G4Media.ro

Ministrul Sănătății vrea ”să limiteze” reclama la dispozitivele de fumat care încălzesc…

Ministrul Sănătății vrea ”să limiteze” reclama la dispozitivele de fumat care încălzesc tutun. Măsură cu impact în piața de publicitate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat vineri vă vrea limitarea publicităţii pentru dispozitivele pentru fumat care încălzesc tutun, invocând faptul că în cazul acestora ”pot să apară efecte grave pe termen scurt”. Inițiativa ar fi o lovitură pentru giganții industriei de tutun, care au lansat dispozitive precum IQOS sau GLO și care investesc masiv în reclamă pe fondul vidului legislativ.

„Noi am înfiinţat în cadrul Ministerului Sănătăţii o subcomisie în cadrul comisiei de toxicologie şi toxicodependenţă, care analizează împreună cu alţi specialişti posibilitatea de publica pe site informări periodice privitoare la riscurile pe care şi le asumă fumând cu aceste dispozitive. (…) Avem în vedere măsuri pe care să le luăm: limitarea publicităţii pentru aceste dispozitive. (…) Ce este mai interesant este că dacă în cazul tutunului simplu ştim că urmările apar pe termen lung, ştim ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive cu tutun încălzit pot să apară efecte grave pe termen scurt. De aceea şi chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia deja va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenţia asupra consumului acestui tutun încălzit”, a declarat vineri Sorina Pintea într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Dispozitive precum IQOS sau GLO au fost lansate de marii producători de tutun din rațiuni de marketing, pe fondul legislației anti-fumat tot mai restrictive în statele occidentale. Marii producători de tutun au investit masiv în designul și promovarea acestor dispozitive, astfel încât ele au ajuns extrem de populare în rândul tinerilor.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sa curga spagile!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.