro2020, va fi gata pe 26 august. Dar mult mai importantă e utilitatea generală”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Tineretului și Sportului. Acesta a efectuat, miercuri, o vizită pe șantier alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Lucrările la calea ferată de Otopeni au început în septembrie anul trecut și sunt executate de o asociere româno-germană formată din companiile SC Arcada Company SA, SC ISPCF SA, DB Engineering & Consulting GMBH. Valoarea contractului este de 398,16 milioane lei, fără TVA.

Potrivit reprezentanților CFR SA, la finalizarea lucrărilor, în condițiile în care nu se va face nicio oprire, cei circa 20 de kilometri dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni vor putea fi parcurși în 22 de minute.

Sursa foto: Pagina de Facebook a ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Buna ziua!Sunteti siguri că ministrul sportului are competențe la CNAIR sau la Transporturi!Dacă tot este competent poate rezolva și finanțele ,economia!Si nu ajungem să se regleze de-abia în trimestrul 3!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.